Има живот со ХИВ

Открив дека имам ХИВ! Јас сум реактивен! И сега?

Дали има живот со ХИВ? Не се сомневајте!

Открив дека имам ХИВ! Јас сум реагенс, сега што? Имам сида

Здраво! Ако дојдовте на оваа страница со ова прашање, многу е веројатно дека сте пронашле позитивен резултат за ХИВ во вашиот живот, во тестовите на крвта, како во горната реченица.

Јас го поминав тоа. Триесет милиони го поминаа ова и сценариото во кое сте вметнати додека поминувате низ него е многу, многу различно од тоа застрашувачко сценарио од 80-тите и 90-тите години на XNUMX-от век.

Во тие денови се водеше борба за опстанок, честопати за краток период со
големи тешкотии. За среќа, тоа сценарио сега е сенка пред лицето на
реалност каде што владее надежта.

Открив дека имам ХИВ Што сега? Не губи надеж!

Descobri que tenho HIV! Sou reagente! E agora?, Blog Soropositivo.Org Да, има надеж и има живот со ХИВ! Вистина е, за жал, сè уште нема лек. Аида!

Но, постојат многу добри третмани и третмани! Многу, многу е важно веднаш да ги апсорбирате овие информации. ХИВ инфекција и СИДА имаат третман!

И ги раздвојувам двата услови, бидејќи тие се различни аспекти на истата болест, да, не сум навикнат на еуфемизми, а еден од следните чекори што ќе се преземат при отворање на овој медицински запис е токму
анализирајте каде сте во сценариото.

 

Вие сте личност која „само“ ХИВ пристаниште? Или е тоа Случај со СИДА?

Ако сте личност чијашто ХИВ инфекција напредувала доволно за да бидете
третиран како случај на СИДА, веднаш ќе треба да се обрне внимание и, можеби, вашиот лекар ќе ви препише некои лекови, некои антибиотици, на пример, за да го направи она што го нарекуваме хемопрофилакса. Тоа е, ние создаваме средина што е хемиски непријателска кон агентите кои предизвикуваат болести, бидејќи на овој начин, дури и ако вашиот имунолошки систем може да биде ослабен, тој сепак може „да се справи со проблемот“

Не! Јас не сум доктор. Но, јас волонтирав во две болници и научив многу од нив. Најтешката лекција што ја научив беше оваа:

Не беше важно колку многу сакам некоја личност. Можеше да умре, а Марсија, на пример, почина. Навикнете се: луѓето умираат. Во практична смисла, мали промени, бидејќи веќе има осум години, дека многу важна студија, СТАРТ студијата, утврди дека најдобро време за започнување на третман за ХИВ инфекција или СИДА е СЕГА! Значи, првичната проверка е повеќе преглед на еден вид „цртање“ на вашите органски тела токму тука, во овој момент кога ви беше дијагностициран, со напредувањето на времето, да имате клиничка еволуција.

Од моментот кога ќе речете: Открив дека имам ХИВ, вашиот живот се промени и ќе продолжи да се менува

Тоа е, да, начин да се грижиме подобро и подобро, и од друга страна, да пријавуваме случаи и повеќе случаи и да го подобрувам третманот. Дали се чувствувате како заморче? Не претерувајте. Така е во сите нешта во животот.

Ние, луѓето, цело време соработуваме со идните генерации, на ист начин како што еден ден придонесоа за нас и нашите родители, баби и дедовци, прабаба и дедо.

Борбата е за вашиот квалитет на живот, не за вашиот живот, за вашиот опстанок! Се разбира, еден
болеста е секогаш проблем и секогаш ќе биде проблем за барање и жалење
внимание, грижа што до вчера не беше неопходна во вашиот живот!

Не се занесувај од говорот на оние кои укажуваат дека веруваат дека живеењето со ХИВ е исто толку лесно, како и
живее со "дијабетес".

Descobri que tenho HIV! Sou reagente! E agora?, Blog Soropositivo.Org
Слика од Теса Робинс од pixabay
Денот на лицето со дијабетес започнува, тече низ времето и завршува вака, прободувајќи го прстот за да го измери шеќерот во крвта. Ако шеќерот е доволно висок за да биде опасен, инјекцијата со инсулин е тука, веднаш подолу, за да ги нормализира работите и да одржи добар квалитет на живот. Секако, многу помага здравата исхрана, вежбањето, сериозната и добро избалансирана диета. Но, ништо од ова не ме тера да мислам на лесен живот. Општо е лесен е животот на другите.
Descobri que tenho HIV! Sou reagente! E agora?, Blog Soropositivo.Org
Дали ви се допаѓа или не, јас не сум баш таа личност што е тивка и, патем, не најдов ништо во „Лансет“, на пример, за да ја поддржам тезата дека сме во последниот дел од пандемијата за ХИВ / СИДА.
Слика од Теса Робинс од pixabay

Нема лесна болест!

И тоа е токму сега, овие денови, кога неодамна ја добивте вашата дијагноза
реагенс за ХИВ, и дека неговиот живот се променил, е дека има поголеми надежи.

Сега имаме третман и знаеме време да започне. Веднаш!

Ако порано немаше третман, и кога ќе дојдеше многу пати, го имав мојот
сомнежи во врска со земање или не земање на лекови заради тешкотиите со кои се појавува овој лек
денес, покрај тоа што има третман, тоа е добро. Фала му на Небото што не мораше да земе IDD!

Третманот со ХИВ денес е многу поедноставен за администрација отколку оние со кои се соочувам јас и многу други луѓе, во име на нашата loveубов кон животот, во името на нашите надежи.

Денес, благодарение на СТАРТ студија што е токму овој момент, сега, најдобар
време да започнете какви било терапевтски режими!

Descobri que tenho HIV! Sou reagente! E agora?, Blog Soropositivo.Org

Сега е времето!

 

Во моментов, кога само што сте дијагностицирале. Денес, знаеме, моментот е точно кога ја добивте дијагнозата. Но, смири се! Ние мора да дефинираме некои работи во вашето здравје, вклучително и за да можеме подобро да го измериме, како што објаснив погоре, добриот напредок и успехот на вашиот третман.
Е бидат потребни дополнителни тестови на крвта. Еден од нив да го знае вашиот преглед
de ЦД4 клетки во вашиот крвоток; и друго, многу важно: Вирусно полнење.

И, го гледам вашето прво најсериозно прашање.

ЦД4 клетки? Што е тоа?

Во овој блог има поголема колекција на информации за него, но она што ви треба
разберете, сега и брзо, е дека ЦД4 клетките се одговорни за
команда за имунолошкиот одговор на вашето тело против агресивните микроорганизми.
Едноставно кажано, ЦД4 клетките се родот на огромната армија што циркулира внатре
неговото тело, патролирајќи го, милиметар по милиметар, за да го одржи „законот и редот“. 

CD4 (Група за диференцијација 4 или кластер на диференцијација, во Македонски) е молекула што се изразува на површината на некои Т-клеткимакрофагимоноцити и натаму дендритична клетка.[1] Тоа е гликопротеин мономерна 59kDa што содржи четири домени (D1, D2, D3, D4) од типот имуноглобулини. (Извор на Википедија)

Да, имајте на ум дека има војна надвор и вашата кожа е првата бариера, важен имунолошки ресурс, за кој мора да се грижите, да бидете здрави и без повреди секогаш кога е можно и да има војна внатре! Lifeивотот е кревка, потребна е грижа и внимание, а овој систем, имунолошкиот систем е нашата армија, чувар на нашето здравје, кој обезбедува грижа за овој универзум што е ваш
тело, вашето здравје.

Број на клетки на ЦД4

 

Células T CD4Затоа, еден од првите тестови е ова, бројот на ЦД4 клетки. Интерпретирање на овие резултати. Гледате, здравствениот професионалец кој ви посветува внимание и грижа за ХИВ инфекција или СИДА е лицето кое нужно мора да ги толкува вашите резултати, вклучително и во светло на други тестови. Но, има некои прелиминарни информации што можам да ви ги понудам без да ги направам апсолутни вистини.

Кога можат да се појават проблеми?
*************************************

Она што може да доведе до појава на опортунистички болести е
имунолошки систем, постепено намалување на бројот на ЦД4 клетки, како и квантитативно и квалитативно намалување на овој имунолошки систем.
Ова може да се случи токму затоа што има неконтролирано зголемување на количината на вирус во крвта, во вашето тело.

Значи, добро е што дознавте сега, а не подоцна, кој живее со ХИВ. Можете да се лекувате, да се грижите за себе,
опкружете се со внимание и да:

ХИГИЕНА

Не само физичка хигиена. Барајте безбедност на храна. И знам дека е полесно да се каже отколку да се направи, но ако се грижите за вашата храна со оваа едноставна формула, јас
Само што се повлеков од пребарувањата, вашето здравје ќе биде подобро заштитено!

Едноставно е:

Мешате натриум хипохлорит (белило) разреден во вода. Поевтино е за чистење. Решението може да се направи со две лажици (околу 20 ml) натриум хипохлорит за секој литар вода.

Descobri que tenho HIV! Sou reagente! E agora?, Blog Soropositivo.Org
25 секунди. Имаше мое време, како диџеј, кога специјализирав толку многу, што користев тајмер за своите миксови. Ме викаа тик-так. Никогаш не разбрав! Стоперката беше дигитална

Мислам дека не треба да разговарам ако е твоја лична чистота. но размисли да се погледнеш себе си, да видиш
вашата кожа, обрнете внимание на малите рани. Секој детал се брои и брои,
затоа, со секој мал дета detail! Ако можете да правите две, дури три бањи на ден и постојана активност, особено сега, во време на КОВИД-19, измијте ги рацете, тријте ги најмалку најмалку 25 секунди. Направив глупав тест и ги измив рацете, пеејќи ти среќен роденден, ментално, двапати и, погледни!

Дава околу 25 секунди

Медицината не е применета математика. Без апсолутизми.

Гледате, медицината не е апсолутна наука, но бројот на ЦД4 клетки на „нормален човек“ се движи од +/- 500 до +/- 1200 клетки на кубен милилитар крв.
Многу фактори можат да предизвикаат промени во овие бројки, па затоа ако ги прочитате резултатите од тестот, треба да бидете смирени.

Општо земено, бројот на ЦД4 под 500 е суптилен прелиминарен показател за суптилен, но важен пад на квалитетот на вашиот имунолошки систем, но тоа не значи дека сте имуносупресивни или ранливи на опортунистички болести.

Опортунистички болести ??? !!!

Овие опортунистички болести претставуваат друга точка што треба да се разгледа во друг документ што би можеле овде, во блог!

Проблеми поврзани со Синдром на стекната имунодефициенција (СИДА / СИДА) почнуваат навистина да се зголемуваат кога бројот на ЦД4 клетки е во регионот што се граничи со 350 ЦД4 клетки.

Сепак, туберкулоза, ТБ, е болест која, се манифестира во а
лице со ХИВ ја дефинира СИДА-та веднаш. Затоа, туберкулозата е болест
дефинирање на сидата без оглед на какви било други фактори. Сепак, тоа е кога бројот на ЦД4 клетки паѓа на помалку од двесте клетки на милилитар крв, работите се комплицираат! Иако „пневмоцистоза„, Тешка пневмонија влегува само во радарот под 50 години, најдобро е да се преземат мерки на претпазливост

Ако не се сите цвеќиња, ХИВ инфекцијата се контролира

Веќе во моето време

Погледнете ... За среќа, најсериозните опортунистички болести имаат поголема инциденца со бројот
помалку од педесет клетки, доколку бројот на ЦД4 клетки е толкав
просек, не прави простор за очај.
Мојата сопруга имаше броење под 50. Мојот број беше исто така околу,
во рамките на овој круг.

Патување од илјада милји започнува со едноставен чекор - Лао Це

Да! Ние се плашевме, но тоа беше она што ни беше оставено, во тие денови, тоа беше она што останува за секого пред неволјите, и покрај стравот: длабоко вдишете и започнете да одите, чекор по друг, присуствувајќи, верски, до сите лекари, медицински сестри и медицински сестри.

Покрај функциите на грижа за вашето тело, вашето здравје, ЦД4 клетките, кои имаат многу
варијации и различни презимиња, како што е ЦД4 К (убиец) што ја прави анализата многу специфична
и индивидуализирана од секоја од клетките што ги наоѓа на својот пат.

Можеме да гледаме на овие ќелии како „тврди“ полицајци, добро Каксиас,
решени да го одржат доброто здравје на организмот. Така, фигуративно, наоѓа
ќелија и, како полицаец, би рекол:

- „Документи“! Нема друг можен одговор за прашаната ќелија, освен
претставете се и прифатете ја проверката на секој детал во вашата структура. Ако се е во ред
овој службеник преминува на следната ќелија и го повторува процесот; во моментот кога тој
наоѓа една од овие клетки во несоодветни услови и ја утврдува нејзината смрт со процес наречен клеточна апоптоза (еден вид клеточно самоубиство) што не е предмет
на овој текст.

Дали ТК клетките се злобни? Не! Тие бараат од нашите најдобри интереси!

 

CD4 e o tratamento contra o HIV
Како што можете да видите, тој користи ЦД4 клетки како фабрика за нови вириони, а сиромашното нешто не може да стори ништо друго освен да се покорува и да работи до смрт. Третманот со ХИВ го спречува овој репродуктивен циклус, ХИВ репродуктивниот циклус и ова им овозможува на антитела кои се борат против ХИВ - и тоа се антитела кои не се бараат во тестовите за ХИВ серологија, а не за самиот ХИВ. И, ако верувате дека сте имуносилетни, добро, вие сте личност многу слична на Црниот Феникс, кој патувал во вселената, до кој дошле космички енергии, кои ги убиле сите што ја допирале и преживеале! Фантастично е да се гледате вака!

Оваа ќелија беше, до пред неколку секунди, закана, ризик по здравјето, можност
на развој на неоплазма, малигни заболувања, карцином. Неговата смрт го спречи ова
зло и оваа клетка, ТК, е важна компонента на имунолошкиот систем. Вршење
мала јамка, оваа ново уништена ќелија може да претставува сарком на
капоси, опортунистичко заболување кое ги интерпретирало првите моменти на пандемијата
ХИВ / СИДА во 80-тите.

Испитувања и мерења, мерачи

Постојат многу „мерења што треба да се направат“.

И една од најважните е онаа позната како мерење на вирусно оптоварување.
Испитувањето на „вирусно оптоварување“ утврдувало во минатото, без разлика дали било или не, во врска со
резултатите од бројот на ЦД4 и присуството на опортунистички инфекции добро време
да се започне со третман.

Исто така, служеше, во тие денови, како и денес, за да
процени ги добрите резултати од третманот, прогнозата за подобрување или не на неговата состојба
имунолошкиот систем и да, на некој начин, помогна да се даде надеж и надежта е сè
Терминот вирусно оптоварување стана доста популарен, бидејќи луѓето велат дека „сега можете да останете незабележливи“ и да не пренесувате ХИВ.

Descobri que tenho HIV! E agora
Открив дека имам ХИВ! И сега? Кога некој ќе ме праша тоа, имам само еден одговор. Одговорот дека животот, рака под рака со ХИВ и страдањето, ме научи: lifeивотот продолжува. Луѓе умираат!

Ми се чини, со она што го слушам, дека голема цел при лекување против ХИВ е да може повторно да има секс без кондом и се чини дека ова е плеоназам во однесувањето, кога заразеното лице не сака ништо помалку, ништо повеќе, отколку враќањето во старо ризично однесување со едноставен изговор дека не може да се открие! Случај!

Невидливиот вирусен товар е нашиот грал

Постигнувањето на незабележлива состојба на вирусно оптоварување е достапно за секого уште од
момент кога се појавил третманот познат како „коктел“. Што претставуваше, во
квантитативни термини, со неоткривачко вирусно оптоварување се менуваат. Имаше
време кога би се насмевнале среќно затоа што вирусното оптоварување било неоткриено и, видете, границата на
откривањето беше 10.000 XNUMX копии на ХИВ на милилитар крв!

Времето оди и при одење менува сè. Но, сметам дека е неумно да се однесувам без
кондом кога имате ХИВ само затоа што вирусното оптоварување е неоткриено!
бидејќи вистината е дека не секогаш постои паритет помеѓу вирусното оптоварување во крвта и спермата,
како и други органски течности и „вирусното камшикување“ е проблем со кој треба да се гледа
голема сериозност и промената може да се случи од една во друга секунда, може да трае
само една секунда и да има лоши последици за некоја личност, човечко суштество, барем
остатокот од нивниот живот!

Vida com HIV
Времето е секогаш господар на разумот. Или како што рече мудар филозоф: „Времето ќе покаже! И рече, тој беше предавник

Погледни Јас сум со моето вирусно оптоварување што не може да се открие од 2003 година и ова е сосема поразлично од
„Сега“, но сепак верувам дека најдобрата политика за да не се ризикува да се пренесе ХИВ е токму употребата на кондоми, што не успеав, во однос на мене и на луѓето кои ме сакаа и, глупаво, за lovingубов мене, тие се пуштија да трчаат од моето читано лице и мисла: ох, ова маче нема СИДА!

Најдобрата лична политика кога станува збор за заштита на луѓето што ги сакам е користење кондоми, затоа што не би легнал со непријател и ХИВ не се пренесува ниту на непријател!

Дали е незабележлива непренослива?

Добро, науката го докажа тоаодново и одново и одново но Ми се допаѓа идејата да се има незабележливо вирусно оптоварување како втор слој на заштита.

Во случај да се случи несреќа на кршење на кондомот за време на врска и тоа да не се забележи, ова е одличен втор слој на заштита и мој. Уште повеќе, постојат многу други сексуално преносливи болести кои можат да престанат да се појавуваат
лице на друго без користење на кондом без оглед на нивниот статус на оптоварување
неоткриена вирусна инфекција за ХИВ.

Оние што сакаат се грижат и јас научив на потешкиот начин да се грижат оние што сакаат.
Испитувањето на вирусното оптоварување се прави за да се оцени успехот на третманот. Дури и мерење на нивната приврзаност кон третманот, што не може да биде „близу до сто проценти“.

Треба да биде сто проценти.

Третманот што го земате, АРТ, антиретровирусна терапија го спречува животниот циклус на ХИВ
комплетен и, со ова, асоцирајќи се на дејството на антителата, го прави
Вирусно оптоварување со ХИВ ви паѓа во крвотокот сè додека не стане несогледливо.

E можеби, непренослив.

Descobri que tenho HIV! Sou reagente! E agora?, Blog Soropositivo.Org
Не ставам човечки животи на тркала од рулет

Но, фактот дека нешто може да се направи не покажува дека е правилно да се направи тоа и
во време на вирус зика, на пример, незаштитен секс изгледа како луда работа
и првата луда личност на која point укажувам е дека, отворено разоткриен вирус, го имам во мене, токму тука, и колку што знаеме, тоа ќе биде до крајот на моите денови. Дали би ризикувале некого што го сакате или сакате на овој начин?

Нова фаза во вашиот живот. Сега живеете со ХИВ!

Во Бразил, незабележливото вирусно оптоварување обично се појавува во резултатот од вашиот испит вака:
Под границата на откривање. Како што реков, ова веќе беше многу значајно и ограничувањето на откривање беше 10.000 XNUMX.

Descobri que tenho HIV! Sou reagente! E agora?, Blog Soropositivo.Org
Тешко или не, комплицирано или едноставно, обоено или сиво, живот, мојот читател, мојот сакан читател, е секогаш, секогаш и секогаш живот! Liveивејте го! Слика од Миријамс-Фотографии од pixabay

Во рамките на научното поле, во истражувачкиот свет, на последните читања што ги направив, оваа граница беше 5 примероци. Сепак, за амбулантско опкружување, во Бразил, границата е поставена на 40. Додека во други земји, во некои случаи, таа е 200.

Но, сè додека сè оди добро, тука во Бразил ќе можат да се користат тестовите
откријте присуство на ХИВ ако е во количини поголеми од 40 примероци од
Вирусна РНК.

Што и да е, среде сето ова, кога ќе започнете антиретровирусна терапија
важно е да го одржувате членството.

Се обидов да ги индоктринирам луѓето што животот ги донесе во моја насока да ги земаат своите лекови со спартански строги и драконски дисциплини, без толеранција за грешка. Ова ја прави грешката помалку штетна таму каде што се појавува природно!

Накратко, започнавте нова фаза во вашиот живот. За разлика од минатото, каде
Тој се бореше со преживување на крушата, денес работиме, секој ден, со одржување
нашето здравје во рамките на нормалната клима во која можеме да дишеме со сите наши
спокојство.

Земете ги вашите лекови на време, во согласност со упатствата на вашиот инфектолог
многу е важно Тоа е верата според која мора да живеете! И важно е, многу важно, да ги направите СИТЕ ИСПИТИ, да присуствувате на СИТЕ КОНСУЛТАЦИИ, да барате добри извори на информации, да им поставувате на своите негуватели истите прашања одново и одново.

Еластичноста е лична опција! Навистина. Ако победиш тоа е затоа што одбра да победиш. Било кој друг резултат е ваш избор!

Да се ​​биде еластичен може да биде ваша опција. Тоа зависи повеќе и вие, од кој било друг или што било, станете еластични. Потребна ви е поддршка, поддржувачи за да станете издржливи, но тие не се недостижни, тие се на дофат на разговор, бидејќи тие се таму, во здравствениот дом каде што се лекувате за ова и, сигурен сум, кои ја сакаат професијата ќе ви објаснат онолку пати колку што е потребно за да ги разберете зошто и зошто на сето ова, на секоја ревност, грижа и внимание.

Обидете се да живеете по еден ден. Особено затоа што секогаш ќе биде многу заморно да се направи
на друг начин.

Обидете се да разберете кои се процесите на Lifeивотен циклус на ХИВ, бидејќи лекови
дека се мешате во различни точки од овој циклус, спречувајќи го да заврши,
избегнувајќи, на крајот, да „никне“, да излезе од клетката во крвотокот и „да замине“
лов “на друга здрава ЦД4 клетка и рестартирање на вашиот маѓепсан круг.

И, ако имате какви било прашања, можете да ме контактирате помеѓу 14:00 и 19:30 часот на мојот WhatsApp:
+55 11 940 675 078 или на мојот блог, со повеќе од осумстотини страници информации
секогаш прегледани и ажурирани.

И кога, поради некоја причина, се чувствувате уморни или се плашите, ве молиме, не се откажувајте!
Истрај и инсистирај. Еластичноста е, всушност, резултат на вашата секојдневна реализација, една тула на ден, сè додека не ја изградите огромната небесна палата во која ќе живее

Овој производ е наш, од самиот блог. Со нејзино купување ни помагате да се одржиме 

https://soropositivo.org/loja/compre-e-apoie-o-blog/oleo-desodorante-corporal-seve-da-natura-pimenta-e-rosas/

Еластичноста е резултат на секојдневна реализација поврзана со секојдневна трудоубивост. Благодарам
со читање.

Vida com HIV pode ter seus preços
Lивотот со ХИВ може да го направи својот данок. Но, јас ги кревам овие раце кон небото секој ден, како што може да биде, многу полошо!

Клаудио Соуза
Има живот со ХИВ!
Знајте ја нашата работа.
26 години живеат со ХИВ

 

 

Во вашата лична борба против КОВИД, користете Гел натура Гел со вкусен мирис на анасон:

https://soropositivo.org/?post_type=product&p=179953&preview=true


Добивајте ажурирања директно на вашиот уред бесплатно

Имаш нешто да кажеш? Кажи го!!! Овој блог, и светот, е многу подобар со пријателите!

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата