Има живот со ХИВ
Навигација со ознаки

Рак

Да се ​​биде неоткриен ХИВ-позитивен значи да се грижите, да сакате и да се лекувате со АРТ

ХИВ го напаѓа имунолошкиот систем и постепено предизвикува штета. Со бомбардирање на животниот циклус на ХИВ, можете да станете ХИВ-позитивни, незабележливи. Ова може да значи дека, без третман и нега, лице со ХИВ е изложено на ризик ...
Прочитај повеќе...

Дарунавир, друг антиретровирусен

Дарунавир е уште еден антиретровирусен и затоа е уште едно оружје во борбата против ХИВ инфекцијата, вирусот СИДА. Сакав да искористам и да кажам дека „вирусот ХИВ“ не постои. „Обичните“ луѓе, кои активно не се занимаваат со оваа реалност ...
Прочитај повеќе...

Атазанавир / Рејатаз Друг антиретровирусен инхибитор на протеаза

Атазанавир е инхибитор на протеаза. Ова се новите лекови што ги споменува Драуцио Варела во видео. Сепак, Атазанавир е многу понов и подобро подготвен. Дали има незгодни несакани ефекти? Да! Но добро…
Прочитај повеќе...

Липодистрофија поврзана со ХИВ | Липохипертрофија, липоатрофија и липокситрофија

Па, липодистрофијата поврзана со ХИВ е добро познат синдром во медицината што се јавува кај ХИВ-инфицирани пациенти кои примаат антиретровирусна терапија. И, за жал, овој проблем започна да се појавува во 1997 година, веднаш по
Прочитај повеќе...

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата