Има живот со ХИВ

Владин и институционален евгенизам! Пеколот НЕ Е ОВДЕ!

И со поддршка на свињите што ги ставија таму

Се разбудив и, дури и пред појадокот, бев згрозен, бидејќи се најдов лице в лице со новостите за Владин и институционален евгенизам и луд сум по животот! Дали знаете како е да се разбудите и да се соочите едни со други, наутро, со вакво нешто?

Во услови на потешкотии во справувањето со пандемијата ковид-19, Министерството за здравство преку декрет објави дека ќе потроши 40 милиони УСД за вградување на нов метод на контрацепција во СУС: субдермалниот имплант на етоногестрел (лекови за контрацепција применети кожата). Контрацептивни средства, сепак, ќе бидат насочени кон пет специфични групи:

  1. Сексуални работници,
  2. Жени бездомници,
  3. Затвореници,
  4. Жени со ХИВ,
  5. Womenени со туберкулоза

Поради ова друго глупости создадено од ова антихумано, дискреционо, секташко, омразено, кукавичко и сега евгенистичко лошо управување. Прочитај го, се отвора во друг таб.

Мора да се бори против владиниот и институционалниот евгенизам

Сега, тие не сакаат само да одлучат кој може и кој не може да има деца, ми се чини, тие сакаат да спроведат политика за масовна стерилизација.

Во сиромашните, луѓе на улица (живеев на улица, пекол), жени лишени од слобода, жени со ХИВ (живеам со жена што има ХИВ).

Што друго има под сатанската глава на овие никаквеци, не знам.

Танос лично

Но, прочитав неколку коментари и, меѓу нив, ова момче е тука:

, Eugenismo Governamental e Institucional! O Inferno Não É AQUI!, Blog Soropositivo

Луѓе! Тоа е Танос, проклетиот Танос зборува! И кога би ги имал нараквицата и накитот, би ги раснал прстите. Уште полошо! Замислувам дека тој, и милиони како него, навиваа за Танос во последните два филма, врескаа од радост на крајот на „Бесконечна војна“ и плачеа од тага во „Ендграм“. Уште полошо од тоа, тие можеби се надеваат дека тој ќе се врати. Па, овој извадок е само реторички, но тој ја претставува социјалната и планетарната дилема во која живееме, овој владин и институционален евгенизам нема да успее, бидејќи има звуци и испарувања на нацизмот, друга грозоморна доктрина!

 

Богатите, не сите. Себичното, сурово, рамнодушно, ситно, ПОТВРДИ, тие сакаат да ја применат евгениката во човештвото. Но, кучињата не сакаат да донираат мал дел од своите светови на оние кои живеат во светот и, на еден или друг начин, го овозможуваат тоа.

Нека не ве лаже! Livedивеев ноќе, кога бев диџеј во куќи на толеранција и видов што се способни да направат овие „добри луѓе“, родители на семејства, во јавност, во сала со 500 луѓе и, исто така, слушнав и одвратна пријава и одвратно што девојчињата ме прашуваа за одредени јавни личности кои, од време на време, требаше да земат „ виски “ со theубовницата на куќата, ништо повеќе, ништо помалку, од елитен макро.

Валкани и расипни свињи

Тие проповедаат пристојност, но тие се најдадентни, зборуваат за моралот и лежат во калта, влечејќи несреќни луѓе во калта, за задоволство да се owидаат во калта, како свињи што се. Нечисти свињи, безимени во својата непристојна кукавичлук и интелектуална нечистотија. Јас не би можел да престанам да пишувам, ако сакав да му дадам отвор на целата моја огорченост, револт, одвратност, како едноставна и природна реакција на овој нов бестијалност! Но не!

Бидејќи Земјата, која е подготвена, но не е завршена, наскоро нема да им даде засолниште на таквите луѓе и со каква вознемиреност, брзање и болка, го чекам овој ден, но тој ќе дојде.

Тој сигурно ќе дојде! Ме смирува! Владиниот и институционален евгенизам е само (...) уште еден кошмар. И да се разбудиме!

Поддржете ја работата. Или на крајот ќе исчезне. Врските водат до веб-страниците на овие банки, најважни! Поддржете работа што сака да ве поддржи!

Поддржете ја работата. Или на крајот ќе исчезне. Врските водат до веб-страниците на овие банки, најважни! Поддржете работа што сака да ве поддржи!Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

WhatsApp WhatsApp нас
Здраво! Јас сум Бето Волпе! Сакате да разговараме? Кажи здраво! Но, имајте на ум дека работам тука помеѓу 9:00 и 20:XNUMX часот.