Има живот со ХИВ
Серопозитивни приказни

Сведоштво на лица со ХИВ

Сведоштва на ХИВ позитивни луѓе од 2000 до 2021 година покажуваат приказни за храброст, приказни за луѓе кои живеат со ХИВ и нè тераат да видиме дека дури и оној што ни се чини најлош момент во нашите животи е можност да се разбудиме.

Тоа не е, како што некои предлагаат, покана за зараза (каква луда идеја), туку покана за размислување, раст и создавање нови можности.

Дијагностициран со ХИВ? Луѓето кои живеат со ХИВ можат да бидат среќни

Дијагностициран со ХИВ? Луѓето кои живеат со ХИВ можат да бидат среќни. И, уште повеќе денес. Јас ги правев работите поинаку од она што го гледате, но не се согласувам целосно со идејата дека младите станаа апатични на

Јас сум ХИВ позитивен! Време е да ви кажам дека имам ХИВ!

Јас сум ХИВ позитивен! Да! Имам ХИВ! Само кажете го тоа. Едноставен детал, и сè се искривува ....: упс: Мојата приказна е едноставна и вообичаена. Јас бев заразен од мојот поранешен сопруг пред осум години. Јас сум асимптоматски и штотуку открив the

Прв уредник на soropositivo.org

XNUMX-ви декември: Ден на борби Во годината две илјади, во август, ја создадов оваа страница, Соропозитиво.Орг и, за да оставам впечаток дека има „тим кој работи“, го завршив поздравот со „целиот тим seropositivo.org " Факт е, не ...

Враќање на сифилис, во денот наречен „Купидова болест“

Враќањето на сифилисот е, според мојата интелектуална позиција, „нешто“ повеќе од очекуваното! Последното нешто што човек може да размисли за мене е дека сум конзервативен. Крос кредо трипати! Слободарски до крајност јас веќе

Queаке вели: Стравот од ХИВ го смени мојот поглед на животот

Стравот од ХИВ ме натера да се плашам, да сум несигурна, да не знам што да мислам, да направам или како да постапувам! Но, сигурна сум во една работа ... ... Стравот од ХИВ го смени мојот поглед на животот, ова гледиште секако се смени ... Би сакал да споделам ...

Печат ме контаминираше - јас сум серопозитив во сампа!

Печат ме печати со ХИВ! Луѓето треба да користат емотивни филтри кога бараат некој за апликација! И, во град како Сампа, со милиони и милиони луѓе да го танцуваат Стиви Вондер во „Timeубители на скратено работно време“ ...

Вера - една од моите први и вистински sубови

Први и вистински sубови! Будалите се оние кои ги сметаат за незаборавни! ... Постојат работи во мојот живот за кои не чувам активна меморија. Оние моменти кога, дури и живеајќи на улица, најдов начини да излезам особено…

Можеби не е ХИВ. Вашето тело може да ги сумира симптомите

Можеби не е ХИВ! Ова е фраза што ја повторувам, всушност повторувана, десетици пати неделно за добар број луѓе. Оваа линија на работа на Апликацијата Што е ќе се изгасне Можеби нема да биде ХИВ. Може да биде само ...

Валдир! Оној кој ме научи дека служењето е привилегија

Пријателот Валдир сè уште гледам дека имам можност да ти служам е привилегија што ја имам во рамките на серверите Јаху, еден вид Прв граден кош, каде што се чуваат работи што понекогаш мислам да ги избришам. Но, кукавичлукот и…

Yeеки, пчелата (потпевнувам, потпевнувам) 10 години со ХИВ

... и честитки за вашата иницијатива и вашата загриженост. Urgh за сместување. Да живее надежта и огорченоста! Способноста да се огорчи на она што е криво, што е неправедно, што е нехумано, сепак е најдобриот инструмент за ...

Денес, мојот ХИВ ја достигнува возраста на конечноста. Пред 21 година, ми беше дијагностициран ХИВ +

Оваа девојка, дијагностицирана со ХИВ + 18 пред 21 година, е потсетување за сите: Дијагнозата на реагенсот не е смртна казна. Јас не советувам никого, дури и ако „една душа“ се одрече од кондомот и апелирам до ХИВ-позитивните луѓе да не to

Марсија: ТАРВ пристигна доцна

Тарв пристигна, но Марсија веќе се бореше со премногу сеќавања-постумас-де-градници-кубас Марсија веќе претрпе премногу, зеде премногу гризе, плачеше премногу И јас, за среќа, ја насмеев малку. Но, на крајот, таа беше помалку сакана.

Сведоштво на серопозитив - Клаудио Соуза

Сведоштво од ХИВ позитивна личност може да биде сè. Мое, добро, животот не беше многу убав со мене на почетокот. И не после! Но, сето ова ќе го знаете само со читање на ова мое сведоштво ... Сведоштво за ХИВ позитивен Приказната за ...
WhatsApp WhatsApp нас
Здраво! Јас сум Бето Волпе! Сакате да разговараме? Кажи здраво! Но, имајте на ум дека работам тука помеѓу 9:00 и 20:XNUMX часот.