Има живот со ХИВ

COVID-19 и Recombinantes Две варијанти се споија во големи измени на мутации

Варијантите на коронавируси во Велика Британија и Калифорнија се чини дека се комбинирале во многу мутантен хибрид, што предизвика загриженост дека можеби влегуваме во нова фаза на пандемијата ковид-19

Две варијанти на SARS-CoV-2 коронавирусот што предизвикува ковид-19 ги комбинирале своите геноми за да формираат А. силно мутирана хибридна верзија на вирусот. Настанот „рекомбинација“ е откриен во примерок од вируси во Калифорнија, поттикнувајќи предупредувања дека можеби сме подготвени да влеземе во нова фаза на пандемијата.

Рекомбинантна од високо пренослив отпорен на сој на некои антитела

COVID-19 e Recombinantes Duas variantes fundiram-se em Mutação Grandemente Alteradas, Blog Soropositivo.Org Хибридниот вирус е резултат на рекомбинација на многу преносливиот варијанта Б.1.1.7 откриена во Велика Британија и варијанта Б.1.429 која потекнува од Калифорнија и која може да биде одговорна за А. неодамнешен бран случаи во Лос Анџелес бидејќи носи мутација што ја прави отпорна на некои антитела.

Рекомбинантот го откри Бет Корбер во Лос Аламос Национална лабораторија, во Ново Мексико, кој рече на состанокот организиран од Academyујоршка академија на науките на 2 февруари видела „прилично јасни“ докази за него во нејзината база на податоци за вирусни геноми во САД.

Првиот рекомбинантен

Доколку се потврди, рекомбинантот ќе биде првиот што ќе се открие во оваа пандемија. Во декември и јануари, две истражувачки групи независно пријавија дека не не видел доказ за рекомбинација, иако долго се очекуваше, бидејќи тоа е вообичаено кај коронавирусот.

Разговор со Бето Волпе

Разговор со Бето Волпе

За разлика од редовната мутација, каде промените се акумулираат една по една, што е начинот на кој настанале варијанти како Б.1.1.7, рекомбинацијата може да собере неколку мутации одеднаш. Најчесто, ова не му дава никаква предност на вирусот, но повремено му дава.

Рекомбинацијата може да биде од голема еволутивна важност, според Франсоа Балу, од Универзитетскиот колеџ во Лондон. За многумина се смета дека е потеклото на САРС-CoV-2.

Рекомбинацијата може да доведе до појава на нови и уште повеќе опасни варијанти, иако сè уште не е јасно колкава закана може да претставува овој прв настан за рекомбинација.

Корбер видел само еден рекомбинантен геном меѓу илјадници низи и не е јасно дали вирусот се пренесува од личност до личност или е само изолиран.

Рекомбинацијата обично се јавува во коронавирус затоа што ензимот што го реплицира вашиот геном е склон да се лизне од RNA низата што ја копирате, а потоа повторно да се обедини таму каде што застанавте. Ако клетката домаќин содржи два различни генома на коронавирус, ензимот може постојано да скока од еден во друг, комбинирајќи различни елементи од секој геном за да создаде хибриден вирус.

Лотон

O Неодамнешното појавување на повеќе варијанти на новиот коронавирус може да создаде суровина за рекомбинација затоа што луѓето можат да бидат заразени со две различни варијанти истовремено.

„Можеби ќе дојдеме до точка каде што ова се случува со значителни стапки“, вели Сергеј Понд, од Универзитетот Темпл, Пенсилванија, кој внимава на рекомбинантите, споредувајќи илјадници геномски секвенци натоварени во бази на податоци. Тој вели дека сè уште нема докази за широко распространета рекомбинација, но дека „сите коронавируси се комбинираат, па прашање е кога, а не ако“.

Импликациите од откритието се сè уште нејасни бидејќи многу малку се знае за биологијата на рекомбинантот. Сепак, тој носи мутација на Б.1.1.7, наречена Δ69 / 70, што го прави вирусот во Велика Британија подостапен и друг на Б.1.429, наречен L452R, што може да даде отпорност на антитела.

„Овој вид настан може да овозможи вирусот да има поврзано заразен вирус со поотпорен вирус“, рече Корбер на состанокот во Newујорк.

Луси ван Дорп, од Универзитетскиот колеџ во Лондон, вели дека сè уште не чула за рекомбинантот, но „не би била премногу изненадена ако почнат да се откриваат некои случаи“.

Разговор со Бето Волпе

Разговор со Бето Волпе

Дали сакате да имате пристап до целиот материјал за News Science? Претплатете се на нивната верзија APP / Destop

Превод од Клаудио Соуза на 19 март (подобро доцна отколку никогаш) од оригиналот во Ексклузив: Две варијанти се споија во силно мутиран коронавирус објавено на / 6 февруари 2021 година Греам


Добивајте ажурирања директно на вашиот уред бесплатно

Имаш нешто да кажеш? Кажи го!!! Овој блог, и светот, е многу подобар со пријателите!

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата