Има живот со ХИВ
Навигација со ознаки

помагала

Истражување на лек за ХИВ со нови пристапи

Многу раниот третман е поврзан со помал вирусен резервоар, но блокирањето на IL-10 и PD-1 може да го контролира вирусот, дури и кај луѓе со хронична инфекција. 11 август 2021 година • Од Лиз Хајлејман за ПОЗ
Прочитај повеќе...

Јас сум ХИВ позитивен. И сега?

Што значи да се биде ХИВ позитивен? Да се ​​биде ХИВ позитивен значи дека имате знаци на присуство на вирус на хумана имунодефициенција (ХИВ) во вашето тело, знаци кои се откриваат преку ХИВ тест. Постојат приближно 1,2 милиони
Прочитај повеќе...

Неуспех на PrEP Два различни случаи и покрај високото придржување

Осумдесет до деведесет и шест проценти покриеност е, за мене, луд руски рулет! И, јас инсистирам: има и други СПБ, постои ризик од бременост во тинејџерски период, непланирана, комплицирана и, знаеме, девојки кои забременуваат на училишна возраст,
Прочитај повеќе...

Стигма и ХИВ⇿ Како се справуваат луѓето со ХИВ? Бришејќи мраз ...

Во врска со насловот на текстот што се занимава со стигмата: Оригиналот е типичен идиом во Лондон: Удирање во магла ⇿ Удирање во магла - Некомпатибилен со реалноста на повеќе од две третини од Бразил и јас барав најмногу слично.
Прочитај повеќе...

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата