Има живот со ХИВ

погледнете! Има живот со ХИВ

Празни изговори!

Ова е лицето

Празни изговори - Ми-Ми-Ми некогаш

Дали е тоа?… Дали има граната, со игличката извлечена.  Јас си го дадов мојот ...

(оние што веќе сите ги знаат)

„Бев лудо за inубен“.

„Ме полуде“.

„Бев пијан“.

Големата глупост на ова е што, пијан или не, имал ерекција и, добро ...

Ахизам

„Мислев дека нема ХИВ, па имав секс без кондом“.

„Ги изгубив сите луѓе кои ми пријдоа и не сакав ниту да го изгубам тоа“.

”Тоа беше пресметан ризик.

„Подобро е без кондом“.

Јас бев идиот што го кажа тоа милиони пати

„Сексот со кондом е како да цицате хартија“.

„Ставањето на кондом е одлично“!

"Тоа не е смешно".

Слушав или измислував причини за небезбеден секс. Безброј од нив!

И јас го создадов мојот за тоа, и на * крајот * завршив со реактивен резултат во моите раце и шест месеци преживување пред мене.

Сè што реков беше гомно помножено или помножено гомно!

И јас ве поздравувам овде, секој ден, со слични говори и некои други работи што се граничат со лични навреди:

- „Не е за мене! Тоа е за мојата сопруга и ќерка ми! Ебати ме! “ - Седнете на мојот стол, со отворен Зап и прочитајте го ова!

Колку гомна да се слушне така? Како да ми велат: Јас сум тука, скоро зезнат, но ти.

Клаудио, веќе паднавте на карпите токму кога плимата се намали. Вие сте F ***** и тоа е голем FDP

А сепак, јас сум тука, за да видам дека се измислуваат нови глупости, нови глупави идеи секој ден, и веќе реков, помогнав да се наполни овој казан со срање ден за ден и, ноќ за ноќ, зори зори и, од масата, слушам нови изговори слични на нив, мои и, всушност, сите тие секогаш ја претставуваат истата работа:

Бесвест и неодговорност. И прстот ми покажува, наместо тоа, кон носот. Овој долг, закачен и инцизивен нос, кој се чини, се влошува, како ушите, расте

Небезбедниот секс останува вообичаена практика меѓу хетеросексуалците, хомосексуалците и бисексуалците. Многу луѓе се заразени со ХИВ. Многумина од нас умираат за прифаќање на ова ниво на несигурност.

Ние мора да го смениме нашиот одговор на небезбеден сексНие мора да го смениме нашиот одговор на небезбеден секс и како на другите им ги соопштуваме нашите идеи за сексот.

Наша одговорност е!

Наша одговорност!

Како индивидуи и како заедница; треба да ја обезбедиме нашата иднина како човештво. Кога сте во искушение да имате небезбеден секс, можете да направите еден од двата избори: можете да кажете да или не.

Незаштитен, несигурен секс може да биде многу добар, но може да има огромни ризици за едниот или за обајцата партнериНезаштитен, несигурен секс може да биде многу добар, но може да има огромни ризици за едниот или за обајцата партнери. Безбедно секс, употреба на кондоми, ракавици или што и да е потребно, мирот во умот да не размислувате е загарантиран

Дали добив ХИВ?

Дали поминав ХИВ

Дали поминав ХИВ?

Ќе биде…?!!!

И тоа ве спречува да барате еден од горенаведените изговори за себе или да измислувате нови изговори, исклучени говори пред реалноста што, всушност, воопшто не би ја променило проклетата ситуација. ХИВ сè уште не може да се уништи и покрај сите медицински достигнувања, СИДА-та сè уште е болест што може да биде фатална.

Ако некој пријател ви каже дека сте имале секс минатата ноќ без кондом, има многу одговори што можете да ги дадете. Запрашајте се што би сакале да слушнете ако сте на негово место.

Внимателна конфронтација е начин да се покаже дека е изложен на ризик, дека е сакан и дека се грижите за него; демонстрираат дека станува збор за ризично однесување, кое може да има неповратни последици и, пред сè, да биде убеден во тоа.

Можеби одговорот е „каков кур направивте“ “? Можеби е „дали ги знаеш ризиците што ги презеде“?

Можеби оваа, т.н. „жешка линија“, служи како појасно, поконцизно предупредување. Единствениот несоодветен одговор е тишината:

Тишина. Нашата тишина, во оваа „социјална“ ситуација е како смрт.

Покрај нашата индивидуална одговорност, имаме и а одговорност како човечки суштества кон човештвото, во најширока и најколективна смисла на поимот, да се спречи ширењето на ХИВ низ целиот свет затоа што, пријатели, некако, она што е во проверка е решението за континуитет на човечката раса (Sic) на планетата! И секое лудо заебание од нас што добива ХИВ се претвора во А. „ХИВ епрувета“!

Beе бидете вие ​​кои ќе се појават на тој нов вирусен видтој нов вирусен вид можност да пренесува преку воздухот? Дали кажувам глупости?

НЕ

ЕВОЛУЦИЈАТА ИСПОЛНУВА БЕСПЛАТНА волја

Комарецот од денга можеше да се размножува само во „чиста“ вода. Ова веќе не е случај. Изгледа дека многумина од нас човечките суштества не се развиваат! И во меѓувреме, сè, буквално и висцерално, се развива. Вклучувајќи и ХИВ!

Глупавата работа: Геј чума!

Será que peguei AIDS?На почетокот на епидемијата, геј заедницата беше брутално казнета: тие беа виновнигеј заедницата беше брутално казнета: тие беа виновни. Тие влегоа во историјата со намалување на опасниот секс што е можно побрзо, и тој брзо престана да биде најбрзо растечката заедница со ХИВ. И дел од неговиот одговор беше да се создадат самите организации кои можат да помогнат во едукација, мотивирање и одржување на тој успех.

Но, агенциите спречување и борба против сидата тие не можат да го сторат тоа. Тие можат да катализираат што треба да направиме за нас самите. Треба да се спротивставиме на она што го правиме и на правото да побараме помош ако ни е потребна и експлицитно да се охрабриме едни со други да го сторат истото.

Можете да одите дома вечерва и да поминете пет минути размислувајќи за нивото на сопствен ризик, ако имате секс безбедно или ако го заштитувате својот живот додека го живеете.

Сексот бара одговорност и, во време на СИДА и Зика, само да напоменам, дали добив СИДА е мисла што треба да се избегнува!

И само со кондомот, PrEp и PEP, во екстремни случаи, можете да разговарате со тројца ваши пријатели за да се обидете да дознаете колку се безбедни и одговорни кога станува збор за секс. И бидете исто така одговорни, или ќе живеете размислувајќи:

Дали добив СИДА? Ќе биде? Е биде? Дали добив СИДА? !!!!!!!!!!!!!!Дали добив СИДА? !!!!!!!!!!!!!!

И, ако имате секс вечерва, користете кондом. Затоа што јас не и сега

Па, сега сум тука, ги пишувам овие работи, се обидувам да ве спречам да не ги правите истите глупави работи што ги направив и јас!

Ние исто така имаме одговорност да се обединиме и да го смениме начинот на кој гледаме на сексотодговорноста да се здружиме и да го смениме начинот на кој гледаме на сексот. Ние, како човечки суштества, постигнавме огромни успеси во многу области од нашите животи и сме срамежливи кога станува збор за меѓусебно соочување во нашите наједноставни потреби.

Треба да се обединиме. Треба да зборуваме отворено. Не треба да се вратиме и да ја откриеме превенцијата; треба да го зајакнеме ова. Треба да се реорганизираме, да размислиме за нашите приоритети и што е најважно, да ја откриеме надежта.

Надежта е она што ќе ги охрабри ХИВ-позитивните и ХИВ-негативните мажи и жение она што ќе ги поттикне ХИВ-позитивните и ХИВ-негативните мажи и жени, хетеросексуалци, бисексуалци и хомосексуалци да се грижат и да се грижат едни за други, практикувајќи безбеден секспрактикување безбеден секс.

Lifeивотот вреди повеќе од сексот.

Имајќи безбеден и одговорен секс денес, ќе помогнеме не само на нас самите, туку и на целото човештво, во градењето свет без СИДА ...! Да, јас и да!

Свет без сида, без дискриминација, без предрасуди.

Дан Волфејлер, директор за образование

Преведено и адаптирано од една од страниците на СТОП за СИДА во 10-тите години на XNUMX-от век

Мојата мирна состојба на очај.

Тој ме научи дека е потребно да учествувам.

Човек не може да преживее забранет учество

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Разговарајте со Клаудио Соуза