Има живот со ХИВ

Денес, 13 ноември 2016 година, Клаудио Соуза заврши 22 години живот со ХИВ.

claudius13 ноември 2016 година, Клаудио Соуза заврши 22 години живот со ХИВ

На овој датум се родија многу луѓе и, ако ме читаш сега, си роден токму на овој ден и замисли: „Колку живеев од моето раѓање"!

И сигурно ќе се сетите, во одреден момент, да имате желба да имате 18 години и да не бидете „малолетник“ за да можете, на пример, да влезете во хотел со таа специјална личност, која веројатно немаше да биде прва, но ... , но тоа беше првото достигнување што го направивте откако бевте „Осветен човек“!

Тогаш размисли за мене. Но, не со очите на сожалување, бидејќи сожалувањето е најлошото чувство што секој може да го почувствува за мене, особено ако го забележам тоа ...

Погледнете ме со очите на разумот и видете дека престанав да бројам пневмонија кога бев околу осми и дека имав пневмоцистоза, пневмонија предизвикана од особено агресивен етиолошки агенс и, како општо правило, убива за три дена; и покрај тоа, преживеав!

Во списокот на инциденти што ги имав со моето здравје, има дијагноза на повторлива белодробна емболија (имав две), срцев удар, два менингитис, еден предизвикан од криптококус, друг многу агресивен етиолошки агенс и, и покрај сето тоа, јас Сè уште сум тука и пишувам.

Но, ова не е ништо. Кога ми дијагностицираа, бев диџеј и имав електронски календар со повеќе од триста контакти и, да бидам искрен, мислам дека се јавив на дваесетина од нив и кога одговорите почнаа да се повторуваат, сфатив дека ќе биде бескорисно време и повикајте ја оваа „понуда да се обидете да најдете помош“.

Се вратив на улица на триесет години; и велам дека се вратив затоа што, од дванаесет до седумнаесет и малку, бев бездомник. Но, тоа веќе беше контакт и само погледнете во сесијата за препораки (позитивни стории) и побарајте го Клаудио Соуза. Мислам дека тоа е само Клаудио или Клавдиј (име на императорот) и синоним за „куциот“. Да, знам, многу се заебав…

 

Тука е и релевантниот детал што треба да се информира тука:

Веројатно во март, на датум кој сè уште не е утврден, ќе излезе книгата со моите спомени (или нејзиниот дел што може да се објави) со наслов: Спомени од човек на ноќта, што е поинаква верзија од онаа што ја дадоа жените на ноќта (...) и, можеби, зборлест како нивниот… (…)

Остана само еден од „пријателите од тоа време“, кој разговара со мене само кога ќе се јавам и, бидејќи цената на повикот е иста, треба да има реципроцитет, што постои и одам со месеци и месеци без да му се јавам.

Една пријателка, Елизабете Кастро, -Бете, барај ме ... -, кој успеа, за мене, да се смести во Каза де Апоои Бренда Ли и таму можев за три месеци да ја вратам својата нормална тежина, од тоа време, што беше 100 КГ. Но anjo_deprimido-825x510Атмосферата во придружната куќа беше ужасна и, за да не полудам внатре, бидејќи не можев да излезам да барам работа (јас бев статистика што ми гарантираше повеќе пари). Ако некој може да ми објасни како еден каплар од полицијата, во тоа време, може да има гол ГТИ 2.0, јас ќе бидам многу задоволен, бидејќи тој беше тој, кој по серијата „државни удари“ го презеде претседателството со куќата, беше одлично

Но, за мене, не беше многу, затоа што морав придружувајќи една личност, Валдир, кој беше физички неспособен да се грижи за себе и, бидејќи неговите потреби беа мали, јас секогаш имав време да им помогнам на другите пациенти, да им дадам надеж (што немав, со оглед на дека коктелот, како што сакате да го нарекувате, сè уште не бил „измислен“!

Направив многу пријатели таму и се сеќавам на период повеќе или помалку од еден месец кога не поминав ниту еден ден без да присуствувам на погреб додека размислував кога ќе стане мој… (…)

Тој, погребот, сè уште не е дојден.

Сигурно е дека ќе дојде, но не се грижам за тоа.

Пред да откријам дека сум ХИВ-позитивен, затоа, јас бев еден вид „емоционален сторител“, кој не штедеше на напорите да придобие жена, дури и ако тоа требаше да и каже „некоја лага“…

Medicines with word Aids on pink backgroundТоа се смени. Во првиот ритам што го зедов со д-р Гвадалупе, ми кажуваше дека ќе треба да одам во ЦРТ-А за да направам тест за потврда за ХИВ, бидејќи мојот прв тест беше позитивен.

Оттогаш претрпев огромна интимна промена и би се осмелила да кажам, за себе, сега, дека сум подобра личност и особено сега, дека најдов аналитичар, кој дури беше во можност да ми помогне да ги вратам работите што ми ги криеше совеста затоа што не можеше да се справи со нив, Маира. Да, јас сум нетрпелив, понекогаш е тешко во зборовите и, во одредени ситуации, мојот говор повеќе личи на говорот на долгиот човек во пристаништето Сантос, отколку на говорот на личност која, за време на животот на улица, понекогаш немав што да јадам да купам книга, да ја читам, да добијам пари за друга. Прочитајте го и разменете ги за трета страна и така научив, среде дивината на улиците, каде што, многу пати, јадев од ѓубрето на МЦ Доналдс

Ова не е дел од оваа приказна, но јас, откако поминав низ две куќи за поддршка, се убедив дека нема да има куќа за поддршка и излегов на улица.

