Има живот со ХИВ
Навигација со ознаки

Loveубов и ХИВ

ХИВ + Јас сум реагенс, сега што? Животот продолжува!

ХИВ + Јас сум реагенс, сега што? И Клаудио ви кажува: lifeивотот продолжува! Во некои земји, не секој што има потреба од третман со ХИВ може да го добие. Исто така, во Бразил, пред 25 или 30 години, немаше ефективен третман против
Прочитај повеќе...

Мојот пријател има ХИВ - Како можам да помогнам?

Мојот пријател има ХИВ и не знам што да правам, не знам како да го поддржам. Што да правам? Што велам, што може да се направи? Постојат многу работи што можете да направите за да му помогнете на пријател или близок на кој неодамна му е дијагностициран ХИВ:
Прочитај повеќе...

Може ли ХИВ да живее надвор од телото? За колку време? Може ли да го земам вака?

Ако имате постојан или ирационален страв од ХИВ, размислете да се консултирате со специјалист за ХИВ, психолог или обучен советник.13 Ова е особено точно ако стравувањата се мешаат во вашите односи или…
Прочитај повеќе...

ХИВ или СИДА? Јас сум реагенс, сега што? Животот продолжува!

Многу луѓе со ХИВ живеат долг, здрав живот без знаци на дисфункција на имунолошкиот систем. Сепак, правилниот третман е неопходен за долгорочно здравје и благосостојба на луѓето со ХИВ.
Прочитај повеќе...

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата