Има живот со ХИВ

Серопозитивен вработен: Загарантирани права со CLT и Устав

empregado soropositivo
Општо, едно лице е преморено со работа, до тој степен што повеќе не може да се справи или да се разболи од стрес и, на тој начин, да го отпушти за кауза или, уште полошо, затоа што не дава доволно (sic) во извршувањето на своите должности (…) Функции

Позитивен вработен за ХИВ: Загарантирани права со CLT и Уставот!

Никој не е „полн со права“! Не се почитува, ако не со сила, ниту што вели Законот!

Одредени „приматели“, сепак!

Околу 30 години по пријавените први случаи на СИДА во Бразил, ТСТ (Врховниот суд за труд) издаде преседан 443, според кој, во случај на отпуштање на вработен со ХИВ вирус или друга сериозна болест, станува збор за работодавачот товарот на докажување во врска со недискриминацијата на неговото дело.

Во зависност од сегашното разбирање, постои поволна претпоставка за вработениот дека отпуштањето на носителот на вирусот ХИВ е дискриминирачки, што се протега, слично, и на други сериозни болести, како што се рак, па дури и хемиска зависност, патологии кои, во теорија (???), доведете до стигма или предрасуди.

Од една страна, деловната активност мора да ја исполни својата социјална функција, еден од столбовите на таканаречената модерна држава, со што се бара баланс помеѓу нејзините цели за профит и многу зборуваната социјална благосостојба. * 1

Земајќи го предвид високиот степен на конкурентност на компаниите, дали би било фер да се одржи вечна стабилност на вработените со вирусот ХИВ, дури и на оние чии приходи се чини дека се слаби? Или, отпуштањето на вработен во такви услови би било еднакво на осуда на смрт, бидејќи повеќето од нив ја гледаат единствената можност на работа за одржување на минимално задоволителен животен стандард?

Иако претпоставката за дискриминаторно отпуштање е поволна за работникот, фактичката состојба за која станува збор мора да се разгледа многу внимателно. Без оваа неопходна релативизација,

abuso de liberdade de demitir
Во одредени кругови, слободата на изразување е еден вид „опасност“ и таканареченото право на работодавачот да поднесе оставка, ми се гади. Свесен сум за случајот со работодавач кој отпуштил вработен и, за време на подмирувањето на сметките, се ослободил од 40% казна од FGTS „повторно вработување на работникот“ за пониска плата. И ова е еден од оние кои гласаа за мирисот ... И тогаш ... Па, не мора да бидам бучен!

смртност од контаминација би ја одредила вечната поврзаност на работникот со компанијата, без оглед на нивниот приход и посветеност. Покрај тоа, проценките на перформансите на инволвираните би биле од суштинско значење, бидејќи секако аспектот за сегрегација ќе биде изнесен. Друг аспект што заслужува да се истакне е знаењето на работодавачот - или не - за болеста.

Кога, во раните 1980-ти, вирусот беше откриен и неговиот третман беше исклучително тежок, лицето со синдром во понапредна фаза секогаш имаше потонато лице, недоволно ниво на телесни маснотии и длабоко физичко исфрлање.

Малкумина се оние кои не се сеќаваат на јавни личности воодушевени од бразилскиот народ кој подлегна на болеста, како што се Агенор Казуза, Ренато Русо, Лауро Корона, Сандра Бреа, меѓу многу други. Можеби, во тоа време, претходното знаење за болеста, не само од можниот работодавец, туку и од општеството воопшто, би било полесно потврдено. Сепак, во последниве години, сликата за СИДА значително се промени заради откривањето и подобрувањето на антиретровирусните лекови, лекови кои се многу поефикасни од оние што постоеја до средината на 1990-тите години на минатиот век.

Благодарение на новите лекови, СИДА-та стана болест, и покрај тоа што е хронична, може да се контролира, што им овозможува на пациентите да водат живот што се смета за нормален, особено во професионалното поле. Така, полемиката е озлогласена, во работничкиот правен свет, во врска со чинот на отпуштање на вработен со сериозно заболување, како што е СИДА-та.

Empregado Soropositivo: Direitos Garantidos Pela CLT e Constituição, Blog Soropositivo.Org
Работата има социјална функција! Не е само да го наполните „рабитчо“ со пари

Покрај прашањето дали компанијата има „знаење“ за болеста или не, ќе се дискутира за вистинските причини што доведоа до отказ: овие причини се засноваат на техничко-објективни фактори, економската состојба на компанијата и технички перформанси на вработениот или тие се темелат на неприфатливата намера на приватната институција да се ослободи од она што би го сметало за проблем? Се прикажува состојбата на поранешниот вработен како носител на ХИВ вирусот, постои само претпоставка, а не апсолутна, за дискриминирачки акт.

Според преседанот 443 од ТСТ, претпоставката поволна за вработениот попушта ако се докаже дека, во времето на отпуштањето, компанијата не била свесна за патологијата што го засегала или, преку конкретни податоци, тој изјавил дека недоволното професионално работење на работникот - перформансите што не се компромитирани од болеста - претставувале детерминирачки фактор за нивно отпуштање.

Судијата, од своја страна, е одговорен за проценка дали отказот произлегол од правото на работодавачот да го отпушти работникот без оправдана причина - што се случува од повеќе причини во врска со деловната логика - или дали, всушност, постоење, манифестација или влошување на болеста, обезбедување на повредено лице право на реинтеграција во работен однос, покрај моралното обештетување.

Во поедноставна анализа, што е далеку од пацифирање на проблемот, во случај да има двајца вработени на исто ниво на приход и продуктивност - едниот серопозитивен, а другиот не - и императивната потреба за отпуштање на еден од нив, компанијата треба да се определи за втората вработен.

Бидејќи отпуштањето на вработените со сериозно заболување е дискриминаторско, тоа е на компаниите, со оглед на озлогласената социјална функција што ја извршуваат, должноста да заземат држење на телото во согласност со уставните принципи на достоинството на човечката личност и валоризацијата на работата, одржување на работниот однос , што, во овие случаи, мора да се разгледа во согласност со Уставната повелба од 1988 година во членовите 5, XXIII и 170, III. Од друга страна, од вработените се бара да имаат задоволително професионално работење, бидејќи она што го штити законодавството е дискриминаторско отпуштање од работа, а не платена лер.

Во оваа смисла, треба да се споменат примерите на брилијантни професионалци, кои, дури и во услови на сериозни болести, продолжија - и продолжуваат да придонесуваат за унапредување на животот и работата, како што е Ервин „Меџик“ Johnонсон r.униор, кој откако објави дека се договорил вирусот, пред повеќе од две децении, стана олимписки шампион во Барселона во 1992 година, станувајќи симбол на конфронтација и отпорност на вирусот.

Друг одличен пример беше Херберт Хозе де Соуса, „Бетињо“, социолог и активист за човекови права и борба против гладот, фигура која, дури и во лошо здравје, работеше многу години, дури основајќи и претседавајќи со Здружението Интердисциплинарна сида во Бразил.

Estas pessoas deveriam lavar a boca com água e sabão antes de mencionar uma pessoa como o Betinho
Овие луѓе треба да ја мијат устата со вода и сапун пред да спомнат личност како Бетињо

Стабилноста не е вечна; сепак, без алтернатива, освен отпуштање на вработен со вирус, компанијата мора да биде претпазлива со цврсти документарни и сведоштвени докази за да ја отфрли хипотезата за дискриминација, докажувајќи дека болеста никогаш не влијаела на нејзината одлука, под казна од осуда на тешките надоместоци од страна на судот за труд.

Белешка на уредникот: Ова е советот.

Автор: MIRNA ALONSO E RODRIGO MARTINI

Адвокатите од Родригес помладиот Адвогадос - ([заштитена по е-пошта]) и ([заштитена по е-пошта])

Извор: Кореио Бразилиенсе

Белешка од Уредникот на серопозитивна веб-страница.

И покрај тоа што повторно објавувам текст без никакво овластување, тоа го правам за да покренам скромна дебата што започнува со прашање:

Кога авторот ќе го спомене тоа, и јас го ставам со задебелени букви,  толку многу се зборува за социјална заштита. * 1, дали авторот би бил во спротивност со фактот дека работата е неопходен столб за издржување на она што јас го нарекувам крајно неопходна социјална благосостојба?

Ако е така, ќе направам простор овде за да ја објаснам вашата позиција, за што ќе го задржам правото да одговорам без да им одговорам.

Сепак, со оглед на советите што ги нудат авторите, за документацијата (…) и сведоците ($ $ $) за неможноста на лицето да му служи, јас им нудим на оние што имаат храброст, доставување на писмо, во две копии, на работодавачот, а дупликатот мора да биде заверен и потпишан од лице од човечки ресурси на компанијата, информирајќи за серологијата.

Секој што има храброст да го стори ова без да ризикува утре да биде кратко отпуштен, ве советувам да го сторите тоа што е можно побрзо.

Имам намера да напишам статија за тоа и, кога ќе направам, ќе ја поврзам токму тука, во оваа статија, за да ја прочитам мојата статија.

На оние кои сакаат да учествуваат, само имаат малку еластичност и слезете на дното на страницата и ставете го вашиот коментар таму, кој со задоволство ќе го објавам како коментар, па дури и напис, во зависност од напишаното. Во меѓувреме, прочитајте го ова aqui и читајќи ја оваа друга, многу стар, што го покажува „Интелектуалниот количник“ за тоа кој пука и за што се способни нашите претприемачи, иако не треба да кажувам многу за да спомнам за што се способни некои претприемачи.

Во овој друг став:

Малкумина се оние кои не се сеќаваат на јавни личности воодушевени од бразилскиот народ кој подлегна на болеста, како што се Агенор Казуза, Ренато Русо, Лауро Корона, Сандра Бреа, меѓу многу други. Можеби, во тоа време, претходното знаење за болеста, не само од можниот работодавец, туку и од општеството воопшто, би било полесно потврдено. Сепак, во последниве години, сликата за СИДА значително се промени заради откривањето и подобрувањето на антиретровирусните лекови, лекови кои се многу поефикасни од оние што постоеја до средината на 1990-тите години на минатиот век.

А сепак тие уште пукаат ...


Добивајте ажурирања директно на вашиот уред бесплатно

Имаш нешто да кажеш? Кажи го!!! Овој блог, и светот, е многу подобар со пријателите!

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата