Има живот со ХИВ
Навигација со ознаки

ХИВ инфекција

Инхибитор на емтрицитабин А нуклеозид на обратна транскриптаза

Емтрицитабин Што е Емтрицитабин? Емтрицитабин е лек што се користи за лекување на ХИВ, и се продава под брендот Емтрива. Се зема во комбинација со други антиретровирусни лекови. Вообичаена доза за возрасни од
Прочитај повеќе...

Антиретровирусно лекување на АРТ - Таканаречен коктел

Антиретровирусниот третман е комплексен! Но, тоа е нешто на што се навикнуваме ние, луѓето кои живеат со ХИВ! Знаете, секој пат кога бев хоспитализиран и свесен (има суптилна разлика таму) секогаш беше многу забавно да се види изразот на…
Прочитај повеќе...

ХИВ и покрај PrEP Во секој случај можно е да се зарази со ХИВ!

ХИВ инфекциите и покрај PrEP е нешто што никогаш не го напушта мојот личен радар. ХИВ и покрај PrEP е изводлив Јас сум личност која живее со ХИВ и е „блого“ од годините на „топчеста топка“ (тетка Ајрин ме научи на оваа фраза! Колку ми недостигаш ...) Ако
Прочитај повеќе...

 Како да знам дали мојот вирусен товар е неоткриен?

...одговорност. Имајќи несогледливо вирусно оптоварување, затоа што добро го паметам, отсекогаш беше тоа што ми дозволуваше. Да откако ќе бидете лице в лице со смртта, започнете ја оваа работа. За тоа, треба да се лекувате себе си, и да се лекувате себеси, треба да
Прочитај повеќе...

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата