Има живот со ХИВ
Навигација со ознаки

Има живот со ХИБ

Дарунавир, друг антиретровирусен

Дарунавир е уште еден антиретровирусен и затоа е уште едно оружје во борбата против ХИВ инфекцијата, вирусот СИДА. Сакав да искористам и да кажам дека „вирусот ХИВ“ не постои. „Обичните“ луѓе, кои активно не се занимаваат со оваа реалност ...
Прочитај повеќе...

Атазанавир / Рејатаз Друг антиретровирусен инхибитор на протеаза

Атазанавир е инхибитор на протеаза. Ова се новите лекови што ги споменува Драуцио Варела во видео. Сепак, Атазанавир е многу понов и подобро подготвен. Дали има незгодни несакани ефекти? Да! Но добро…
Прочитај повеќе...

Липодистрофија поврзана со ХИВ | Липохипертрофија, липоатрофија и липокситрофија

Па, липодистрофијата поврзана со ХИВ е добро познат синдром во медицината што се јавува кај ХИВ-инфицирани пациенти кои примаат антиретровирусна терапија. И, за жал, овој проблем започна да се појавува во 1997 година, веднаш по
Прочитај повеќе...

Смртноста на жените со ХИВ кои користат пукнатина е три пати поголема

Корисниците на пукнатини со ХИВ страдаат од тројно структурно насилство. Кога малку. Ранлив на силување може да се зарази со ХИВ или да биде убиен. Тешко дека корисникот на пукнатина станува девојка на бам-бам-бам. Таа се гледа ...
Прочитај повеќе...

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата