Има живот со ХИВ
Навигација со ознаки

тарв

ХИВ во вашиот живот Осум (8) едноставни чекори за да се избегне тоа!

ХИВ во вашиот живот може да се спречи. Повеќето луѓе кои доаѓаат кај мене веднаш откако ќе откријат дека имаат ХИВ, обично велат дека „би сториле сè“ за да го променат тоа. И покрај тоа што никој од нив не рече, јас себе си имам референца ...
Прочитај повеќе...

Инхибитор на емтрицитабин А нуклеозид на обратна транскриптаза

Емтрицитабин Што е Емтрицитабин? Емтрицитабин е лек што се користи за лекување на ХИВ, и се продава под брендот Емтрива. Се зема во комбинација со други антиретровирусни лекови. Вообичаена доза за возрасни од
Прочитај повеќе...

Антиретровирусно лекување на АРТ - Таканаречен коктел

Антиретровирусниот третман е комплексен! Но, тоа е нешто на што се навикнуваме ние, луѓето кои живеат со ХИВ! Знаете, секој пат кога бев хоспитализиран и свесен (има суптилна разлика таму) секогаш беше многу забавно да се види изразот на…
Прочитај повеќе...

Невидливиот вирусен товар не дава реагенс?

Невидлив вирусен товар на Позитиво ако се тестирам? Ова е прашање од милион долари, а одговорот е ДА! И ... ... ова е причината да се биде позитивен за ХИВ дури и неоткриен! Ако е неоткриено, сепак ќе бидете позитивни на ...
Прочитај повеќе...

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата