Има живот со ХИВ

Кое е нормалното сметање на ЦД4?

Кое е стандардното сметање на ЦД4? Колку е важно ЦД4 во здравството ...

Но, неопходно е да се разбере дека одговорот на ова прашање, сам, може да не помогне многу. Затоа се бара вирусно оптоварување и другите маркери треба да се анализираат на глобално ниво. Треба да знаете и разберете дека интерпретирано изолирано, тие можат да доведат до недоразбирање.

[su_dropcap style = ”flat” size = ”4 ″] B [/ su_dropcap] ем, треба да објаснам дека, во одреден момент, ја изгубив myубовта кон животот!

И тоа беше скоро еднаш и засекогаш!

Јас скоро и да не ги уништив своите можности! И имаше се што имаше со падот на бројот на ЦД4!

Брзото утврдување на бројот на ЦД4 клетки ја подобрува стапката на успех во клиничкото следење.

 

Употребата на брзи тестови за утврдување на Број на ЦД4 клетки тоа ги зголемува шансите луѓето со дијагностицирана ХИВ инфекција успешно да бидат упатени на здравствена заштита.

За кога ги користат услугите за тестирање и советување на луѓе со или без ХИВ.

Јужноафриканските истражувачи ги објавија своите податоци во изданието преку Интернет do Весник за синдроми на стекната имунолошки дефицит и го имаме следново:

„Добиените резултати покажаа дека интеграцијата со услугите за мобилна близина (точка на грижа) Број на ЦД4 клетки може да го зголеми процентот на пациенти кои го прифаќаат предложениот упат и да направат барем една консултација.

Во 2010 година, во Јужна Африка имало околу 13.5 милиони тестови за ХИВ.
Иако процентот на успешна дијагноза е непознат, постојат докази дека станува збор за ниска стапка.

Бројот на ЦД4 утврди Третман Започнете сè до појавата на благословената Студија за почеток

Просечниот број на ЦД4 клетки во времето кога започнуваат антиретровирусна терапија е далеку под 200 клетки / мм3. Сепак, на почетокот на 2011 година, прагот за почеток на антиретровирусен третман се зголеми на 350 клетки / mm3.
Приближно околу ова, мојата инфекција, Д-р Сигрид, конечно беше во можност повторно да го препише мојот третман.
Сигурно размислувате: Реприза?

Да. Во годината и 2001 година доживеав голем емотивен шок и немам намера да ја раскажувам приказната.

Сепак, го прекинав третманот, сакав да се оставам да умрам.

И да, јас правам о моја грешка!

Предавство за доверба!

Претпоставувам дека ја изневерив довербата на еден пријател. Ова е факт.
Но, јас повикувам на благост! Дури и да сакав, не можев да го негирам тоа. Направив хаос од напуштањето на третманот!
Јас не бев господар на себеси и мојот психијатар, кој може да го документира ова, виде дека поминав низ две кризи на „психогенеза“.
Во тие денови не можев, веќе, не во тие размери, да издржам толку многу страдања, бидејќи се приближував до порталите на лудилото!
Дали сакате да знаете? Страдањата ги имаа овие основи.

  • Морален;
  • Емоционална;
  • Афективно;
  • Се случи загуба на смислата на животот;
  • Целосно губење на убовта кон животот.
  • Омраза (против оние што ги создадоа кризите)
  • Многу ми беше ветено и сè ми беше одземено без ништо да ми даде.

Мојот третман Напуштање

И го поддржав како што можев. Д-р Валерија, мојот психијатар и пријател, напиша и јас читав наопаку, дека таа никогаш не наишла на личност толку силна и издржлива како мојата.
И се чинеше, и додавам, конечно, мојата способност да се реинвестирам, бев падне

Кога го видов ова прашање, едноставно исчезнав од канцеларијата. Можеби тоа беше најголемата грешка во мојот живот, но јас не мислам така.
Резултатот од сето тоа

И имаше толку многу што го напуштив третманот.
Не можејќи да се убијам, си го одредив крајот, врз основа на запирање на лековите! Не бев добро!
И тој живееше сам во несреќна зграда во Вила Буарке.
И сè што сакав беше ова, состанок со оваа прекрасна дама!
Death with a scythe in the dark misty forest
Ја чекав, секоја проклета ноќ, со отклучена врата. И таа само ја испрати пораката: Не денес!… ..

УМРИ

Групата за членство на доцната, изумрена и веќе распарчена Каза да СИДА дојде кај мене.
Тој ме убеди да продолжам со третманот. Но, лековите станаа недостапни за луѓето со бројот на ЦД4.

И, на крајот на краиштата, овие денови, на триесет и првиот октомври 2019 година, сè што имам да кажам за тоа е дека усвоив тоа беше постапка без брада!
На сметка „Од loveубов“ (sic) кој ме научи дека „loveубовта се покажува со живеење“.
А сепак, и без ефект, таа не покажа, живеејќи, тоа е способно да сака дури и цикада.
Но, ова беше голема кукавичлук што го напишав. Ова не е вистина!

Каде е таа?
Не знам, и искрено, веќе не е важно! Одлучно не! Не повеќе!


Брзото откривање на ХИВ е од фундаментално значење за квалитетот на животот на лицето што се лекува

Значи, таканаречените „рационални“ луѓе, испитите треба да бидат сигурни и такви се. Особено во СУС. А, кој препишува Вирусен Товар за да се разјасни ХИВ инфекцијата, не знае што прави или е тоа голем Шарлатано

Сумирајќи, истото! (златната боја ...)

Ова ќе биде можно само ако на луѓето им се дијагностицира рано и веднаш се упатуваат на специјализирана нега.
Услугите за престој и советување можат да дадат можност за рано дијагностицирање на ХИВ инфекција. Истражувачите сакале да разберат дали можноста за исто така вршење на брзи тестови за проценка на ЦД4 клетки врз луѓе кои користат ваков вид услуги ќе биде поврзана со зголемување на првите специјализирани консултации за ХИВ инфекција.
Брзите тестови за броење на ЦД4 клетки обезбедуваат веродостојни резултати за приближно 20 минути.

Ова беше сторено во Јужна Африка

Истражената популација опфатила 508 пациенти во покраината Гаутенг, на кои им било дијагностицирано мобилно пристаниште во 2010 година
Луѓе, мала земја, каде што демократијата започна да се распаѓа пред помалку од 50 години, има вакви услуги!
Никој како да не помислил на тоа. Никогаш, навистина никогаш во историјата на ХИВ / СИДА во оваа земја немало вакво нешто. И, види:
Просечната возраст беше 33 години, 60% беа жени и 40% претходно имале тест за ХИВ.
Вкупно на 311 пациент (61%) им беше понудена можност да направат ЦД4-клетки; останатите 197 лица (39%) не. Сите пациенти беа упатени на консултација со ХИВ во рок од осум недели!

Следење на бројот на ЦД4

Истражувачите телефонски контактирале пациенти за да видат дали присуствувале на консултациите.
Околу 62% од учесниците беа успешно контактирани.
Заедно, 59% од пациентите кои биле подложени на брзо испитување на ХИВ и број на ЦД4 клетки присуствувале на консултациите, во споредба со 47% од оние кои не биле во можност да извршат брз преглед на ЦД4 клетки.

Тестот има двоен морален / психолошки ефект:

Ако, од една страна, имаше удар, од друга страна лицето можеше да види дека е мирно, и останува само на него да остане така. лицето започна да се лекува, да го одржува имунитетот на добро ниво.
Меѓутоа, на оние и оние кои, покрај намерниот удар на дијагнозата, проследен со кука, удар, нагоре во брадата, сфатија дека станува збор за лекување или лекување.

Не е тежок избор, во огромното мнозинство на случаи. Имам тажно сеќавање и можеби ќе ја раскажам оваа друга приказна, која е од времето на ОРКУТ! Не знаете што е тоа 🙂! Ти си многу млад!!!

По контролирање на фактори како што се возраста, полот и претходната историја на стадирање со ХИВ.
И истражувачите заклучија дека извршувањето на брзи тестови за броење на ЦД4 клетки е поврзано со значително зголемување на веројатноста за присуство на првиот специјализиран состанок за ХИВ инфекција (RR = 1.23; 95% CI, 1.00-1.57).
"<yoastmark

Тестирање + CD4 го зголемува успехот

Последователните анализи ја потврдија поврзаноста помеѓу брзиот тест и успешното упатување. Ова се однесува на 263 пациенти кои прифатиле брз тест и ги добиле резултатите од бројот на ЦД4 клетките. Бидејќи, за theубов кон вистината, оваа анализа покажа дека извршувањето на брзи тестови за бројот на ЦД4 клетки ја зголеми можноста за присуство на консултации за околу 1/3 (RR = 1.31; 95% CI, 1.04-1.64).
Истражувачите сметаат дека зголемувањето на упатувањето за нега со брзиот тест за мерење на ЦД4 клетки „е доволно за да се обезбеди разгледување за усвојување на оваа интервенција од големи размери“.

Луѓето со број на ЦД4 под 350 имаат потреба од поблиско следење

Луѓето кои ги добиле резултатите од брзиот тест имале во просек 414 ЦД4 клетки / мм3.
Околу 17% од пациентите имале ЦД4 клетки под 200 / мм3 (стариот и апсурден праг за започнување со антиретровирусна терапија) и 44% имале бројка под 350 ЦД4 клетки / мм3, новиот праг за започнување на третманот со ризици од сериозни опортунистички болести.
Така, 56% немаат право да започнат со третман и затоа, многу е веројатно дека нема да присуствуваат на консултации во споредба со пациенти со број на ЦД4 клетки под 200 / mm3 (RR = 0.74; 95% CI, 0.55-0.97).
Сакам да додадам тука дека Esсите Започнете тој ги менуваше овие упатства каде и да имаше сериозен и вистински патриотски политичар, кој исто така се грижеше за своите пациенти.
Дури и затоа што лекувањето на пациентите пред да развијат СИДА им овозможува на овие луѓе, на еден или друг начин, да се најдат во професионално занимање, дури и како даватели на услуги. Овој аргумент ми го донесе ова:
Ahoka Empreenderos Sociais

Охрабрувачки резултати

„Резултатите се многу охрабрувачки, што укажува на тоа дека интеграцијата на брзото тестирање на ЦД4 клетките во рутинските тестови понудени во мобилните услуги може да ги зголеми пациентите кои се следат во специјализирана грижа за ХИВ“, коментираат истражувачите.
Сепак, тие забележуваат дека нивната студија не одговорила на некои прашања.
Овие вклучуваат причини за прифаќање или одбивање на брзиот тест и ефективноста на цената на услугата.
„Улогата што брзите тестови за пребројување на ЦД4 клетките и другите брзи тестови што стануваат достапни останува важна тема за истражување.
Улогата што брзите тестови за броење на ЦД4 и другите брзи тестови што стануваат достапни останува важна тема за истражување."
Преведено од Клаудио Соуза од оригиналот во ХИВ-тестирање
Следна публикација на 02 ноември Пренос на ХИВ и ризици

 
 

Добивајте ажурирања директно на вашиот уред бесплатно

Имаш нешто да кажеш? Кажи го!!! Овој блог, и светот, е многу подобар со пријателите!

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата
ЖивотПатуваатМодаубавина