Има живот со ХИВ
Навигација со ознаки

CD4

Истражување на лек за ХИВ со нови пристапи

Многу раниот третман е поврзан со помал вирусен резервоар, но блокирањето на IL-10 и PD-1 може да го контролира вирусот, дури и кај луѓе со хронична инфекција. 11 август 2021 година • Од Лиз Хајлејман за ПОЗ
Прочитај повеќе...

ЦД4 Знајте што е тоа и разберете зошто крвната слика не го проценува имунитетот!

Најчесто, мислиме на ЦД4 Т-клетките како еден вид на клетка. Всушност, само во средината на 1980-тите научниците започнаа да идентификуваат неколку подмножества со различни функции. Некои се
Прочитај повеќе...

После колку време ХИВ станува сида?

После колку време ХИВ станува сида? Не е невообичаено прашање и, за некои луѓе, може да изгледа „лошо формирано“. Не знам дали е тоа прашањето. Прашањето е различно, треба да се реши сомнежот дека да, може да биде, технички дефиниран како што следува:
Прочитај повеќе...

Третман со ХИВ и вирусно оптоварување - кога да започнете?

... и вирусно оптоварување се некои од овие тестови. Треба да знаете неколку работи за вашето тело! Медицината не е точна наука. Инаку ... Погледни внимателно. Во претходниот текст реков, и го кажав неколку пати, дека е докажано дека најдоброто ...
Прочитај повеќе...

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата