Има живот со ХИВ

погледнете! Има живот со ХИВ

Поддршка со пиксел

Обединете се долгогодишни преживеани

Сега, 64-годишен, Ед. Барон тестираше за ХИВ позитивен во средината на 1980-тите години. Земајќи кратенка, тој ја раскажува приказната за неговиот живот со груб глас што обично се забрзува и станува емотивен, бидејќи тоа е приказната што некој ја загуби ...

Имунолошки прозорец на други СПБ и нивните периоди

Имунолошкиот прозорец на други СПБ и нивните периоди е главната тема на овој текст, но го допира и другиот имунолошки прозорец, оној на ХИВ. На луѓето им треба ова, а особено критиката на Мара, која бара умереност на оваа тема,…

Womenените над 50 години кои живеат со ХИВ се занемарени

Имајќи предвид дека скоро 25% од ново дијагностицираните стари лица (50 и постари) се жени, дали постојат специфични фактори што ги ставаат во поголем ризик? Ако постојат, мои читатели, тие се занемарени

Клетките на ХИВ ранливи на фотоимунотерапија

Клетките заразени со ХИВ опстојуваат со децении кај пациенти на кои им е дадена антиретровирусна терапија (АРТ). Во меѓувреме, се случува алармантен пораст на ХИВ вирусите отпорни на лекови. 

Бројот на ЦД4 под 500 Или детективно вирусно оптоварување И КОВИД-19

Па, пред да продолжам со текстот, треба да воспоставам аспект на ова, нешто што ми пречеше повеќе отколку што, во теорија, би било „легално“ да ме вознемирува. Бидејќи, како што разбрав, за оваа индивидуа, ХИВ инфекцијата или СИДА -та, не ...

Истражување на лек за ХИВ со нови пристапи

Многу раниот третман е поврзан со помал вирусен резервоар, но блокирањето на IL-10 и PD-1 може да го контролира вирусот, дури и кај луѓе со хронична инфекција. 11 август 2021 година • Од Лиз Хајлејман за ПОЗ

Моите публикации во Seropositive.Org се затворени овде.

Јас сум диџеј (ова ќе го видиме подоцна) и ИТ професионалец, кој работи во оваа област од 1996 година. Тоа беше начинот на кој успеав да се обидам повторно да влезам на пазарот на труд откако ми беше дијагностицирана позитивна за ХИВ. Зошто повторно да ме вметнете? Па, 33% од силата на…

Кислород. Како е да се биде без него?

Кислородот може навистина да ве натера да пропуштите ... Знаете момци, се потсетував овде. Во 2012 година, во месец октомври, верувам дека во октомври, по операцијата за намалување на стомакот, наидов на проблеми. Имав втора емболија…
Разговарајте со Клаудио Соуза