Има живот со ХИВ

погледнете! Има живот со ХИВ

Прелистувате публикации во категории

ХИВ

Тестови за вирусно оптоварување со ХИВ или што да правам?

Тестовите за вирусно оптоварување на ХИВ и бројот на ЦД4 се прават непосредно пред да започнете со третманот Вирусно оптоварување доколку сте на третман со ХИВ Вашето вирусно оптоварување треба да започне да се намалува веднаш штом започнете со третманот. Земете

Како да се избегне ХИВ? Подготовка е опција?

Дали сакате да знаете како да избегнете ХИВ? Подготовка е опција? Па, тоа е едноставно прашање, со одговори кои се исто така едноставни, и ако ваков проблем ве загрижува, честитки! Дали сте свесни или сте свесни за ситуација која навистина може да ви го комплицира животот? И ова ...

Антиретровирусни лекови против ХИВ - коктел - Како функционираат?

Како антиретровирусите го ослабуваат ХИВ? Ова не е невообичаено прашање. И, мојата намера е да ве разјаснам подобро во врска со ова прашање. И така, дајте поширока идеја зошто ние се придржуваме кон третманот како

Што е тоа профилакса по експозиција (ПЕП)? Тоа е профилакса по експозиција

PEP (профилакса по експозиција) може да биде, како што ги разбирам фактите, одлична опција во однос на спречување на ХИВ инфекцијата да се консолидира кај лице кое може да било изложено. Значи, ако се плашите дека можеби сте „фатиле“ ХИВ, има

Антиретровирусно лекување на АРТ - Таканаречен коктел

Антиретровирусниот третман е комплексен! Но, тоа е нешто на што се навикнуваме ние, луѓето кои живеат со ХИВ! Знаете, секој пат кога бев хоспитализиран и свесен (има суптилна разлика таму) секогаш беше многу забавно да се види изразот на…

Како го добивате или пренесувате ХИВ

Како го добивате или пренесувате ХИВ е едно од најважните прашања на кое треба да се одговори. Луѓето имаат сомнежи во врска со заразување со ХИВ со орален секс, со бакнеж во уста или, во некои случаи, со едноставен социјален контакт. Па, таквите ...

Раниот третман со ХИВ може да го намали вирусниот резервоар за 100 пати

Раниот третман со ХИВ го намалува летаргичниот ХИВ сто пати и може да биде начин да се гарантираат поголеми шанси за лекување на ХИВ некогаш ... луѓето кои започнале третман со АРВ за време на фазите I до III на Фиебиг ...
Разговарајте со Клаудио Соуза