Има живот со ХИВ

погледнете! Има живот со ХИВ

Прелистувате публикации во категории

Секс

Сексуалност и ХИВ - Можно е да бидете среќни

Мислите и чувствата за сексот По вашата дијагноза за ХИВ Поентите за размислување за стигмата за ХИВ може да влијае на тоа како се чувствувате за сексот. Позитивните и негативните чувства за сексот се дел ...

Владин и институционален евгенизам! Пеколот НЕ Е ОВДЕ!

Дали некој слушнал за безимени? Се појави дури и во сапуница, во врска со доминација. Неименуваното може да има многу форми и слики, вклучувајќи ги и гореспоменатите, со сексуална конотација. Но, ова е друга приказна; е неискажливиот

Неуспех на PrEP Два различни случаи и покрај високото придржување

Осумдесет до деведесет и шест проценти покриеност е, за мене, луд руски рулет! И, јас инсистирам: има и други СПБ, постои ризик од бременост во тинејџерски период, непланирана, комплицирана и, знаеме, девојки кои забременуваат на училишна возраст,

Не може да се открие еднакво на негативно? Не. Ве молиме, прочитајте и разберете. Тоа е живот!

Не може да се открие еднакво на негативно? Секогаш ме прашуваат тоа. И, јас го разбирам проблемот, знам дека може да биде комплициран, но тоа е она што мислам, тоа е започнување врска со лага и, гледате! Лага ... Треба да започнете да играте со вашите ...

Серопозитивно со неоткриено вирусно оптоварување го пренесува вирусот? Не! И да!

… И не Затоа, истражував и истражував многу, со години, пред да го ратификувам ова, со сите резерви што ги наоѓам во мојот интимен форум, кои, за среќа, одекнуваат во публикацијата што ја преведов и објавив во овој пост. Добро

Стигма за ХИВ и СИДА

Општо, социјалната стигма помага да се идентификува во општеството кој поединец имал лоша репутација или кој сторил некаков вид злосторство. Во студиите за социологија, концептот на социјална стигма е поврзан со

Стигма и ХИВ⇿ Како се справуваат луѓето со ХИВ? Бришејќи мраз ...

Во врска со насловот на текстот што се занимава со стигмата: Оригиналот е типичен идиом во Лондон: Удирање во магла ⇿ Удирање во магла - Некомпатибилен со реалноста на повеќе од две третини од Бразил и јас барав најмногу слично.
Разговарајте со Клаудио Соуза