Има живот со ХИВ
КОВИД-19 и ХИВ

КОВИД-19 Вирусот што го опседна човештвото

COVID-19, или „новиот коронавирус“, се појави така, без друг, во Кина во ноември 2019 година! И брзо се прошири низ целиот свет! Наспроти она што мислите (…) за нашиот избран претседател (јас ја почитувам гласачката кутија) тој не постапил како вирусот „мал грип“ (sic).

И не, господине airеир Болсонаро, времето не покажува дека сте во право во однос на КОВИД-19. Тоа е сосема спротивно. Не сте во право и многу е тажно да го видите човекот кој управува со мојата земја, земјата во која сум роден, во која посакувам да умрам и да ми го кремираат, така што мојата пепел потоа ќе се распрсне, е под команда на човек кој ќе направи глув науката Како што познат мислител од 80-тите велеше во устата на луксуз, ја имам оваа надеж: Времето ќе покаже!

Времето ќе покаже што ќе ни претставува КОВИД-19 еден ден

Времето ќе каже…

Штета, господине претседател и господин филозоф, ја немав ОВА ИЛУСТРАЦИЈА направена од Тонињо, кој денес многу ми недостасува!

Пријател како никој друг, ова е вистината!
СОВИД-19

Кислород

Прочитајте и почувствувајте, ако сте во можност, како е да барате воздух, да живеете уште неколку минути, во мир, а не
WhatsApp WhatsApp нас
Здраво! Јас сум Бето Волпе! Сакате да разговараме? Кажи здраво! Но, имајте на ум дека работам тука помеѓу 9:00 и 20:XNUMX часот.