Има живот со ХИВ
Навигација со ознаки

Бакнеж на уста

Што е тоа профилакса по експозиција (ПЕП)? Тоа е профилакса по експозиција

PEP (профилакса по експозиција) може да биде, како што ги разбирам фактите, одлична опција во однос на спречување на ХИВ инфекцијата да се консолидира кај лице кое може да било изложено. Значи, ако се плашите дека можеби сте „фатиле“ ХИВ, има
Прочитај повеќе...

Да се ​​биде неоткриен ХИВ-позитивен значи да се грижите, да сакате и да се лекувате со АРТ

ХИВ го напаѓа имунолошкиот систем и постепено предизвикува штета. Со бомбардирање на животниот циклус на ХИВ, можете да станете ХИВ-позитивни, незабележливи. Ова може да значи дека, без третман и нега, лице со ХИВ е изложено на ризик ...
Прочитај повеќе...

Превенција од ХИВ - добри и лоши вести

Имаше добри вести и лоши вести во однос на вакцините и терапиите за истражување на ХИВ, со напредување на неколку испитувања на вакцини, дури и кога едно од нив беше предвремено запрено. Испитувањето за вакцини во фаза IIb / III HVTN 702, Ухамбо, беше
Прочитај повеќе...

Здравје на менструацијата и ХИВ

Здравје на менструацијата и ХИВ Важни точки: жените кои живеат со долготраен ХИВ може да имаат поголема веројатност да пропуштаат периоди, но тоа не е симптом на неодамнешна ХИВ инфекција. Менструалната крв ја допира недопрената кожа ...
Прочитај повеќе...

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата
ЖивотПатуваатМодаубавина