Има живот со ХИВ

Вирусно полнење! Што е тоа, и за што служат тестовите за вирусно оптоварување?

Доктор што анализира непозната вакцина за ММР во медицинска клиника во болница
[penci_text_block block_title_align = ”style-title-left” custom_markup_1 = ””]

[su_dropcap style = ”flat” size = ”5 ″] [/ su_dropcap] таму момци, добро попладне! Вирусно полнење е термин што се користи за да се опише количината на ХИВ во телесна течност.

Тестови за вирусно оптоварување

Material para exame de carga viral. sangue, em um tubo nas mãos de uma técnica em testes de carga Viral
Лабораториска техника во тест за вирусно оптоварување

Па, знам дека е страшно кога ќе го видите првиот!

Овие вирусни оптоварувања ја мерат количината на ХИВ во мал примерок од крв и ова е еден од тестовите што ќе се вршат редовно да го следите вашето здравје и да помогнете во информирање на одлуките за третман.

Мојот прв ми покажува нешто над застрашувачки три милиони, а потоа и некои!

Кога го видов резултатот, полудев и „прегазив автобус“!

Да да да! Не го прочитавте погрешно, ниту, пак, мислев на нешто друго. Можеби ќе ти кажам за тоа друг ден!

Тестот плаши! Овој тест, тестот за вирусно оптоварување, да, плаши!

Тест за вирусно оптоварување. Тоа плаши и лае. Но, не гризете откако ќе почнете да лекувате!

Но, откако ќе започнете со лекови и ќе разговарате со други луѓе за тоа и ќе видите дека добро се одвиваат, тоа ви помага да се чувствувате подобро и ќе ги расчисти работите за вас!

Сигурно можете да кажете дека е тешко да се најде некој со кој да разговара. Знам, но ти

Од крајот на 2017 година, можеби малку порано, вирусното оптоварување се следи на секои шест месеци и бројот на ЦД4 се прави на почетокот на третманот, за да се провери имунолошката состојба на ново дијагностицираното.

Потоа, на секои шест месеци. И од 18 месеци бројот на ЦД4 дури може да престане да се следи, освен ако го сториме тоа за да ги измериме можните терапевтски падови и исто така да ги испитаме причините за опортунистичка инфекција! Резултатот од тестот за вирусно оптоварување е опишан како „копиран“ број на ХИВ генетски материјал (РНК) на милилитар (копии / мл).

Резултатот од тестот за вирусно оптоварување е секогаш број

Обично вашиот лекар само ќе ви го даде резултатот од тестот за вирусно оптоварување како број.

Па, постојат голем број на различни тестови за вирусно оптоварување со секоја употреба, користејќи малку поинаква техника за мерење на бројот на ХИВ честички во крвта.

И да, сите тестови се подеднакво сигурни во одредувањето на високо, средно или мало вирусно оптоварување. Сепак, секој тест има праг под кој не може со сигурност да открие ХИВ. Ова се нарекува како не-детектирачко вирусно оптоварување ”. „

Teste de carga viral
Научна полиција на сцена со фемицид

Неоткривачкото вирусно оптоварување обично се дефинира како под 50 копии / ml. До неодамна, ова беше најниското ниво што може да се забележи за тестовите кои најчесто се користат при рутинско следење на вирусното оптоварување. Сега има неколку ултра чувствителни тестови кои можат да измерат под 20 примероци / ml.

Високиот вирусен товар не е причина за паника! Тоа е Водич за терапевтика,

Мапа! Компас за докторот

„Тестот за вирусно оптоварување го истражува вашиот клинички / лабораториски статус на почетокот на терапијата, како и намалувањето на вирусното оптоварување во крвта.

И, исто така, ако третманот со ХИВ работи и ако вирусното оптоварување се намали во крвта, а не во другите телесни течности “.

Јас, Клаудио, иако ги почитувам и прифаќам основите на науката, знам дека медицината не е апсолутна наука и, ако неоткриениот е еднаков на непреносливиот, ХИВ веќе е пронајден кај сперматозоидите на луѓе со неоткриен вирусен товар;

Ова не значи дека може да нема ХИВ во примерокот, само дека бројот на копии е некаде помеѓу 0 и 50.

Да се ​​има неоткриено вирусно оптоварување е добра работа. Тоа треба да му помогне на вашиот имунолошки систем да се опорави и да остане силен, намалувајќи ја можноста за развој на опортунистички болести.

Белешка на преведувачот: Не можам да ја напуштам оваа точка на овој начин, бидејќи е релативно нејасна. Сретнав и изгубив луѓе кои живееја добро, со незабележливи вирусни оптоварувања, ЦД4 над 900 - !!! - и, дури и така, тие беа погодени од развој на неоплазми поврзани со СИДА ...

Амарилис не беше случај со СИДА

Во овие околности изгубивме пријател.

Првично, таа стана мистериозна со ненадејни и повторени патувања на лекар. Па, скратејќи ја приказната, вистината е дека за една година таа го загуби животот и, според мое мислење, тој, докторот, требаше да побара скенирање со магнетна резонанца за лице со ХИВ и дупликат вид. Тоа беше лимфом. Ваква болест не дозволува грешки и одложувања

Кога „нештата експлодираа“, ништо повеќе не можеше да се стори

Го изгубивме за уништувачки краток период: Десет дена !!!

ДЕСЕТ ДЕНА

На овој начин советувам разумност во овој аспект и многу сериозен разговор со вашиот инфектолог за тоа и побарајте невролог за да живеете под опсервација ако имате здравствен план што може да ви овозможи да ја воспоставите оваа рутина или, дури и ако има материјални ресурси што можат да ви дадат можности да го направите тоа).

Меѓу луѓето со ист број на ЦД4, оние со поголемо вирусно оптоварување имаат тенденција да имаат побрза прогресија на болеста отколку оние со пониско ниво на вирусно оптоварување. 

Овој совет е дел од конечна и за среќа далечна реалност! Имаме третман што побрзо што може да се дијагностицира и да се измери ЦД4. И ова се прави веднаш, со закажување што е можно побрзо!

Ова се должи на Студијата за старт, која ја одреди реалноста на нашите третмани на „Цивилизиран свет“, откако докажа дека се најдобри терапевтски и економски скулптури. Се надевам дека сегашната федерална администрација ќе ги заврши своите домашни задачи, забележете дека е многу попаметно, дури и од економска гледна точка - барам текстови среде скоро 4000 текстови - лекување на луѓе кои живеат со ХИВ / СИДА и одржување нив со зачуваниот имунолошки систем, отколку спонзорирање на расклопен третман, со очигледна идеолошка пристрасност, заснована на верска предрасуда!

Дури ни Христос не може да преземе повеќе од сработеното под изговор да дејствува во негово име.

СЕГА MЕ СО МОЈАТА БАНКА И ПОДАТОЦИ, САМО Дури и Министерството за здравство може да има таква сеопфатна база на податоци -

Болно долга работа (***19 години ***) е скапо, нема понудени ресурси за одржување на системот.

Голем вирусен товар веројатно еволуира кон сидата

Колку повеќе ХИВ во крвта, што значи дека е поголемо вирусното оптоварување, толку побрзо ќе се намалат ЦД4-клетките, целните ХИВ-клетки кои го командуваат имунитетот, главниот командант за борба против инфекциите, толку е поголем ризикот од заболување од ХИВ, поточно со опортунистички инфекции.

Промени во вирусното оптоварување со текот на времето, заедно со други индикации, особено бројот на ЦД4 и присуството на симптоми поврзани со ХИВ, може да ви помогне да одлучите кога да започнете со третманМесте

Одржување на третманот и следење на третманот

Ефективниот третман со ХИВ резултира со намалување на вирусното оптоварување. Ако започнете со третман или прекинете со третманот, вашиот лекар треба да изврши тест за вирусно оптоварување за да утврди „линија“ пред да започне или да го смени лекот, проследен со друг тест четири до дванаесет недели подоцна за да види колку вирусното оптоварување се намали.

За повеќето луѓе, третманот со ХИВ може да ја намали количината на ХИВ на „неоткривачка“. Неосетливото вирусно оптоварување е целта на третманот со ХИВ. Ако земате третман со ХИВ и имате незабележливо вирусно оптоварување, ХИВ има многу помала веројатност да развие отпорност на лековите што се користат за лекување и исто така се намалува ризикот од заболување поради ХИВ.

Износот на време потребно за да се постигне незабележливо вирусно оптоварување може да варира и по шест месеци во вашата прва комбинација, вирусното оптоварување идеално би требало да отиде под 50 копии / ml.

Најдобри резултати од третманот со ХИВ се забележани кај луѓе кои ги земаат сите дози на своите анти-ХИВ лекови како што е пропишано. Ова понекогаш се нарекува лепливост.

Придржувањето е капитална потреба! Избегнувајте губење на единечна доза по секоја цена! Однесувајте се кон себе спартански и, ако можете, и драконски.

Кога станав ХИВ позитивен, го изедов лебот што ѓаволот го замеси со опашката! Откако се уверив дека не можам да се прилагодам на рутината (простете ми на оние кои работат сериозно! Никогаш не ве видов !!!) на злоупотреба против мене, се одлучив за улиците!

Единствениот проблем, и го предизвикав овој потсетник за да дојдам до овој став:

Лековите, против ХИВ или за лекување на анемија, честопати зависат од нивниот подолг престој во организмот, некои го нарекуваат овој „полуживот“ што го нарекувам прозорец за биорасположивост.

Ова нешто подразбира некои ритуали на храна, како што се пост или јадење пред да се земе „самото нешто“

Проверете: Ве молиме следете го моето размислување неколку минути, во прво лице:

Се откажав од куќите за поддршка и, lyубопитно, се вратив на улиците. Само што се разбудив.

Тука сум, легнав во панталони на Руа Хозе Паулино, улица на интензивна трговија, со луѓе кои одат од една на друга страна и повеќе ме боли срамот да се биде на тротоарот отколку стравот од смрт.

Постев скоро 9 часа и тука имам мала количина, што ми гарантира „пингадо“ и леб и путер. Но, морам да продолжам да постам уште еден час, бидејќи дојде време да се земе ДДИ - Ренато Русо го опишува искуството да се земе оваа „работа“ како „јадење живо куче!

Дали некогаш сте јаделе живо куче? Не мислам така. Но, помислете да проголтате пудлица, без стрижење, ве молам.

Поентата на работата е дека не можам повеќе да издржам, мојата уста е сува, чувството дека ја отворам устата, дванаесет милиони лилјаци ќе излезат од мојата уста. Јас зависам од овие лекови на ѓаволот за да ја задржам надежта дека на следниот тест не знаевме, лекари и пациенти.

Не ти давам резултат. Ако сте во можност да ја следите рутината и сте решена и силна личност, ќе се држите, земете го проклетиот ИД и по еден час (размислете за секоја минута ...) конечно можете да јадете и да се вратите на „вашиот живот“ )!

На улиците, со ризик од смрт или не, ми беше многу полесно да го издржам тоа, студот и вооружените стапици

Вирусно оптоварување трепка

Луѓето со неоткриени вирусни оптоварувања од време на време може да доживеат мали зголемувања на нивното вирусно оптоварување. Овие честопати се нарекуваат „трепки“ и обично вирусното оптоварување ќе се зголеми меѓу неоткриените на 100 или 200 копии / ml пред да се повлече надолу, за да не може да се открие на следниот тест. Ова не покажува дека третманот не успева. Меѓутоа, ако вирусното оптоварување се зголеми над 50, но под 500 копии / ml и остане таму, тоа може да покаже дека вашиот третман не работи како што треба и дека вие и вашиот лекар треба да разговарате дали е потребно да се промени третманот.

Вакцините и инфекциите можат да предизвикаат привремено зголемување на вирусното оптоварување и вие и вашиот лекар можете да одлучите за тест за вирусно оптоварување еден месец по болеста или вакцинацијата.

Тест на отпор

Ако земате третман со ХИВ и вирусното оптоварување се искачува над 200 копии / ml, тоа може да биде затоа што ХИВ стана отпорен на лек.

Може да се извршат тестови на отпорност за да се види кој од лековите што ги земате станале отпорни на ХИВ. Ако имате развиено отпорност на лек, може да бидете отпорни и на други слични лекови кои не биле земени - ова се нарекува вкрстена резистенција и тест за отпорност исто така треба да покаже кој лек ќе биде ефикасен за вас. Постојат многу анти-ХИВ лекови на располагање; можете да дознаете повеќе за овие во нашата брошура за лекови против ХИВ (видете www.aidsmap.com/ книги)

Вирусно оптоварување и пренесување на ХИВ

Ако имате големо вирусно оптоварување во крвта, тогаш може да имате големо вирусно оптоварување и во други телесни течности, вклучувајќи ја вашата сперма или вагинална течност. Да се ​​има високо вирусно оптоварување значи дека ХИВ може да се пренесе полесно.

Исто како и намалување на вирусното оптоварување во крвта, третманот со ХИВ исто така го намалува вирусното оптоварување во другите телесни течности.

За жени кои живеат со ХИВ, кои се бремени или планираат бременост, третманот со ХИВ за намалување на вирусното оптоварување е важен дел од спречување на заразување на вашето бебе. Во Велика Британија, поради високите стандарди за грижа (како што е дефинирано во упатствата на британското здружение за ХИВ), ризикот од пренесување на вирусот од мајка на дете е многу мал. За жени кои се на ефективно лекување со ХИВ и имаат несогледливо вирусно оптоварување, ризикот од пренесување на нивното бебе е 0,1%, или еден од илјада.

Многу се дискутираше за тоа колку е веројатно ХИВ да се пренесе за време на секс кога некој што живее со ХИВ се лекува ефикасно и има неоткривачко вирусно оптоварување. Се разбира, несогледливо вирусно оптоварување значително го намалува ризикот од пренесување на ХИВ.

На пример, студија за набудување на парови во кои едниот партнер има ХИВ, а другиот не открил пренесување за време на две години, кога ХИВ-позитивниот партнер продолжил да се лекува со ХИВ и имал непрепознатливо вирусно оптоварување.

Сепак, не е јасно дали невидливиот вирусен товар целосно го отстранува ризикот од пренесување на ХИВ.

Особено,  неоткриено вирусно оптоварување во крвта не мора да значи дека вирусното оптоварување е незабележливо во другите телесни течности.

Вирусното оптоварување може да варира помеѓу редовните тестови и другите фактори можат да ја зголемат веројатноста за пренесување на ХИВ, како што е еден од партнерите што имал сексуално преносливи инфекции.

Carga Viral! O que é, E Para Que Servem Testes de Carga Viral?, Blog Soropositivo.Org

Можете да прочитате повеќе за ова во нашиот вирусен товар и пренос - факт за лицата со ХИВ и ви препорачуваме да разговарате со некој од вашиот клинички тим за тоа.

 

[/ penci_text_block]


Добивајте ажурирања директно на вашиот уред бесплатно

Имаш нешто да кажеш? Кажи го!!! Овој блог, и светот, е многу подобар со пријателите!

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата