Има живот со ХИВ

погледнете! Има живот со ХИВ

Вирусното оптоварување е критичен фактор во заразата со ХИВ

Неоткриениот вирусен товар не се пренесува. Но, јас исто така би рекол дека не би го користел ова за да избегнам употреба на кондоми! Па, би ти рекла дека вистината е, добра идеја е секогаш да се користи кондом!

Зашто, како што покажува овој напис, можно е да се открие присуство на ХИВ во спермата на лице со неоткривачко вирусно оптоварување.

Кој сака, се грижи. И, ако не го сакате, барем сакате! 💖💖💖

Значи, ако има една работа што не би ја направила, тоа е оваа, одење во кревет со некој што не ми се допаѓа!

И никогаш нема да го сторам тоа!

И, види, затоа, тоа ХИВ не се пренесува дури и на непријател и колку што можам да видам, никој не ...

… Никој, легнува во кревет со непријател!

Студијата е направена во Уганда.

За да се комплицираат работите, таму нема достапен третман. По студијата, како се заразиле луѓето кои завршиле, на еден или друг начин?

Вирусното оптоварување е критичен фактор во хетеросексуалниот пренос на ХИВ

Белешка од мене. Можеби ќе помислите:

- „Текстот е стар“.

Но, не баш! Тој зборува за прва голема студија за она што го има, како што е научно докажано, тоа неоткриениот е еднаков на Непренослив.

ОИ = јас, на португалски јазик. Или U = U на англиски јазик. Имам етичка и морална должност да објавувам и да ги покажувам фактите. Но, имам и право да го кажам своето мислење и, видете:

Да бев денес сам, без личност што ја сакав покрај себе и, како што рекоа некои, ако бев франшизиран и влечен за влечење, ниту пак, ако Тор и Один ми рекоа дека можам да користам I = I, или U = U, добро, не би го користел ова „ресурс“.

Тоа е моја лична позиција и, како што сакам да кажам:

Вирусно оптеретување е гаранција! Но, јас сум старомоден!

Ова е мојот блог. "Период". Текстот подолу зборувам за студијата во Уганда и од почетокот има најмалку три точки каде Хелсинки не беше почитуван и вредноста на човечкиот живот, особено африканско, се користи како месо од топови (CATSO).

Студија на 415 парови во Уганда потврди дека вирусното оптоварување е важен фактор за одредување на преносот на ХИВ

. Но, не е јасно како овие наоди можат да се преточат во западен амбиент.

Во ова друго сценарио, луѓето користат антиретровирусни лекови, предупредуваат експертите!

Како е спроведена студијата

Идентификувани се 415 парови во кои еден партнер бил ХИВ позитивен во областа Ракаи во Уганда. И, не можам да кажам, во овој случај, ако беше добро! Паровите беа идентификувани со доверливи тестови за ХИВ.

Што има? Compалба за што?

На кого се жалам?

Да, и го има тоа, на сите парови им беше понудено советување за употреба на кондом и можност да го знаат нивниот ХИВ статус на почетокот на студијата.

И да, тие имаа пристап до бесплатни кондоми за време на студијата.

Морам да истакнам: За време на студијата! Пау!

Луѓето дијагностицирани како ХИВ позитивни беа оставени да одлучат дали или не да ги информираат своите партнери, одлука критикувана во приложениот едиторијал бр Нова Англија весник на медицина.

Кондом = Кондом

Третман на сексуално преносливи инфекции беше понуден во редовни интервали, како дел од друга студија за половина од учесниците. Од другата половина беше побарано да побараат бесплатен третман ако имаат какви било симптоми. Состојбата на антитела кон ХИВ и изложеноста на сексуално преносливи инфекции се тестираше на секои десет месеци.

Вирусното оптоварување пред пренесувањето беше утврдено со мерење на вирусното оптоварување на ХИВ-позитивниот партнер за време на прегледот пред сероконверзијата на неговиот партнер. За да се процени релативниот ризик, овој резултат на вирусно оптоварување беше комбиниран со резултатот на друга индивидуа со слична возраст и пол, која немаше сероконверзија.

Како се објаснети резултатите

Секоја година на следење за поединец во оваа студија се смета за лична година. Во оваа студија, 415 парови беа запишани и следени во просек нешто помалку од две години. Ова значи дека студијата ги следела луѓето приближно 800 лица годишно.

Главни заклучоци од истражувањето за преносливоста на ХИВ и вирусното оптоварување
  • Дваесет и два проценти, и тие ми велат, со тоа, дека „сè помина добро! Да, така е, дваесет и два проценти заморчиња (има некој таму подобро име?) сероконвертиран за време на периодот на следење.
  • А сепак, мажите беа исто толку веројатни да бидат заразени како и жените на кое било ниво на вирусно оптоварување.
  • Обрежувањето се чинеше заштитно: Гледате, имав фимоза и бев обрежана во период од мојот живот, за кој не се ни сеќавам.
  • Ова не го запре ХИВ, иако тие тврдат дека, во оваа студија, никој од обрежаните машки партнери во врска со ХИВ-позитивни жени не бил заразен, додека 40 од 197 необрежани мажи биле заразени.
  •  
  • Симптоматските сексуално преносливи инфекции не влијаат врз веројатноста на индивидуата да добие ХИВ, но историјата на исцедок од гениталиите кај ХИВ-позитивниот партнер беше поврзана со зголемен ризик од ХИВ инфекција (p <0,05).
  • Вирусно оптоварување над 50.000 23 примероци кај ХИВ позитивно Партнерот беше најсилно поврзан со ризик од пренесување, со стапка од 100 инфекции на XNUMX лица годишно.
  • 6% од целото пренесување се случило во парови каде што ХИВ-позитивниот партнер имал вирусно оптоварување помеѓу 400 и 3.499 примероци, што укажува на тоа дека пренесувањето може да се случи дури и од лица кои се сметаат за многу мал ризик од прогресија на болеста. Ова се претвора во 2,2 случаи на 100 лица-години, ризик десет пати помал од оној забележан кај парови каде што ХИВ-позитивниот партнер има вирусно оптоварување поголемо од 50.000 XNUMX примероци.
  • Немаше инфекции кај парови каде што ХИВ-позитивниот партнер имаше вирусно оптоварување под 1500 примероци.
Месо од топови?

Следува по повикот на материјата подолу

Дали не може да се открие вирусен товар лек? НЕ

Ризикот од хетеросексуално пренесување е во корелација со вирусното оптоварување

A Д-р Марсија Анџел, уредник на Нова Англија весник на медицина, во едиторијалот е наведено дека „студијата открива дека ризикот од хетеросексуално пренесување е во корелација со вирусното оптоварување.

„Но, како ќе се користат овие информации во Уганда?

Оправдано е да се направи студија во Уганда, со недостаток на достапност на антиретровирусен третман за релевантноста на резултатите таму “.

Во вториот едиторијал, д-р Мирон Коен, од Универзитетот во Северна Каролина, истакна дека наодите не нужно поддржуваат дека намалувањето на вирусното оптоварување со антиретровирусен третман ќе ги намали стапките на пренесување на ХИВ:

„ХИВ-1 сè уште може да се одгледува од секретите на гениталиите кај некои пациенти кои примаат антиретровирусна терапија и кои имаат незабележливо ниво на ХИВ-1 РНК во крвта“.

Дали е ова големата грешка што не може да се открие?

Па, ова е откритие што значи дека не можете да ги уверите пациентите дека не се заразни.

Всушност, ако употребата на таква терапија ја зголеми веројатноста за заразување со ХИВ-1, заразените пациенти имаа небезбеден секс во погрешно верување дека не можат да го пренесат вирусот! ова може да биде поголема од придобивките од вирусна супресија “, напиша тој.

И, како што многу луѓе ме прашуваат, дали одите лице кое живее со ХИВ или СИДА, има непрепознатливо вирусно оптоварување, ќе постигне нереактивен резултат, одговорот е не!

Иако ја промашив директната врска, овој текст го преведов од статија во СИДАМПАТ напишано од Кит Алкорн, Кит Алкорн и објавено на: 05 март 2001 година!

Референца

Квин КТ и сор. Вирусно оптоварување и хетеросексуално пренесување на вирус на хумана имунодефициенција тип 1.New England Journal of Medicine 342 (12): 921-929, 2000. Одговорности на

Ангел М. Истражувачи за човечки субјекти во земјите во развој. НЕЈМ 342: 13

Коен М. Спречување на сексуално пренесување на ХИВ - нови идеи од субсахарска Африка. НЕЈМ 342: 13

 

Што е вирусно оптоварување? Кое е вирусното оптоварување? За што служат тестовите за вирусно оптоварување?

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Разговарајте со Клаудио Соуза