Има живот со ХИВ

СИДА: „Хронична болест“

Фернанда ¨¨¨¨¨¨ // 27 јули 2016 година во 23:27 часот //
Како прво, сакам да ти честитам и да ти се заблагодарам за овој блог што ми одзема и разјаснува неколку сомнежи дека Господ да те благослови бесконечно, имав ризична врска и тогаш оваа личност откри дека е позитивен серум.Веќе направив два брзи тестови едниот со еден месец, а другиот 87 дена по изложувањето на ризик, сите не ми дадоа реагенс, само што сега открив дека имам артроза. Дали мислите дека влијае на резултатот? Веќе поминаа скоро 05 месеци, а јас не имате какви било симптоми на HiV. Што мислите?
Клаудио Соуза // 28 во 2016:04 часот //
Здраво Фернанда, еве ме! Rockе те треснам како ураган! (Youе ве треснам како ураган!)

Имајте на ум дека сите врски на оваа страница се отвораат во други јазичиња, за да можете да видите сè. Ве молам, видете сè, работев пет часа на оваа страница за да има повеќе од едно значење, повеќе од една цел, тоа е за да биде корисно и свесно!

Ви благодариме што ги кренавте мислите кон Бога и баравте благослов за нас, да ја благословиме нашата работа. Не замислувате, во текот на овие шеснаесет години, колку пати сум размислувал да се откажам од ...
Па, како што е објаснето во текстот, чие авторство на техничкиот дел од текстот го подготвија четири медицински сестри од CRT-A што е близу до метро-станицата Сао asуда и, незадоволен, отидов во Куќа за СИДА, важен референтен центар во третманот на СИДА во јужната хемисфера на планетата и научив дека брзиот тест има точност од 99% од случаите во период од 30 дена, а на преостанатиот 1% му требаат два месеци (шеесет дена) )

Понекогаш се шегувам овде, кога истрелот се избриша, и велам дека да сум Исус, би рекла: „Сега оди и не греши повеќе, за да не ти се случи нешто полошо“.
Јас не сум Исус; Јас сум само колибри собрани во реката, малку вода за да се обидам да ја избришам пробата во шумата. Можеби изгледа малку, но тоа е она што можеме да го сториме. Како и да е, отидов на веб-страница и добив материјал да вметнам во нашата содржина.

Значи, Фернанда, тоа беше „само“ страв. Но, важно е да размислите за лекцијата и стравот и, можеби, да се репозиционирате во однос на она што вие, на крајот (како и многу други), би можеле да размислите за луѓето „исто како мене“ ... Мислам дека сите треба да размислат за ова , ставајќи се, на пример, на мое место, оној на лицето кое веќе помина две непроспиени ноќи поради невропатската болка предизвикана од периферна ХИВ невропатија, многу непријатна работа! Како оди вечерва

Но, јас нема да го пуштам

.
Погледнете, СИДА-та се третира како хронично заболување и, на некој начин, може дури и да е тоа. Но, потребни се други придавки:

 

СИДА-та е

  1. Хронична болест
  2. Прогресивно
  3. Дегенеративни
  4. На непредвидлива еволуција Кликни тука
  5. Изнемоштени (не спиев две ноќи поради болката предизвикана од периферна невропатија   (можете да кликнете без страв дека ќе ја изгубите нишката, сите врски се отвораат во другите јазичиња).
  6. Нека ме остави најголемиот страв [заштитена по е-пошта]. (...)
  7. Тие можат да доведат до деменција преку променливата наречена ARC (Комплекс поврзан со СИДА ) - Комплекс поврзан со СИДА) -  АРЦ  (можете да кликнете дека тоа е втора листа со други ужасни варијанти на продолженијата на „хронична болест“.
  8. И тука е „предвремено стареење"
  9. Саркома на Капоси

Тие велат дека тоа му штети на beверот. Се сеќавам како влечеше инфузер за морфиум каде и да одеше ...

Морфиум за мене, тоа е розово млеко, земам шеесет милиграми метадон, 1800 мг габапентин и 150 мг амплицил.
Со синдромот на предвремено стареење, на 40-годишна возраст, го оперирав десното око за катаракта и има уште едно, сè уште почетно, на левото око на кое, досега, „не му пречеше“.
Историја со две белодробни емболии. Веќе го гледам докторот како вели: Ова не е поврзано. И, јас го учам нашиот Татко на свештеникот: ХИВ предизвикува васкулитис низ цела територија васкуларен систем и дава можност за формирање на тромби.
Во прилог на повторување на белодробна тромбоемболизам (Две инјекции со клексан на ден).
Јас исто така имам рекурентен тромбофлебитис.

во меѓувреме
Според „Националниот институт за социјално осигурување“ јас сум совршен способен за работа и од 31 година не сум добил никаква корист и живеам, многу лошо во нозете, отколку што гледам на слободниот пазар, во овој е-продавница: http://eshops.mercadolivre.com.br/SUPORTE-MAXIMO

Да не беше донација тука и таму, Господ знае за што би живеел. Да, жена ми е во пензија, добива бенефит ... Но, јас, откако излегов од дома, на дванаесет години и се срамев да барам милостина, штом наполнив шеснаесет години, започнав да растоварувам камиони во Меркадо до Парке Дом Педро I

Во меѓувреме, некои сектори во општеството добиваат зголемувања од 40%. Другите „работат 8 години и се пензионираат, а празнината во социјалното осигурување треба да се пополни со перје од пилешко каријо на мојата перница. Мостот е што падна.

Дали е добро за вас? Или сакате да продолжам? Бидејќи немам најмало очекување да спијам пред да ги набавам лековите и не сум во можност ниту да ја напуштам куќата, ќе биде жена ми која ќе мора да оди и да ми ги земе ...

Да! Да! Патем, СИДА-та е хронична болест ако ја добиете.

Но, за жал, не е како глауком, (оваа ја немам) тажна и проклета предавничка болест која, сепак, има третман, многу скапа (би рекла многу скапа) и, ако е откриена на време, има третман базиран на капки за очи и, ова го учам на ден -деј, затоа што свекрва ми страда од глауком и, ако разберам правилно, постои можност за хируршки третман (ова не е моја работа - можеби зборувам глупости и однапред им се извинувам на оние кои страдаат од глауком и контактирајте ме за да разјасните и да ја поправам секоја грешка (дајте ми милост да се анализирам себеси како човек и грешен). Забележете дека одговорите ќе одземат време затоа што, во моментот, мора да има најмалку 140 пораки за да одговорите и не дозволувам никој да одговори, иако размислувам за Бето Волпе да го стори тоа, ако може.
Па, тогаш, никој не вели дека тоа било поради недостаток на предупредување. Не знаев ништо од тоа и мислев дека е како да ме удира гром: Удри, умре. Поминаа 22 години откако „удрив и не умрев“.

 

Да знаев сето тоа!… (…) (Поуц)

Cláudio Souza - Soropositivo desde 1994

Проверете: Ако вие, непромислена и осамена жена, во сабота навечер, бевте полни со сочувство кон мене, дали ќе сметате дека живеам со СИДА? Лицето на епидемијата го сочинуваат луѓе како мене. Сè што напишав е аспект на компликациите на моето лично здравје. Ако земам некој друг и го запишам, приказната секогаш ќе биде поинаква и имавме пријател меѓу нас, Амарилис, кој почина глупаво од доктор кој ја следеше 18 месеци, со двоен вид и не нареди КТ-скенирање или МНР. Пред да загине, таа го остави ова сведоштво

Само во други времиња, не беше така

После тоа, штом излегов од Болницата (недостасував три месеци и изгубив помеѓу 35 и 40 килограми) (се опоравив од вирусен менигитис  (што Санта Каза дијагностицираше 28 дена како грип) во хотел со голем промет, каде што честопати се наоѓаат трансвестити). И заеднички глас беше „малата уста, дека сум умрел жртва (дури и тоа не е сигурно, ако не сте жртва на СИДА, вие сте лице кое живее со ХИВ или СИДА). Како стигнав таму беше тенка како космичка потврда дека ако не умрев, наскоро ќе умрев.

Мојот шеф, секогаш мој пријател, не ми ги плаќаше ниту моите права. Улица! Кога пристигнав во хотелот каде што живеев, мојата соба беше испразнета и, како милост, сопственикот на хотелот ми ја подари облеката без да ми наплати за долгови. После тоа, повикав пријател… (…)

Јас сепак повикав друг, а потоа се откажав.

На кратко, еден ден паднав на срање (во тоа време тоа беше срање затоа што ако стигневте да ги повлечете FGTS се користеше шифра, кажете 027-а и девојката касиерка извика: Момци тука имаат 027-а! за ваша лична историја.За среќа некој го смени тоа и денес кодот е генерички.

Пред околу две, можеби три години, поминав низ процес на избор и бев ангажиран во КОНТАКС (сега видете го очајот на 50-годишен маж кој се обидува да го започне својот живот како агент за телемаркетинг).
Па, ги добија сите мои документи, направија медицински тестови (немаше собирање крв). Добив образец за отворање на сметка за плата и ќе ме повикаа за 15 дена на обука.

Беше Мара, жена ми, станувам повредена, која сфати дека не ми се јавија и осумнаесеттиот ден отидов таму за да ја предизвикам причината за тоа што не ме повикаа, а таа (придружникот), дотогаш насмеана, лицето и нејзината колешка се обидоа да го продолжат разговорот и таа. Shути, јас сум голем проблем, голем проблем тука и повикан на не-кого, кој се појави, ми ги врати сите документи и рече дека штом „работите ќе се нормализираат“ тие ќе ме повикаат.

Никогаш.
Секако, син на света мајка, расипан службеник на некој орган, ги дава овие информации и јас сум двојно обележан човек.

Обележано дека можеби умира од СИДА или под тркалата на метро тука на станицата Сантана, што е пет минути со автобус од дома. Веќе размислував да го земам автомобилот на Мара, да излегувам и да трчам, побрзо и побрзо, без никакво внимание на сопирачките, така што во кој било агол ќе удрам во .ид. Мара ставаше решетки на прозорците, јас живеам на осмиот кат, господа, оваа Мара беше мудра и се откажав од дизајнот на автомобилот, за да не и нанесам двојно сурова загуба и, конечно, секако обележана како социјално мртва.

Мртви во животот. Да, да, има живот со ХИВ! Болеста е хронична! Но, дефинитивно не е лесно ...

Ова е дел од мојата клиничка историја. Тука ставете друго лице што живее со ХИВ или СИДА и ќе видите друга сапуница

rip


Добивајте ажурирања директно на вашиот уред бесплатно

Имаш нешто да кажеш? Кажи го!!! Овој блог, и светот, е многу подобар со пријателите!

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата