Има живот со ХИВ

Дијагностициран со ХИВ? Луѓето кои живеат со ХИВ можат да бидат среќни

Дијагностициран со ХИВ? Луѓето кои живеат со ХИВ можат да бидат среќни. И, уште повеќе денес. Јас ги правев работите поинаку од она што вие го гледате, но не се согласувам целосно со идејата дека младите станаа апатични кон епидемијата на ХИВ. Thatе зборувам за тоа повторно во некое друго време. Она што го велам, засега е дека ниедно раководство не презеде одговорност за една работа: кампањи за појаснување, а од друга страна, го повторувам она што го кажав во моето интервју ЕСПМ.

Медиумите размислуваат само за профит

Медиумите воопшто не сторија, не прават и сè укажува на тоа дека тие никогаш нема да сторат ништо за што имаат морална и човечка должност. И можеби е токму заради сето она што сте биле ...

… Дијагностициран ХИВ! Но, видете, луѓето што живеат со ХИВ можат да бидат среќни! Јас сум!

Но, имаше години на водство, па дури и таму, животот продолжи!

Во некои земји, не секој што има потреба од третман со ХИВ може да го добие.
Слично на тоа, во Бразил, пред 25 или 30 години, немаше ефикасен третман за ХИВ.
Во овие околности, многу луѓе со ХИВ починаа предвреме.
Луѓе, кога го преведував ова, ме посетија толку многу духови што, да, се раздени и за да избегнам да создавам повеќе кошмари, решив да спијам.

Марсија, Валдир, Елиане, Росана, Една, тоа мало бебе никогаш, никогаш, никогаш нема да ја напушти мојата глава и уште неколку други. И, го препознавам тоа кога ќе мислам на таа девојка која, како продолжение на токсоплазмоза, беше имобилизирана во фетална положба (добро - 😳 - 😩 😢) и дека зависеше од луѓето дури и да јадат, покрај тоа што им требаше помош за нивните физиолошки потреби. 
И, конечно, за сè што Бог и Devаволот, заедно, одредија за таа девојка, на таков начин што, кога слушнав за нејзиното поминување, отидов во црква, седнав, се помолив, се заблагодарив и, конечно, плачев.
Информацијата е сè. ми рече @person на фан страницата на блогот, како да не го знаев и како да не ми беше јасно дека таа не го прочитала целиот текст!. Сведочењето на очевидците генерира многу знаење, дури и познавање на таква тежина што можеби не сум ја видел!

1996/1996 година Третманот за големи промени стана ефективен за секој што е дијагностициран со ХИВ!

Правдата е готова, раководството на „ФХЦ“ го остава ова наследство, тоа е универзалниот пристап до луѓето со ХИВ

Во 1996/1997 година тоа веќе не беше случај за луѓето кои живеат со ХИВ во Бразил. Благодарение на модерната медицина, повеќето луѓе живеат долг и здрав живот. На почетокот на оваа ера наречена ХАРТ англиски акроним за нешто што звучи вака на португалски:
Високо активна антиретровирусна терапија.

Фулминантен панкреатит

И, види, тоа беше лекови, но исто така беше и ќотек.
ДДИ, таблета за џвакање, кога помислив, кога ја џвакав првата. Ова треба повеќе или помалку да има вкус на кокос од ѓавол! И во вметнувањето на пакетот, кој повеќе личеше на список на закани упатени од терористи и, на крајот, постоеше ризик од несакана реакција третирана како фулминантен панкреатит! Никогаш нема да заборавам дека со месеци бев принуден за цел живот да земам „скоро отров“ за да останам жив! И ова „нешто беше подобро од АЗТ!

Не повеќе. Ако ви е дијагностициран реагенс

Нема да мора да поминете низ нешто како што гледате дека е, еден ден сликата за мојот месечен третман пред девет години:

Medicação mensal
Крај на долгата зима за многумина? Јас веќе морав да живеам вака. Општо, не е така за никој друг. За контрола на ХИВ, земам три лекови, три апчиња наутро и четири навечер. За мене, ова е „шетање во парк!“

Луѓето кои живеат со ХИВ може да имаат нормален животен век

Луѓето кои се на третман со ХИВ го штитат својот имунолошки систем бидејќи го чуваат вирусното оптоварување „неоткриено“ и може да очекуваат да живеат tРазмислувам за луѓе кои немаат ХИВ.
На пример, некој што започнува со третман на 35 години се очекува да живее до 80 година. Мојот инфектолог, оној што се грижеше за мене, бидејќи тоа беше тоа, јас чувствував дека сум згрижен, не како пациент, туку како член на ова семејство наречен „хуманост“.

Постојат лекари / лекари и лекари и лекари Дрª Флоренсија! Не ми недостасуваш!

Д-р Сигрид и Д-р Анџела ме зедоа, без да направат нешто особено, само за слушање, слушање и слушање, и за да ме водат, водат, водат, водат и водат да се чувствувам грижа и заштита!

Д-р Росарио, добро, се запознаваме! На претходната консултација ја отстранив ортозата од левата рака, токму за нејзино време и таа ме изненади ставајќи ја раката на мојата и ја остави таму сè додека беше можно да се задржи таму

Но, д-р Ангела ми даде среќа да знам претходно и да имам чест прво да објавам дека нашиот живот сега е живот со очекување на времетраење еднакво на оној на која било друга личност, „нормално“ очекување.

😝 Иако овој збор „нормален“ ми се чини малку ексцентричен ...😜

Добивте реагенс Ова нема да ве спречи да продолжите со остатокот од вашиот живот како што е нормално!

Нема да мора да се соочите со третман каков што ви покажав погоре !!!
И, многу луѓе кои живеат со ХИВ се грижат за своето здравје повеќе отколку порано, но дури и тоа не го оправдува слабиот менталитет на веќе завршената страница, кажете дека сте нула (sic)!
Некои луѓе поминуваат низ период на адаптација и ги преиспитуваат своите приоритети. Но, повеќето луѓе кои живеат со ХИВ продолжуваат со вообичаените работни места и активности.

Луѓето кои живеат со ХИВ можат да бидат среќни, да градат семејства, да ги воспитуваат своите деца

Зарем јас и Мара создаваме семејство затоа што немаме синови и ќерки? Имам мои ќерки, вистина е! Но, јас и Мара сме семејство сами!

А ти, кој ме читаше, си наше семејство! ХИВ не може да ве спречи да имате односи, да имате деца или да правите планови за иднината.

Да се ​​има бебе дијагностицирано со ХИВ

Секоја година во Бразил, повеќе од илјада жени кои живеат со ХИВ раѓаат и сите во Р. ДР STАВА НА Сао Пауло имаат здрави бебиња кои немаат ХИВ.
Пренесувањето на ХИВ од мајка на бебе може едноставно да се спречи

  • земање анти-ХИВ лекови за време на бременоста,
  • не доење и
  • давање на бебето нов лек против ХИВ за неколку недели.

Преземањето третман со ХИВ за време на бременоста ќе го заштити вашето бебе од ХИВ, а можеби ќе ви треба и за вашето здравје.

ДОБРОТО НА ВИСТИНАТА СЕКОЈА БРЕМЕНА ASЕНА ИМА ПРАВО ДА СЕ ОБВРСИ ХИВ И ФИЗИЧАНОТ КОЈ ГО ТРЕТИ ОД БРЕМЕНСТВОТО ОБВРСКА СО Закон да го побара нејзиниот преглед за откривање на присуството на ХИВ.

Дијагностициран со ХИВ? По контролираниот вирусен товар, вашиот живот се враќа во нормала!

Правилно земање на лекови, тие ќе го намалат вирусното оптоварување на ХИВ во крвта на многу ниски нивоа, толку ниско, што обично може да имате вагинално породување без некои поголеми проблеми. Но, имајте предвид, треба да обрнете внимание на вашето здравје и отворено да разговарате со вашиот лекар!
Благодарение на овие безбедносни мерки, 99,7% од бебињата родени од жени кои живеат со ХИВ во Бразил немаат ХИВ. Под услов да бидат тестирани за ХИВ (задолжително со закон во овие случаи).
Ако размислувате за раѓање на бебе, но сè уште не сте бремени, добро е да разговарате со вашиот лекар за тоа како да се подготвите за здрава бременост.

Дијагностициран ХИВ и станување родител!

ХИВ може да се пренесе од мајка на бебе за време на бременоста, но не може да се пренесе директно од татко на бебе.
Вашиот лекар може да ве советува вас и вашиот партнер за тоа како можат да го имаат вашето дете без тие да се заразат со ХИВ. Ако земате третман со ХИВ, секогаш земајте ги таблетите строго и дисциплинирано Драконци имате незабележливо вирусно оптоварување најмалку шест месеци, нема да се грижите за пренесување на ХИВ.

Јас, Клаудио, опстојувам: не би го преземал овој ризик, од лична гледна точка!
Дијагностициран со ХИВ? Да кажам или да не кажам?
Да кажам погрешна личност може да биде грешка за жалење. Почекајте да помине времето. Сигурно сте ранливи, болката од сето тоа треба да се сподели, СОВРШЕНО ГО РАЗБИРАМ! Но, вентилацијата кон погрешна личност може да биде трагедија. Иако присуството на ХИВ во вашиот живот не треба да биде така!

Да, ако штотуку ве известиле дека имате ХИВ, може да се чувствувате вознемирено или збунето.

Тој ден, денот кога ми беше кажано, влегов во спирала, завртка што, ако имаше начин да се продлабочам, ќе отидев уште подлабоко. 

И кога станува збор за позадината, овие денови ќе ја раскажам приказната за еден бунар и едно тажно патување до дното на истиот! Ја пишувам оваа и првата страница што ја завршив денес, 19 декември 2019 година

Подобро е да се умре од СИДА отколку од Vont'AIDS
Јас, големиот зборлест, кој мислев дека станува збор за цицање хартија, кога се соочив со смртта, мислев дека, пред да умрам, ќе станам суво мало растение, во напуштена вазна! А остатокот, добро, остатокот од тоа можете да го прочитате овде, во моето сведочењето како серопозитивно!

И покрај тоа што никогаш немав артикулирано мисла како личност што дојде кај мене среде ноќ, откако ми дијагностицираа како реагенс, добро разбрав што чувствуваше во тој момент, кога ми рече дека има мотото, што секако го доведе до проблемот:

„Подобро да умре од СИДА отколку од волја СИДА“

Можеби сакате да разговарате за ова со други. Но, веројатно не е добра идеја да брзате да им кажете на многу луѓе дека имате ХИВ пред да се навикнете на вестите. Иако сè уште можете да одлучите да им кажете на луѓето, подоцна, никогаш не можете да „избришете“ или да отстраните информации за себе, кои за жал, некој започнал да ги злоупотребува!

Луѓето кои живеат со ХИВ можат да бидат среќни, постои живот со ХИВ

Исто како што има живот после ХИВ!
Не можете да направите а ресетирање во @person! Не сеуште…!
Од друга страна, кажувањето на вистинската личност може да биде многу позитивно искуство. Може да ви помогне да добиете поддршка кога ви е најпотребна и понекогаш може да ги зајакне односите.
За секоја личност на која размислувате да и кажете, размислете зошто сакате да им кажете и што се надевате да постигнете со тоа.
И јас, Клаудио, препорачувам да размислите и да изброите до три. И, ако треба, сметај повторно (Роберто Карлос - или тоа е Изолда?) Затоа што, еднаш речено, нема начин да се создаде „мизерија“.

Нема брзање во броењето на вашата дијагноза на реагенс

Да кажете некому за вашата ХИВ позитивна серологија не треба да биде нешто што чувствувате притисок да го направите.
Обидете се да размислите како овие нови информации ќе влијаат на лицето. Замислете го најдобриот начин за реакција - и најлошото. И запомнете: Размислувањето со туѓа глава е скоро како да играте руски рулет; не е добра идеја, можеби треба да ја испитате личноста, да коментирате случај што, случајно, го прочитавте на веб-страница (во случајов не ги носете овде на овој блог, побарајте страница за вести со Dush001 или Dush007)!

И погледни, не бирај да бидеш меѓу четири wallsида за да броиш! Лицето сигурно ќе биде изневерено

Размислете за најдоброто време и место за решавање на проблемот и проверете дали само им кажувате на луѓето на кои можете да им верувате да го задржат за себе. Хотелска и / или мотелска соба е еден од најлошите избори и во такво време да раскажам тоа беше голем проблем за еден пријател!
Дали некому му кажавте дека ќе направите ХИВ тест? Ако го сторивте, вреди да се размисли како ќе одговорите на нивните прашања.

Кажете им на семејството и пријателите дека сте дијагностицирани ХИВ?

Можноста да им кажете на семејството и пријателите може да зависи од видот на врската што ја имате со нив. Ако обично не разговарате за лични работи, дали сакате да разговарате со нив за тоа?
Се прашувам:

  • Ти си геј?
  • Дали сте МСМ?
  • Дали сте бисексуалец?

За мене, каков било одговор што може да ми дадете, не би претставувал проблем. Но, ќе ги преформулирам прашањата:

Дали сте геј, МСМ или бисексуалец и дали вашите родители знаат?

Ако знаат, дали и двајцата реагираа добро? Или лошо реагираа?
Затоа што ако лошо реагираат на оваа прва позиција, моето искуство, кое веќе е прикриено, учи дека луѓето кои не реагираат добро на нивната интимна природа, тешко дека ќе реагираат добро на нивната природа, полот! | Освен ретки емотивни сублимации што многу ретко ги гледам! Но Чуда се случуваат.

Мојата заедничка одлука со сестра ми

За да разберете подобро, денот кога имав намера да и кажам на мајка ми, и реков на сестра ми. И, разговарајќи со неа, решивме да не и кажеме. Бев на хемотерапија или радиотерапија, не се сеќавам, но тоа беше резултат на тумор на нејзината десна дојка, со големина на портокал, информираше сестра ми! Скратувајќи го ова, никогаш повеќе не ја видов мајка ми, а пред извесно време го добив нејзиниот телефонски број, кој ме прими како мравјалник го прима армадилото!
Од друга страна, може да има некој близок кој ви бил лојален во минатото, обидете се да се сетите на таа личност!
И, сè уште во областа на хипотезите, има ли некој смирен, поддржувач и сигурен на кој би можеле да се обратат сега?
За мене немаше, и го заслужив токму тоа, никаква поддршка. Знам што бев и вие, кои ме читате, ме следите, велите дека јас „Јас сум битие на светлината“, Вредев Богородица, вредев, затоа што си луд “.
Општо, реакциите на луѓето ќе зависат од тоа што тие го знаат или мислат дека знаат за оваа тема.

Постојат многу стравови и митови поврзани со ХИВ.

Некои луѓе на кои ќе им кажете може да бидат непријателски или сурови.

И како: „Ослободете се од заболувањата од СИДА беше една од работите што ги доживеав!

Понекогаш, луѓето не знаат многу за ХИВ или имаат многу прашања. Можеби ви е корисно да имате рачни информации за ХИВ за да обезбедите безбедност. И со SmartPhones, ќе можете да ги натрупувате со информации. Запомнете тука:

Seropositivo.Org - Постои живот со ХИВ

Другите луѓе може да ве изненадат со нивното разбирање и прифаќање.

Кажувајќи му на вашиот сегашен партнер

Ако сте во врска во моментов, кажувањето на вашиот партнер може да отвори клучен извор на поддршка. Од друга страна, може да биде тешка ситуација за вас и вашиот партнер.
Може да има прашања за тоа како сте се здобиле со ХИВ. Можеби ќе потрае некое време за вас и вашиот партнер да ги решите сите проблеми што ќе се појават.

Но, важно е да запомните дека фактот дека претходно сте биле дијагностицирани не значи дека сте го пренеле! Во овој случај, редоследот на тракторите може да го смени вијадуктот. Може да има загриженост дали сте можеле да го пренесете ХИВ на вашиот партнер или дали во иднина.

Исто така, постои можност и вашиот партнер да ви пренел ХИВ вирус. Вашиот партнер треба да биде тестиран за ХИВ - медицинскиот тим или вашиот лекар може да помогнат во ова.
Да се ​​користи / или да не се користи кондом е заеднички избор! Освен, се разбира, во случаи на сексуално насилство

Секогаш земајте ги предвид овие детали и, наспроти поостра реакција, кажете им дека и двајцата се одлучиле, дури и нечујно, за врската без кондом!
Но, јас сум принуден да кажам дека жените се десет пати поранливи од гледна точка на Биологијата, но притисокот на мачо родот е често полош од камшик.
Два или три пасуси за часови:

Структурно насилство:

Помислете на жена, која живее некаде помеѓу Акре, Рондонија и О Амазони:

O ponto escuro
Погледнете каде ја ставам хипотезата, тоа е темната, полу-сферична точка

02:19 часот „мажот“ (трска за одење) доаѓа дома, жената, веќе навикната на страдање, се плаши од смрт. Синот на една девојка, во најлошата смисла на зборот, го бара тоа. БАРАЕ ЗА ХРАНА, и како мојот покоен кум, не јадете топла храна!

Во 02:54 часот таа ја доставува свежата храна, но копилето веќе го изгубил гладот, рече сè што научи да зборува, врз основа на тоа што го слушнал од сопствениот татко и, катастрофално и иронично, тој исто така научи многу од ова однесување, ова вербализам, на овој „модус вивенди“ НА СОПСТВЕНАТА МАЈКА (sic), предавник на неговите придружници кои се борат за подобри права (sic) и открива дека, таа чудна работа, тој дури и не се сеќава што точно било, но тоа, убава енрабада, затоа што ** пијан има сопственик да! УЛИЦА !!! И тој и рече на жената да се соблече и, нетрпеливо, ја искинува облеката што е можно, таа се поправила 451 пати, бидејќи има само една, и те прашувам кој ме читаше, следново:

Кој би бил резултатот од оваа гнасна работа ако сте сиромашен ако имате херојска храброст да побарате кондом?
Верувам дека секој знае! 🙁

Тешки ситуации во моментот на раскажување!

Некои луѓе се соочуваат со особено тешки ситуации. Можете да му верувате на вашиот партнер за пари или да се грижите за насилство.
Можеби ќе ви треба помош или поддршка за да размислите за овие проблеми. Ова ќе биде достапно од докторот или вашиот лекар, од локална група за поддршка или бирање за СИДА, од понеделник до петок од 9:00 до 17:00 на 0800 16 25 50.

Кажете му на новиот партнер / партнери

Кажете за вашата позитивна серологија, кажете дека сте дијагностицирани со ХИВ за луѓе со кои се чини дека има поголем интерес, да одат малку подалеку и да подготват клима за да имаат секс, или да имаат секс, како што велам и Мара мрази што може биди страшен
Јас лично користев друга тактика, но таа е моја и, како што не можам да патентирам, не сметам. Но, не ризикувајте да се обидете да ја ставите количката пред коњот, како што велеше мојот стар и починат татко - тој беше човек од кого се сеќавав само на она што ми го направи најлошо и, по неговото поминување, се сеќавам само на добрите работи , зраци! Двојни зраци !!!!
Секогаш запомнете: Најлошата идеја е да излезете навечер да ловите и да пукате; правејќи го ова и ризикувајќи да сметате пред да имате секс, помеѓу четири wallsида, може да заврши лошо, а најлесната работа што ја гледам е личноста да ви каже:
- „Така доби ХИВ, нели? Да се ​​излегува со странци и да не се користат кондоми “

Изгубени! Изгубени! Изгубени!

И што да кажам тогаш? Вие веќе изгубивте во овој случај! изгуби во точно моментот кога реши да го стори тоа.
Погледнете, испијте неколку пијалоци; избегнувајте алкохол, го нарушува здравиот разум и може да го дезинхибира над она што е соодветно за сериозноста на моментот; Зборувајте многу, шармирајте ја личноста, истегнете ја ноќта и, ако можете да ја натерате оваа личност да остане со вас додека не стане светло, вие ја освоивте ноќта. Понудете да ја однесете лицето дома и, доколку таа прифати, заборавете ја.

Но, земете го телефонот, закажете состанок за да се јавите во вторник.Повикајте во среда и, отсега па натаму, ако разговорот се одвива, не пропуштајте ја точноста, кој и да чека, не сака да доцни.
Кој нарача да почека, не треба да одложува (ДИМЕП - Димас де Мело Пимента - Временски часовници што го информираат вистинското време на радио програмите во 70-тите!).

насмејте ја оваа личност, откријте што му е убаво, научете да слушате и да слушате, особено, она што не беше кажано, но што беше таму, непристојно ... и веќе ти дадов многу поводник што ме читаше

Можеби сте загрижени да ве отфрлат ако кажете некому дека имате ХИВ.

Вашиот партнер може да има загриженост за ризикот од пренесување на ХИВ, но можеби не е свесен дека ефективниот третман со ХИВ го спречува ова.
Никогаш не би го користел. Заведувањето, заведувањето е една работа, прифаќањето на јазот +/- 4% е премногу за мене!
Информирањето за непредвидливиот вирусен товар може да им помогне да се чувствуваат помалку вознемирени за сексот.
Ова им помогна на многу парови да почувствуваат дека еден од нив со ХИВ не е „голема работа“.
Треба да размислите за законот, особено ако постои ризик од пренесување на ХИВ.

Времето може да биде важно.

Може да биде тешко да се зборува за ХИВ кога само што запознавте некого, но одложувањето може да предизвика проблеми подоцна. На некои луѓе им е полесно кога првиот контакт е преку Интернет, отколку лице в лице. Можете да добиете совет од лекар или од вашиот лекар, па дури и од професионалец за ментално здравје! Ова може да биде корисно, разговор со други луѓе кои живеат со ХИВ за тоа како се справуваат со овој вид на ситуација.

Работа и патување

Како општо правило, вашиот работодавец не треба да знае за вашиот ХИВ статус.
Во Бразил има компании кои тестираат за присуство на антитела. Другите не тестираат ништо. И, слушам како се вели, некаков тест со сигурност! „Метаболити“ кои произлегуваат од обработка на одредени антиретровирусни лекови, но јас никогаш не знаев, нели, нели, сто проценти во ред!
И, би било добро кога би разбрале дека тоа многу ретко ќе влијае на способноста на луѓето да ја вршат својата работа. Ако сте загрижени за ширење озборувања, вестите зачувајте ги за себе.

Не мора да имате Асанж во вашиот живот!

Од друга страна, ако вашиот работодавец знае, може да биде полесно да одморите од состаноци или да се справите со периоди на болест. Оваа работа за назначување во медицина ме доведе во неволја во Америка Комп. Компанија која повеќе не постои. Понатаму, мојата состојба „протече“.
Во Бразил е нелегално работодавачот да ги дискриминира вработените (или потенцијалните вработени) затоа што имаат ХИВ.Луѓето кои живеат со ХИВ можат да патуваат во повеќето земји во светот. Но, некои земји имаат ограничувања, обично за луѓе кои аплицираат за виза за работа или престој. Како и многу земји на Блискиот исток, ова ги вклучува и Нов Зеланд и Русија.


Добивајте ажурирања директно на вашиот уред бесплатно

Имаш нешто да кажеш? Кажи го!!! Овој блог, и светот, е многу подобар со пријателите!

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата