Има живот со ХИВ
Навигација со ознаки

ХИВ

Лек за СИДА! Конечно Откритие (издавачки сон)

Лек за СИДА! За да се обелодени ќе биде посветување на мојата работа Имав темна ноќ. Почнувам да мислам дека цигарите не одат со многу нешта ... особено кислородот и белите дробови. Но, беше доста плодно да се размислува за ....
Прочитај повеќе...

Имунолошки прозорец на други СПБ и нивните периоди

Имунолошкиот прозорец на други СПБ и нивните периоди е главната тема на овој текст, но го допира и другиот имунолошки прозорец, оној на ХИВ. На луѓето им треба ова, а особено критиката на Мара, која бара умереност на оваа тема,…
Прочитај повеќе...

Истражување на лек за ХИВ со нови пристапи

Многу раниот третман е поврзан со помал вирусен резервоар, но блокирањето на IL-10 и PD-1 може да го контролира вирусот, дури и кај луѓе со хронична инфекција. 11 август 2021 година • Од Лиз Хајлејман за ПОЗ
Прочитај повеќе...

Јас сум ХИВ позитивен. И сега?

Што значи да се биде ХИВ позитивен? Да се ​​биде ХИВ позитивен значи дека имате знаци на присуство на вирус на хумана имунодефициенција (ХИВ) во вашето тело, знаци кои се откриваат преку ХИВ тест. Постојат приближно 1,2 милиони
Прочитај повеќе...

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата