Има живот со ХИВ

Историјата на Соропозитиво. Орг честопати се чини дека приказна за сериозноста над фантазијата. Но, не е, бидете сигурни во тоа и доказите за тоа ќе ги видите токму тука, на оваа страница. Како и линкови до други публикации што тие ги ратификуваат! [Tdc_zone type = ”tdc_content”]

[td_block_text_with_title]

Soropositivo.org беше првата лична иницијатива. Првата страница што зборуваше за темата СИДА и ХИВ во прво лице еднина беше ова!

Јас сум лицето што го започна тука, со лицето, мојот глас.

Тоа е нешто што не може да постои двапати. Можно е да исчезне кога ќе го напуштам овој свет! Па дури и тоа не ја поништува приказната. Драго ми е што е, затоа што, се плашам да кажам, дека нема други добри детали во мојот живот. Не успеав како татко. Како човек и како пријател! “ Толку многу неуспеси не оставаат простор за убави спомени, но ова не може да ми се одземе. Оваа страница

… Овој блог, блогот Соропоситиво Клаудио Соуза, исто така познат како Соропозитиво. Орг има интересна приказна

Започнете тука, запознајте се

… Историјата на Соропозитиво.Орга

Blog Soropositivo A História, A História de Soropositivo.Org o Blog Dos Soropositivos, Blog Soropositivo

Наспроти тоа што многумина мислат, веб-страницата Соропозитиво.org не е веб-страница на невладина организација или дело направено од многу луѓе. Веб-страницата Соропозитиво.Орг беше, цели 14 години, дело на само една личност: Клаудио Соуза, лице првично со позитивна солорологија за ХИВ од 1994 година и дека во 2000 година, ја идеализираше и објави на 1 август 2000 година, страната, на почетокот на „Почетната страница на Соропозитиво“, чија главна намера беше да биде еден вид дневник за животот на лице кое живее со ХИВ. Блог, пред да има блогови.

Оваа идеја сè уште е Вистина. Но, јас веќе не сум „праведна“ личност со ХИВ. За сите цели, клинички, медицински и правни, јас сум она што медицината го нарекува, и покрај високото CD4Да „Случај со СИДА“.

И повеќе:

Веќе нема неуспех.

Blog Soropositivo A História, A História de Soropositivo.Org o Blog Dos Soropositivos, Blog SoropositivoДенес имам соработка со Мара Мацедо, мојата сопруга и Луз дос Меус Диас, таа работи во многу области на блогот, вклучително и во неопходната ревизија на моите преводи и дилетантот и постојаната работа до Бето Волпе кој е често уреднички советник и пријател на сите часови, иако понекогаш се чини дека го заборавив, тој секогаш има време да ме поддржи во моменти кога ми треба „увид што доаѓа однадвор “ и, овие денови, Имав благодарно задоволство што го добив натпреварот и соработката и Мелинам (Писател на духови) што наскоро ќе започнат - За жал, таа замина дури и без да се збогува и, навистина сакав да ме побара, бидејќи содржината беше толку важна што генерираше, исчезна и многу жалам за тоа!

Историјат на Соропозитиво. Орг е долг, полн со моменти на многу лични болки во мојот живот и најмалку два обида за самоубиство, кога, поради некоја причина, видов дека не можам да продолжам, бидејќи тоа е единствениот општ занимање во мојот живот.! И ова е единствениот блог за лична ХИВ / СИДА, кој ја доби наградата Топ Блог од Академското жири, покрај Солидаридаидс, од Пауло iaакомини (Пауло, не сум сигурен за правописот, просветли ме!).

Тие не те разбираат секогаш

Пауло е еден од режисерите. Можеби дури и претседателот, повторно моето погрешно сеќавање, на Националната мрежа на луѓе кои живеат со ХИВ или СИДА. Врската се отвори, се разбира, во друг таб!

И Соропозитиво.Орг е единствениот блог на оваа тема што беше прикажан како што е прикажано овде. И Бог знае колку сум му благодарен на Таз!

Blog Soropositivo A História, A História de Soropositivo.Org o Blog Dos Soropositivos, Blog SoropositivoSoropositivo.Org е страница со многу историја. Единствениот блог за лична ХИВ / СИДА, кој ја доби наградата Топ Блог од Академското жири, како додаток на Solidariedaids! Пауло iaакомини (Пауло, не се сеќавам на правописот, ве молам водете ме), кој е еден од директорите или дури и претседател на Национална мрежа на луѓе кои живеат со ХИВ или СИДА

По повод, одредена невладина организација, дури и малку, ме повикаа За некои состаноци, тие сакаа да воспостават „Партнерство“

Ова е препорака за посета на веб-страницата seropositivo.Org заснована на информации од Google Analitycs

Blog Soropositivo A História, A História de Soropositivo.Org o Blog Dos Soropositivos, Blog Soropositivo

Blog Soropositivo A História, A História de Soropositivo.Org o Blog Dos Soropositivos, Blog Soropositivo

Со објавувањето на веб-страницата и со многу сомнежи на оваа тема, наскоро сфатив дека има малку информации на Интернет за ХИВ / СИДА, достапни практично само на веб-страницата на Министерството за здравство во нејзината најосновна содржина, што ме водеше како носител на вирусот, истражување и дисеминација на вести и написи за сите аспекти, не само на ХИВ / СИДА, туку и за различните сексуално преносливи болести и, особено, за напредокот во лекувањето на СИДА, давајќи the крајна цел на страницата дистрибуирање на информации, појаснување и подигнување на свеста за превенција и борба против предрасудите во општеството.

Seropositivo.Org пласмани на Google дванаесет години

На 13 г.
Морав да научам HTML на UNHA

На почетокот, приказната за Соропозитиво. Орг беше водена од многу тешкотии, дури и затоа што не знаев апсолутно ништо за HTML, сепак, со времето и искуството, страницата стана складиште на вести и информации за ХИВ и сексуално преносливи болести. И стана идеал за живот со кој, и покрај многуте тешкотии, вклучително и финансиски, да се задржи во воздухот,.

Го сакам тоа што го работам овде и не знам што би станало од мене ако ми го одземат!

Повеќе не сум во можност да го напуштам, и на што со loveубов му го посветувам, скоро целото време на располагање за истражување на написи и вести, илустрации и превод на текст на безброј страници што ги сочинуваат денес. Важно е да се истакне дека има повеќе од 4000 страници кои беа исклучени од различни причини, како што станаа контрапродуктивни, затоа што се надевав дека не се остварија надежи или, затоа што ме прашаа ова или она списание, да ги отстранам и велам , без страв од грешка, имам најголема база на податоци за ХИВ, СИДА и поврзана со тоа во рацете на „индивидуа“.

Ова е прва верзија на почетната страница на Соропозитиво, во август 2000 година

Blog Soropositivo A História, A História de Soropositivo.Org o Blog Dos Soropositivos, Blog Soropositivo
Оваа врска покажува различни моменти на страницата и можете да кликнете на неа за да ја видите оваа приказна. Графичката историја на Соропозитиво.Орга 

Оваа страница е управувана од една личност, јас. Бескорисно е да се јавувате, без оглед колку сте вознемирени, јас напорно работам за да ги одржувам садовите.

Одговарам преку WhatsApp од 16:00 до 21:00 часот, од понеделник до петок.

Blog Soropositivo A História, A História de Soropositivo.Org o Blog Dos Soropositivos, Blog Soropositivo
За жал, оваа страница, навистина важна страница отиде офлајн - Бобагенто (…) И плескајте со рацете сега, вие што погодивте тави. Денес, скратени се FIES, PROUNI и другите програми за пристап до Универзитетот и високото образование. Ова е само една од многуте „непопуларни мерки“ што ќе се донесуваат отсега.
Во заборавен директориум

Гледајќи низ моите датотеки, најдов, во папката Gmail, некои работи што сметам дека се важни за да ги покажам:

Blog Soropositivo A História, A História de Soropositivo.Org o Blog Dos Soropositivos, Blog Soropositivo
Ова покажува дека, во време кога успеав да добијам пари за одржување на страницата (од џеб, од оскуден, неизвесен, слаб и постојан приход) имав поголема посета од веб-страницата за ПН СПБ / СИДА и вирусен хепатитис
Blog Soropositivo A História, A História de Soropositivo.Org o Blog Dos Soropositivos, Blog Soropositivo
Ова покажува дека кога одреден пребарувач ми го скрати договорот за рекламирање и ме деградираше при произволно пребарување, како изложба на „солидна содржина“, што ја најдов на нивниот сопствен мотор за слики, имаше денови кога беа прегледани над 50.000 страници на оваа веб-страница.
Мудра изрека дека е потребно повеќе каменувано дрво што дава повеќе овошје ...
Blog Soropositivo A História, A História de Soropositivo.Org o Blog Dos Soropositivos, Blog Soropositivo
Оваа покажува список на 30 земји кои пристапуваат на оваа страница од вкупно 98.

Податоците подолу се од посетата на страницата во ноември 2000 година

1-ви извештај за месецот на 01 ноември 2000 година - 19:16:31 часот

Серопозитиво. Орга има живот со ХИВ

Општа статистика Мапа на првиот месец сè уште

Графиконот на профилот на посетителот по региони го покажува потеклото на посетителите на страницата и помага да се утврди колкав процент од посетителите се национални или меѓународни.

Blog Soropositivo A História, A História de Soropositivo.Org o Blog Dos Soropositivos, Blog Soropositivo
Тоа сум Јас, со ова лице на психо-убиец

Табелата за општа статистика на веб-серверот дава преглед на активноста на страницата. Бројот на хитови за почетната страница е реалниот број на успешни хитови за HTML документот што ја исполнува функцијата на почетната страница. Вкупниот број на хитови ги вклучува сите успешни хитови; меѓу нив, HTML страници, слики, форми, командни датотеки и трансфери на датотеки. Националните, меѓународните и непознатите делови детали за потеклото на посетителите во проценти на „хитови“. Вредностите на дневните просечни хитови и дневните просеци на одделите за посетители претставуваат просечен број на успешни хитови и делови за посетители кои ја посетиле страната на кој било посебен ден за периодот одреден за извештајот.

Општа статистика за seropositivo.org во ноември 2000 година. Тоа беше единствената веб-страница за лице со ХИВ во тие денови

Општа статистика
Датум и време на генерирање на извештајот: Среда, 01 ноември 2000 година - 19:16:31 часот
Период: 09/30/00 20:10:10 – 10/31/00 18:46:36
Број на хитови по страница за влез: 2,455
Вкупен број на успешни хитови: 15,342
Број на впечатоци на страницата: 6,781
Вкупен број на посети на посетители: 2,338
Пристапи од посетители од Бразил: 26.64%
Пристап од меѓународни посетители: 47.39%
Посети на посетители од непознато потекло: 25.96%
Дневен просек на хитови: 494
Просечен број на впечатоци на страници дневно: 218
Дневни просечни посети на посетители: 75
Просечно времетраење на пристапот на посетителот: 00: 14: 00
Најчесто преземани типови и големини на датотеки

Графиконот и табелата на најчестите типови на пренос ги прикажуваат видовите на префрлени датотеки и вкупните килобајти пренесени за секој вид датотека. Табелата ги прикажува видовите на датотеки пренесени подредени според бројот на преноси на датотеки. Вклучена е и количината на килобајти пренесени за секој тип и вкупните количини на пренесени датотеки и пренесени килобајти. Тоа беше најавата дека јас, Клаудио Соуза, добивав дека, во одреден момент, Соропозитиво. Орг ќе стане голема страница!

Најчесто преземани типови и големини на датотеки
    Тип на датотека Број на датотеки K Bytes префрлен
1 gif 4,575 58,418K
2 htm 3,829 39,994K
3 HTML 1,686 12,154K
4 jpg 1,374 28,171K
5 тегла 354 2,797K
6 exe 11 6,771K
7 zip 2 131K
Пренесени вкупни хитови и K Bytes 11,831 148,434K

[/ td_block_text_with_title]

[/ tdc_zone]
Поддржете ја работата. Или на крајот ќе исчезне. Врските водат до веб-страниците на овие банки, најважни! Поддржете работа што сака да ве поддржи!

Поддржете ја работата. Или на крајот ќе исчезне. Врските водат до веб-страниците на овие банки, најважни! Поддржете работа што сака да ве поддржи!

WhatsApp WhatsApp нас
Здраво! Јас сум Бето Волпе! Сакате да разговараме? Кажи здраво! Но, имајте на ум дека работам тука помеѓу 9:00 и 20:XNUMX часот.