Има живот со ХИВ

Бакнежот во уста не пренесува ХИВ - Но, постојат исклучоци

Не е дека е ништовна. Малку е веројатно и, одиме подалеку, само пред нешто повеќе од шест месеци беше потврден случај на пренесување на ХИВ преку орален секс, по триесет и пет години епидемија !!! Помислете на нешто. Паровите стануваат интимни и, ако ја бакнам во устата, каква штета може да има во одземањето лажица супа од нејзината лажица? Според мене, никој! АКО ХИВ се пренесуваше преку бакнување, некако можеше да се пренесе и со употреба на прибор за јадење, чинии, заеднички крпи, како прегратки, итн.

Но, не е така.

beijo na boca não transmite HIV
Мора да го запомните ова… Бакнежот е сепак бакнеж

И ја обиколувам мрежата гледајќи што пишува таму и, искрено, би сакал да имам моќ на Молња и Тандер, да запалам некои хард дискови и да преплашам некои „Уредници на блогови“. Види, јас земам предвид две хипотези.

Овие уредници објавија нешто во што веруваат со добра волја, затоа што го слушнале тоа на устата или дури и на страната на проклето момче.

Или информацијата ја дава самиот проклет дечко кој може да биде проклет хомофобичен кучкин син, како оној што го објавил на веб-страница дека, во случај на анален однос, прозорецот може да биде до пет години, овие „информации“ не се точни, не верувајте на ова момче “

Можеби ова беше вистината што тој ја знаеше или требаше да ја знае и, за злото на гревовите, тие го напуштија блогот или ја изгубија лозинката и веќе не можеа да ги обноват податоците. Јас самиот бев хакиран во 2012 година и оваа страница беше целосно уништена и во меѓувреме, мислам дека ја прочитав токму тука на WordPress или на друго место:

 

„Назад секогаш, наназад често“

„Направете резервна копија секогаш, често правејте резервна копија“

И, можев да ја вратам страницата. Па, не е важно.

 

Факт е дека на страницата на имунолошкиот прозорец, на самиот почеток, има слика и, ми се чини, никој не ја набудува. И ... Видете, не ми пречи да одговорам, или веќе би ја заклучил можноста за коментар, дури и затоа што има бесконечен број на слични прашања и одговори и би можеле да најдете, со одредена истражувачка работа на страницата, одговорот што го баравте. Јас нема да го сторам тоа и се сетив на нешто. ХИВ не се пренесува со бакнување се додека вашата уста е здрава. Гингивит може да ја влоши оваа состојба малку полоша, ако, на пример, има контакт со крв од устата на другата личност и, така, ќе мора да замислиме многу надреално сценарио кога две лица со гингивит и крварење во устата (со болка што ова обезбедува) да се одлучи да се бакнува!

Па пријател, погледни ја сликата подолу, која е истата што е исто така на почетокот на пост Имунолошки прозорец.

И тоа е сè 🙂 🙂 🙂

 

Значи, не започнува.                                           Затоа земи

[TS-VCSC-Lightbox-Image content_image = ”142400 ″ content_image_size =” large ”]
Поддржете ја работата. Или на крајот ќе исчезне. Врските водат до веб-страниците на овие банки, најважни! Поддржете работа што сака да ве поддржи!

Поддржете ја работата. Или на крајот ќе исчезне. Врските водат до веб-страниците на овие банки, најважни! Поддржете работа што сака да ве поддржи!

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Здраво, би сакал да добивам ажурирања? Да или не! :-)
Разрешува
Дозволи известувања