Има живот со ХИВ

погледнете! Има живот со ХИВ

Прелистувате публикации во категории

Опортунистички болести

… Од ден во ноќ! Кога за жал се заразувате со ХИВ, нормално е да имате ЦД4 клетки, „Главните команданти“ на нашиот имунолошки систем (или дефанзивни во овој контекст) се во нормална врска со телото.

И, сеќавајќи се, еднаш разговарав со лекар, со многу сериозно нарушување кое беше силно инсталирано во неговата психа, синдром на божество, ми рече тој, со лаконски глас и гледајќи во трудовите, но гледајќи во бесконечното, тој објасни дека „ човечкиот сенр “(види што рече, како започна реченицата:

* Човечкото битие * (како да е ова нешто далеку од неговата флуидна природа) губи 70-80 ЦД4 клетки годишно за време на ХИВ инфекцијата и треба значително време да стане ранливо на ... опортунистички болести.

Тој ми зборуваше * за ова затоа што јас, преплашен како секој што откри дека имам ХИВ, му го поставив истото прашање што некој друг ми го постави денес, околу три часот наутро:

...Опортунистички болести, кои се тие? Дали можат да бидат фатални?

Опортунистички болести
Ние секогаш сме во контакт со микроорганизми. Затоа мора добро да се грижиме за своите тела и да користиме кондоми, бидејќи СИДА го напаѓа токму нашиот имунолошки систем, кој го брани телото од „потенцијално опасни напаѓачи“. Кога ХИВ ја поткопува нашата одбрана во состојба каде имунолошкиот систем не може повеќе да го брани нашето тело, се појавуваат опортунистички болести. Немојте да мислите дека ние, ХИВ позитивни, умираме од „едноставен грип“. Опортунистичките болести се сериозни, сериозни и можете да дознаете повеќе за нив откако ќе го прочитате овој текст!

Ние секогаш сме во контакт со микроорганизми. Затоа мора добро да се грижиме за своите тела и да користиме кондоми, бидејќи СИДА го напаѓа токму нашиот имунолошки систем, кој го брани телото од „потенцијално опасни напаѓачи“. Кога ХИВ ја поткопува нашата одбрана во состојба каде имунолошкиот систем не може повеќе да го брани нашето тело, се појавуваат опортунистички болести. Немојте да мислите дека ние, кои сме ХИВ позитивни, умираме од „едноставен грип“. Опортунистичките болести се сериозни, сериозни и можете да дознаете повеќе за нив откако ќе го прочитате овој текст со кликнување на црвените врски во овој текст.

Опортунистичките болести „се изразуваат“ на различни начини.

Канкерес што ретко може да влијае на нас, како Саркома на Капоси (некои ми велат дека правилен изговор ќе биде „капоси“, други велат дека е кпоси, изберете ја вашата верзија и, како мене, направете будала тука и таму! :-) .

На пример, Хочкиновиот лимфом е еден од нив.

Изгубивме пријател, АмарилисАмарилис, како резултат на „не-Хочкин“ лимфом, бидејќи немаше доволно знаење за да се препознаат другите и, меѓу толку многумина, сега имаме и АЛСО, Буркитов лимфом, кој влијае на поточно деца, но може да зеде наш пријател.

Постојат некои бактериски инфекции, како што се пневмоцистоза, пневмонија пеш. карин, екстремно агресивна што ми донесе лице во болен очај и, по две-три недели, ова лице го изгуби внукот и, по единаесет или дванаесет недели, ме одведе до статусот of

… Блокирана на апликацијата Whats.

И токму за овие и за другите доаѓам, постепено и постепено ја намалувам можноста да контактирам со мене Whatsapp и, можеби, и многу е веројатно дека го зборувам, повеќе деко или подоцна ќе завршам БАРАЕ да се даде овој вид пристап, бидејќи малку и многу малку луѓе одржуваат автентична пријателска врска со мене.

Но, тука не е поентата. Зборувам за опортунистички болести

Поентата е да се изложат опортунистички болести, опасноста што тие ја претставуваат (Јас знаев и познавам само една личност на која и беше дијагностицирано лице со СИДА и имаше токсоплазмоза и преживеа без последици во повеќе од две децении работа и живеење со луѓе со ХИВ и, СЕГО Грипот не е болест на можности. РОК !!!

Се надевам дека сесијата може да биде корисна и дека подобро ќе објаснам како е да се биде ХИВ позитивен, како е да се биде лице кое живее со СИДА и какви се опортунистички болести.

И, секогаш запомнете:

Грип, Х1Н1 или грип не се опортунистички болести! И никој не умира од грип само затоа што можеби вчера се заболеле, фатиле или се заразиле со ХИВ!

Имунолошкиот прозорец ве тера да страдате толку многу што ме лути многу! Не трпи за глупости!

Има живот со ХИВ.

Но, тоа не работи, не треба, не треба и не служи пред мене, како „разумна причина за секс без проклетиот кондом, мачо“!

Цитомегаловирус (ЦМВ)

00 Цитомегаловирус (ЦМВ) цитомегаловирус што може да предизвика опортунистичка инфекција (види Опортунистички болести). Вирусот е многу чест. Гледате, помеѓу 50% и 85% од населението во САД е позитивно на ЦМВ на 40-годишна возраст. Еден

Стеатоза Хепатица: Расте бројот на случаи на лица со ХИВ

Хепатална стеатоза не е, тоа ме научи на инфекција, нешто што открива на ултразвук Хепатална стеатоза, масно заболување на црниот дроб е растечка причина за сериозни проблеми со црниот дроб проследена со смрт поврзана со црниот дроб кај

Цената на Дараприм, витален лек за третман на опортунистички инфекции, се зголемува за повеќе од 5000% во…

Специјалисти за инфективни болести протестираат против огромното покачување на цената на патентираниот лек пред шеесет и две години, што е стандард за грижа за лекување на заканувачка паразитска инфекција до

ХИВ, СИДА и когнитивно оштетување

СИДА-та и когнитивната посветеност, е тема што исто така ме засега. Дури и да се борам за секого, се чини многу природно, барем во едно време или во друго време, тоа го правам за себе, а за некои луѓе кои ги имаат истите грижи, уште подобро ...

Дали не може да се открие вирусен товар лек? НЕ

Невидливиот вирусен товар не е лек и откако е заразен со ХИВ, мудро е во 2018 година да се разбере дека сè уште е трајна состојба. Не може да се открие вирусно оптоварување не е лек! Но, тестот за вирусно оптоварување е многу важен ...

Кои се опортунистички болести поврзани со СИДА?

Да започнам: Грипот не е во „Каталогот на опортунистички болести Опортунистички болести, грип, треба да појаснам дека не е едно од нив и затоа нема потреба да се плашам од тоа; опортунистичките болести се поврзани болести и / или…

Зостер

Што е херпес? Херпес е име на семејство на вируси. Херпес вирусите предизвикуваат многу инфекции и болести кај многу луѓе, со или без ХИВ. Овие вируси скоро секогаш предизвикуваат осип на надворешната површина на телото: херпес, cold

КРИПТОСПОРИДИОЗА И МИКРОСПОРИДИОЗА

Што е криптоспоридиоза? Криптоспоридиоза Тоа е болест предизвикана во цревата од паразит, наречена криптоспоридиум. Многу луѓе се изложени на овој агенс, но оние кои имаат здрав имунолошки систем нормално ...
Разговарајте со Клаудио Соуза