Одбрав картон, ги повлеков тие колички, морав да бирам помеѓу јадење или спиење, но почнав да го работам моето. Еден ден имав 15,00 R R во џебот, отидов во галеријата Paje, купив десет од тие виртуелни миленичиња, разговарав со некого и таа ме ослободи да работам на таа улица и отидов.

Викав: „Погледнете го виртуелното милениче за пет реалности“!

И се продава како вода. За кратко време успеав да изнајмам соба во пензија и за малку живеев во куќа таму во ardардим Марија Дирче, во Гуарулхос. Запознав личност која, во теорија, би ја прифатила мојата состојба „заради тоа што ме сакаше“ и видов дека не е баш така денот кога таа рече:

- „Какво болно гомно имаш“!

И помислив: „Какво ѓубре од жена добив за себе“!

A set of comic bubbles and elements with halftone shadows.

Ја имав сретнато во ноќен клуб и на почетокот се плашев за иднината на таа врска, па дури и така, пробав се што можев, дури се преселив во нејзиниот роден град, во внатрешноста на Сао Паоло и, со време, го видов тоа врската нема да напредува по тепачки и тепачки, се изморив и еден ден, во време кога не бев ниту во истиот кревет со неа, се разбудив и се сеќавам, беше сабота наутро и ја видов како седи на маса и рече:

"Добро утро".

Таа не одговори, а јас бев понаметлива:

- "Реков добро утро"

И таа ме остави со ова:

-„КАКО МОАМ ДОБРИ ДЕН ДОКОЛКУ ПРВОТО ЛИЦЕ ШТО ГО ГЛЕДАМ ТИ Е“?

Јас веќе донесов одлука да се разделам од неа и да ја погодам таа волеј топка:

„Не грижи се за тоа повеќе, за помалку од една недела нема да има повеќе траги од моето присуство во твојот живот“

Случајот се влоши затоа што еден член на нејзиното семејство праша дали такво нешто (ХИВ позитивна серологија) е вистинско, а демонот рече дека не знае ништо.

Тој ме натера да изгледам како никаквец.

Ódio temporário
Јас, разбеснет, заради лагата кажана од таа жена

 

Ова само го зголеми мојот гнев и истата вечер се преселив во Сао Паоло и поминав време во хотел, потпомогнат од личност која ме ценеше многу и, во одреден момент, куцав и ја изневерив нејзината доверба. Во моја одбрана, во овој поглед, но можам само да кажам дека оваа личност која ме поддржуваше беше и основната причина за целата психијатриска нерамнотежа во која бев задржан и, во луда ноќ ... потрошив 3.000,00 УСД на девојчиња од програма, обидувајќи се да проектирам на што било од овие, онаа што јас во тоа време, навистина ја сакав (Елена Капри, овие времиња поминаа, ти си денес спомен некогаш сладок, понекогаш горчлив, знаеш, знам дека знаеш …)

Како и да е, се вратив во Сао Паоло.

Имаше и други врски, вистина е, и за жал, направив грешка со некого и многу би сакал да знам дали можеби веќе се оддалечиле од фактите и дека видоа дека не бев центриран (бев целосно луд, гледав во десетици жени што никогаш не можев да најдам, бидејќи секоја личност е личност е личност и нема други еднакви, со исклучок на близнаци, и кои не ги гледаа работите јасно, дека она што го направив во една ноќ на лудило не би го сторила никогаш ако таа беше во нејзиниот добар ум и Господ знае што изгубив со тоа, и дека таа ми прости! ... Но, не знам дали, некогаш, ќе може да го види ова и, ако го стори тоа, исто така верувам дека нема да можам да знам ... (...) ...

Она што не знам дали знаете е дупката во која бев принуден да влезам, комплет помал од 30 квадратни метри, со скоро триаголен распоред, каде што, и покрај тоа што поминав убаво, тоа беше едно од најлошите места во кои Livedивеев, вклучително и улиците

 

Marita
Токму на начинот на кој ја видов оваа личност, мојот живот започна да се менува ...

Како и да е, по малку повеќе од една година лудило решив да ставам крај на сето тоа, лудилото во кое почнував да се уништувам, во необјавувачки контекст, го зедов мобилниот телефон и му се јавив на лицето кое пред повеќе од 15 години , беше мој пријател, overубовник и придружник; „Соучесник“

Здраво!

Здраво!

Можете ли да застанете до денес?

Денес не можам.

Тогаш ризикував сè и помислив: Алеа Јакта Ест:

И реков дека сакам да живеам со неа, да бидам пар.

Таа праша дека мојот сон завршил Јас сум категоричен: Готово е!

Разговаравме на мобилен телефон пет или десет минути можеби петнаесет минути! (Не е важно! Се сеќавам само дека изгубив трага по времето една недела подоцна, живеевме заедно! И тоа трае скоро петнаесет години),

Еве кратка почит

https://www.youtube.com/watch?v=kxNkDKJSHKI

marocaМара Т, М.: Оваа песна беше идеализација на Јука Чавес. Ти го стори тоа за мене.

Те сакам денес повеќе од вчера и, сигурен сум, утре, ќе те сакам уште повеќе

И не би можел да го постигнам ова мало што го правам, освен тебе !!!!!!!!!!!! 🙂

Добивајте ажурирања директно на вашиот уред бесплатно

Имаш нешто да кажеш? Кажи го!!! Овој блог, и светот, е многу подобар со пријателите!

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата
ЖивотПатуваатМодаубавина