Има живот со ХИВ

погледнете! Има живот со ХИВ

Прелистувате публикации во категории

Вести

Лоша функција на бубрезите поврзана со зголемен кардиоваскуларен ризик за лица со ХИВ

Бубрежното оштетување е поврзано со зголемен ризик од кардиоваскуларни заболувања (ЦВБ) кај ХИВ-позитивни лица, според податоците од големата кохортна студија за набationalудување објавена во мрежното издание на Journalурнал за болести

Соропозитиво. Орг заврши 16 години постоење.

На овој прв ден од август, Соропоситиво.Орг ќе заврши 16 години постоење. За тоа време, помагајќи им на луѓето да се грижат за себе и да ги спречат да заразат со ХИВ или, барем, да видат дека е можно да се живее со ХИВ, и покрај сите

СИДА: „Хронична болест“

Фернанда ¨¨¨¨¨¨ // 27 јули 2016 година во 23:27 часот // Клаудио најпрво сакам да им честитам и да ви се заблагодарам за овој блог што ми одзема и разјаснува неколку сомнежи дека Господ ве благослови бесконечно, имав ризично врска и потоа оваа ...

Емоционална напнатост

Решив, разговарајќи со луѓето кои ми помогнаа да ја водам оваа страница, дека во недела, не ставам научен текст, туку нешто што ќе служи како „храна за душата“. Големиот Х на работата е што јас сум мал за ...

Седум работи што луѓето со ХИВ треба да ги знаат за статините, ЛДЛ и здравјето на срцето

Повеќето луѓе направија тест на крвта наречен липиден „панел“ кога отидоа на консултација со својот лекар. Дали некогаш сте се запрашале зошто вашите ги прават овие тестови и што бараат тие? И ако веќе земате ...

Висока преваленца на геријатриски состојби кај пациенти со ХИВ + над 50-годишна возраст во Сан

Во истражувањето учествувале лица на возраст од 50 години и над кои добиваат амбулантско згрижување во Сан Франциско. На глобално ниво, 40% пријавиле потешкотии во секојдневните активности, повеќето пријавени осаменост, многу

Социјалната ранливост кај младите ги зголемува случаите на СИДА кај млади жени и геј мажи

Според нотиса, научна новинска агенција, епидемијата на ХИВ е во целосна експанзија, и покрај целиот напредок направен од големите и малите нации на планетата, од 34 милиони заразени лица група со околу…

Мултивитамини ќе имаат моќ да ја забават стапката со која ХИВ-болеста напредува во СИДА

Поминав неколку дена во превод на еден многу интересен текст, за мене и, според мое мислење, претерано досаден за читањето на мојата публика. Значи, наместо да го ставам во структурата на објавите на овој блог, го ставам помеѓу страниците. О
Разговарајте со Клаудио Соуза