Има живот со ХИВ
Навигација со ознаки

ПЕП

Серопозитивно со неоткриено вирусно оптоварување го пренесува вирусот? Не! И да!

… И не Затоа истражував, и истражував многу, со години, пред да го ратификувам, со сите резерви што ги наоѓам на мојот интимен форум, кои, за среќа, се одекнаа во публикацијата што ја преведов и објавив во овој пост. Добро…
Прочитај повеќе...

Ризик од добивање ХИВ! Кои се вашите ризици во овие сценарија?

Кои се реалните ризици од добивање на ХИВ во одредени услови. Луѓе скоро до бесконечност, во контекст на имунолошки прозорец, нивните реални ризици да имаат „фатен“ ХИВ, кои полудуваат! Честопати
Прочитај повеќе...

Никој со непрепознатлив вирусен товар пренесен ХИВ во студијата!

Никој со незабележливо вирусно оптоварување пренесе ХИВ во Студијата за партнери Втората по големина студија која треба да испита дали луѓето со ХИВ стануваат незаразни ако се на антиретровирусна терапија (АРТ) не откри случаи ...
Прочитај повеќе...

Второто лице се заразува со редок вид на ХИВ и покрај тоа што е во PReP

Но, ваквите случаи на неуспех на PrEP се очекува да бидат многу невообичаени.Доктор од Newујорк документирал случај во кој маж пациент земал Трувада (тенофовир / емтрицитабин) како профилакса пред изложеност на ed
Прочитај повеќе...

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата