Има живот со ХИВ

погледнете! Има живот со ХИВ

Проценете ги ризиците од добивање ХИВ

[ID на paypal_donation = 150050]

Како да "фати ХИВ„? Како „добивате СИДА? Сè уште има многу, но многу, многу луѓе кои немаат целосен поим за одговорот на ова прашање !!!

Да! Да! Да!

И, тоа е, знам, но верувајте ми, колку и да изгледа неверојатно, сепак има многу луѓе, и тие не се луѓе без сексуално искуство.

Тие не се луѓе во пубертет, па дури и луѓе во старост (...). Соодветно е, тука, да се обврзам дека еден пријател, гледајќи дека пишувам „подобра возраст“, ​​беше добро „П“ на животот со мене и извика:

САКАМ ДА ВИ ГЛЕДАМ КАКО ПИШУВАТЕ КОГА И ПРИСТИГНЕТЕ ОВДЕ, НА ОВОЈ МОЈ БАЛКОН, НА 72! (Ве известувам дека го уредив неговиот говор).

Многу луѓе немаат добро разбрано разбирање за

... како да добиете ХИВ или како да добиете СИДА, две различни прашања ...

... и ќе се обидам, тука, да објаснам малку повеќе за овој „облачен предмет

Оваа страница го опишува нивото на ризик од различни активности во однос на ризиците за зараза на ХИВ вирусот.

[ID на paypal_donation = 150050]

Нема ризик да добиете ХИВ или да добиете СИДА (овој дел го разбирате подобро тука: Разберете ја СИДА-та подоброРазберете ја СИДА-та подобро)

Според наши сознанија, ниту една практика од оваа категорија никогаш не покажала дека може да доведе до ХИВ инфекцијаможе да доведе до ХИВ инфекција

 • Бакнување (нема крв);
 • Неинсективна мастурбација;
 • Добијте пенетрација од не споделени сексуални играчки;
 • Контакт со измет или урина;
 • Инјектирајте лекови со неподелени игли;
 • Садомазохистички активности (со употреба на универзални мерки на претпазливост);
 • Тетовирање, пирсинг, електролиза и акупунктура со нова и стерилна опрема;
 • Маникир или педикир;

[ID на paypal_donation = 150050]

Тоа би претставувало ризик од добивање на ХИВ

Сите практики што се припишуваат на ова ниво на ризик претставуваат просечен ризик за ризици од зараза од ХИВ вирус, бидејќи тие не вклучуваат размена на телесни течности. Сепак, никогаш немало потврден извештај освен во голема мера докажаниот пренос на ХИВ кај лезбејките.

 • Примање орален секс
 • Анилингус
 • Прстите
 • Тупаница (вметнување тупаница во вагината (или анусот) на партнерот
 • Заедничка употреба на сексуални додатоци без кондоми (кондоми)
 • Употреба на сексуални додатоци без соодветна стерилизација.
 • Садомазохистички активности
 • Контакт со измет или урина (на кожата)
 • Триење вулва до вулва
 • Спојка - глава на пенисот во внатрешноста на кожичката на пенисот на партнерот
 • Пиење мајчино млеко
 • Споделување на четки за заби и жилети

[ID на paypal_donation = 150050]

Низок ризик од добивање на ХИВ:

Riscos Para O Contágio Pelo HIV
Овој шприц is Постои документарец со д-р Драусио Варела во кој тој вели дека по сесијата за заедничка употреба на игли и шприцеви, еден од корисниците се обидел да го испие течноста!

Сите практики што се припишуваат на ова ниво на ризик претставуваат можни ризици за зараза на ХИВ вирусот затоа што вклучуваат размена на телесни течности. Сепак, има малку извештаи за инфекцијанеколку извештаи за инфекција се припишува на овие активности (обично под одредени услови за препознавање).

[ID на paypal_donation = 150050]

Не би претставувале ризик на добивање на ХИВ

 • Инјектирање лекови со чисти игли
 • Тетоважата со професионална опрема
 • Собирање крв во устата
 • Изложеност на работното место
 • Давање орален секс (или од маж или од жена)
 • Вагинален или анален секс со кондом
 • Пренесување на болеста од мајка на дете (во градот и Сао Висенте е идентификувана стапка од 0% на вертикални инфекции - од мајката на бебето за време на породувањето), со исклучок на еден случај, еден што мајката одбила да го земе антиретровирусни базирани на верување дека ХИВ не предизвикува СИДА (...)

[ID на paypal_donation = 150050]

Голем ризик од заразување со ХИВ

Riscos Para O Contágio Pelo HIV

Сите практики од оваа категорија претставуваат потенцијален ризик за зараза на ХИВ вирусотпотенцијален ризик за зараза од вирусот ХИВ бидејќи вклучуваат размена на телесни течности. Покрај тоа, значителен број научни студии постојано поврзуваат активности со ХИВ инфекција. Имаше серија извештаи за ХИВ инфекции потврден на оваа патека.

 • Заштитен анален или вагинален секс
 • Инјектирање со споделени игли
Па, можеби сеуште имате време да направите ПЕП! Не знам што е тоа?

[ID на paypal_donation = 150050]

ПЕП е итен третман за оние кои веруваат дека можеби неодамна биле во контакт со ХИВ

Разберете повеќе за ПЕП (ПЕП е итна медицинска помош!)

Сега, кога го знаете нивото на ризик што го презедовте, можете да процените дали навистина треба да направите тест за ХИВ или не на страницата имунолошки прозорец што се отвора во истиот таб прелистувач.

Оу, ако претпочиташ да разговараш со некого, можеш да се јавиш во телефонскиот број за СИДА на Државниот секретар на Сао Паоло (служи за целиот Бразил) и е достапен со повик на 0800 16 50. Се надевам дека ја постигнав целта да објаснам ризиците од добивање на ХИВризиците од добивање на ХИВ.

Вагиналниот прстен за превенција од ХИВ е ефикасен и прифатлив

[ID на paypal_donation = 150050]

Размислете за идејата да ни дадете поддршка, бидејќи нашите оперативни трошоци се високи, а буџетот е личен

Ви благодарам многу.

Вие исто така може да сакате да ја посетите страницата Имунолошки прозорец, фактите. Таму цел универзум на ситуации може да претставува ризик за заразување со ХИВ

Како што споменав документарец, го ставам овде

Превод од оригиналот во Табела за проценка на ризик од Клаудио Соуза.

Прегледано од Мара Мацедо на 04 мај 2016 година.

 

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Разговарајте со Клаудио Соуза