Има живот со ХИВ

Симптоми на акутна инфекција со ХИВ

Може да се појават симптоми на акутна ХИВ инфекција. Тие можат.

Но, новоинфицираното лице не секогаш ќе ги доживее овие симптоми. Во мојот секојдневен обид да ги смирам луѓето што живеат во имунолошки прозорец вечен

А „ствар“ од нив, што се чини дека е паралелна епидемија.

Епидемија на нова психолошка состојба, па дури и поголем проблем. Со опасна психијатриска позадина, која сè уште се појавува, тоа ми покажа многу работи. И, меѓу нив, дезинформации во однос на епидемијата на ХИВ. Она што ме прави сигурен дека, колку што сакам и се чувствувам истоштено, не можам да застанам со блогот Соропозитиво.

Дали се правам дека се сметам себеси за толку важен? Можеби, но просекот од 2800 корисници на ден и скоро XNUMX страници прегледани дневно, месец по месец ме тера да размислувам за тоа.

Симптоми на акутна инфекција со ХИВ

Другата работа е сексуална догма. Сè уште сме исти и живееме како нашите родители, добро дизајнирани за Белчиор. Прочитај го ова:

Да бев само јас, не ќе ме интересираше.
Но, ги имам сопругата, бремена и ќерка ми „во нејзиниот стомак“!
Јас сум *** мене!

Никој не можеше да биде појасен од оваа личност врз основа на она што сè уште се мисли за ХИВ и СИДА. Дури и надвор од контекст, во овој перверзен универзум живеат суштества кои на ТВ изјавуваат дека е јавен плоштад дека луѓето со ХИВ се трошок за земјата.

ОК ******! Корумпирани политичари.

Да, оние кои го користат зборот Бог, Христос, Христијанин, Христијанство, Исус, цело време се оние кои ги поттикнуваат овие искривени идеи.

Поради ова, татковците и мајките од комарци не треба, затоа што е работа на ѓаволот, да зборуваат за секс или сексуалност со „своите потомци“.

Тие се гнасни лицемери кои, немајќи храброст или срцевина, неопходна за да ги живеат своите сексуалности во целост, завршуваат со лов, каменување на јавниот плоштад, луѓето што ја имаат оваа храброст.

Да не зборуваме за сексуалноста ги изложувате вашите деца на ХИВ

И тоа, читатели, генерира сите дезинформации потребно да се остави еден тинејџер, или тинејџер, во мракот.

И, ако овој тинејџер не се зарази со ХИВ во адолесценцијата, тој ќе порасне толку глупав (генерализирам, знам) што ќе ги израсне своите синови и ќерки на ист начин. Бев диџеј на Ваџа Плаза. Очевидец на историјата!

Не беше само она што знаев дека го прават таму, во преполната сала, со скоро 550 луѓе таму! Тоа беше и она што девојките ми го кажаа, многу од нив беа во огромна гадење. Во други времиња, смеејќи се на толку многу големи луѓе

И тоа не ги спречува нивните можности, лошо формирани и лошо информирани родители, на крајот да се заразат со ХИВ и да ми го дадат бисерот горе, додека тие се преплашени, често за целосно апсурдни периоди, од страв да не бидат дијагностицирани на време. да „умре од тоа“.

Симптоми на акутна инфекција со ХИВ и нерешена сексуалност

Да биде работата уште полоша, вашите внуци наскоро ќе бидат на сличен траект. Затоа ја направив оваа мешавина од сексуалност нерешена и лошо живеена.

Имајте на ум дека, сепак педофилија и зоофилија / бестијалност тие се навистина неприфатливи, затоа што злоупотребуваат луѓе и суштества без поими да разликуваат добро и погрешно. Усвојувањето на овие практики е, со сето мое огорчување, необична работа.

Акутна ХИВ инфекција, ваша, клиничка латентност и имунолошки прозорец

ХИВ е вирус кој се шири во одредени телесни течности и го напаѓа имунитетниот систем на организмот, поточно ЦД4 клетките.

И ова име има објаснување. Но, јас нема да одам напред! Процесот на репликација на ХИВ секогаш завршува со убивање на силите на Т-ЦД4 клетката, така поробена, бидејќи е само тоа, за да создаде копии од себе!

Со текот на времето, ХИВ веќе уништува толку многу од овие клетки што телото не може да се бори против инфекции и болести. Овие специјални клетки се оние кои му помагаат на имунитетниот систем да се бори против инфекциите. 

Нетретиран, процесот на репликација на ХИВ го намалува бројот на ЦД4 клетки (Т-клетки) во телото. Ова оштетување на имунитетниот систем му отежнува на телото да се бори против инфекции и некои други болести. 

Симптоми на акутна инфекција и опортунистички болести.

Постојат многу и секогаш постои ризик од смрт во нив. Одредени заразни или заразни болести, како што се одредени категории на рак и други опортунистички болести, кои се повторуваат.

Кандидијазата е блед пример, како и Хочкинс лимфоми и други, не-хоџкинс, го користат ослабениот имунолошки систем. Затоа тие се познати како „Опортунистички болести"

Најважниот! Ова започнува низа манифестации на опортунистички болести, кои завршуваат со сигнализација дека лицето има СИДА.  И, ова е, навистина, најмалку среќен и целосно несоодветен начин да откриете дека имате ХИВ! Кога „тоа“, проклетата ХИВ инфекција прерасна во СИДА! 

Дознајте повеќе за фазите на ХИВ и како да утврдите дали имате доволно причини да бидете тестирани и да откриете дали сте ХИВ позитивни или дури и страдаат од СИДА. Според мене, ако сте имале само еден незаштитен сексуален однос, најдоброто нешто што треба да направите е да почекате за периодот на имунолошкиот прозорец и да направите тест за ХИВ.

Што е ХИВ?

Sintomas da Infecção aguda por HIV, Blog Soropositivo.Org ХИВ значи вирус на човечка имунодефициенција. ХИВ е вирус што може да доведе до синдром на стекната имунодефициенција на СИДА / СИДА кој, ако не се третира правилно ... 

За разлика од другите вируси, човечкото тело не може целосно да се ослободи од ХИВ, дури и со третман. Потоа, откако ќе се заразите со ХИВ, ќе го носите во текот на целиот живот.

ХИВ го напаѓа имунолошкиот систем на телото, поточно ЦД4 клетките (Т-клетки), кои му помагаат на имунитетот да се бори против инфекциите. 

 

 

 

Антиретровирусни, антиретровирусна терапија или АРТ.

Овој третман ја сврте играта!

Не се бори со антиретровирусни, ХИВ постепено го намалува бројот на ЦД4 клетки (Т-клетки) во нашите организми постепено, зголемувајќи ја ранливоста на лицето да се заразува или развива други инфекции или состојби.

Болест е поим со концепти на аномалија, дисфункција, повреда, болест и синдроми. 

Sintomas da Infecção aguda por HIV, Blog Soropositivo.Org Како и одредени карциноми поврзани со ХИВ инфекција; Би ризикувал, без многу сигурност, да изјавам дека Саркомот на Капоси, на кожата, ќе биде пример за ова. Моите читатели и читатели со медицинско знаење сигурно ќе ме известат за тоа, нели, Сиг? 😉

 Со текот на времето, ХИВ може да уништи толку многу од овие клетки што телото не може да се бори против инфекции и болести. 

Овие опортунистички инфекции или карциноми го искористуваат ослабениот имунолошки систем и сигнализираат дека лицето може да има развиено СИДА, последна фаза на ХИВ инфекција; не мора да биде крај на животот на оваа личност.

Во моментов, нема ефикасен лек, но со соодветна медицинска нега, ХИВ / СИДА може да се контролира.

Да се ​​живее живот со ХИВ може да биде долг и здрав живот

Лекот што се користи за лекување на ХИВ се нарекува антиретровирусна терапија или АРТ. Ако луѓето со ХИВ земаат АРТ како што е пропишано, нивното вирусно оптоварување (количина на ХИВ во крвта) може да стане неоткриено.
Idosos com HIV

Доколку остане незабележливо, тие можат да живеат долг и здрав живот и не се изложени на ризик да пренесат ХИВ на ХИВ негативен партнер преку секс - Јас Клаудио Соуза, не се согласувам со држењето на телото што може да се донесе поради ова

Пред воведувањето на АРТ во средината на 90-тите години, луѓето со ХИВ би можеле да преминат во СИДА за само неколку години. Денес, некој со дијагностициран ХИВ и третиран пред болеста да биде многу напреднат, може да живее скоро онолку колку што некој што нема ХИВ.

Дознајте повеќе за тоа како да се заштитите и добиете персонализирани информации за да ги задоволите вашите потреби во врска со ова. 

Од каде потекнува ХИВ?

Sintomas da Infecção aguda por HIV, Blog Soropositivo.Org Научниците идентификувале еден вид шимпанзо во Централна Африка како извор на ХИВ инфекција кај луѓето. Тие веруваат дека шимпанзата верзија на вирусот на имунодефициенција, наречена симијан вирус на имунодефициенција, СИДА, најверојатно се пренесувала на луѓето преку храна.

И се претвори во ХИВ кога луѓето ги ловеа овие шимпанза за месо и дојдоа во контакт со заразената крв. 

Студиите покажуваат дека ХИВ можеби прескокнал од мајмуни на луѓе до крајот на Х. XIX век

Со децении, вирусот полека се шири низ Африка, а потоа и во другите делови на светот. 

Знаеме дека вирусот постои во Соединетите Држави барем од средината на CXX. 

Кои се фазите на инфекција со ХИВ?

Кога луѓето ќе се заразат со ХИВ, тие скоро секогаш ќе доживеат акутна инфекција со ХИВ. Но, не сите!

Но, ако не добијат третман, тие обично напредуваат во три фази на болеста. Лекот за лекување на ХИВ, познат како антиретровирусна терапија (АРТ), им помага на луѓето во сите фази на болеста ако се земаат како што е пропишано. 

Третманот може да ја забави или спречи прогресијата од една во друга фаза на инфекција. 

Покрај тоа, лица со ХИВ кои земаат лекови како што е пропишано и да се добие и одржува неоткривачко вирусно оптоварување, не ризикуваат да пренесат ХИВ на ХИВ негативен партнер преку сексуален однос. Јас, Клаудио, ја гледам оваа линија на мисли со бескрајни резерви, кога ја подигнува дивергентната серумска врска, ако го стори тоа, без употреба на кондоми, добро познатите кондоми и, видете:

Во денешно време само Господ знае колку жалам за недостатокот на совест во минатото! Знам што живеам и како живеам! И никогаш не сфатив дека поминав низ нешто што може да изгледа како синдром на акутна инфекција со ХИВ

Фаза 1: Акутна ХИВ инфекција

Sintomas da Infecção aguda por HIV, Blog Soropositivo.Org Во рок од 2-4 недели по ХИВ инфекцијата, луѓето може доживеете болест слична на грип, Акутна ХИВ инфекција, која може да трае неколку недели. Можете да резимирате Акутна ХИВ инфекција.

Ова е природен одговор на организмот на инфекција. Тоа е природен одговор на организмот на какви било инфекции! Но, тоа исто така може да биде резултат на други психолошки или психијатриски механизми.

Ако не можете да избегнете размислување за ХИВ, можете да додадете акутна инфекција со ХИВ 

Кога луѓето имаат акутна ХИВ инфекција, тие имаат многу вируси во крвта и се многу заразни. 

Но, луѓето со акутна инфекција честопати не се свесни дека се заразени затоа што може да не се чувствува болно веднаш или на кој било начин

За да знаете дали некој има акутна инфекција, потребен е тест за антиген / антитела или нуклеинска киселина (NAT). Ако мислите дека сте биле изложени на ХИВ преку секс или употреба на дрога и имате симптоми слични на грип, побарајте лекарска помош и нарачајте тест за дијагностицирање на акутна инфекција.

Фаза 2: Клиничка латентност (ХИВ-неактивност или вкочанетост по Акутна ХИВ-инфекција)

Овој период понекогаш се нарекува асимптоматска ХИВ инфекција или хронична ХИВ инфекција.  Sintomas da Infecção aguda por HIV, Blog Soropositivo.Org Во текот на оваа фаза, ХИВ е активен, но се размножува на многу ниски нивоа. Луѓето може да немаат никакви симптоми или да се разболат во овој период. За луѓето кои не пијат лекови за лекување на ХИВ, овој период може да трае една деценија или повеќе, но некои може да напредуваат побрзо во таа фаза. 

Луѓето кои земаат лекови за лекување на ХИВ (АРТ) како што е пропишано, може да бидат во оваа фаза неколку децении. Или умрете од старо! Но, Акутната инфекција секогаш ќе траеше кратко. Акутната инфекција е нешто што изгледа како секој вирус. Без тривијализација, инфекција со ХИВ и СИДА, СИДА, тоа е многу сериозна работа, Акутната инфекција има долго траење.

Јас барам психосоматика и соматизација

Важно е да се запамети дека луѓето сè уште можат да пренесат ХИВ на други во текот на оваа фаза. 

Сепак, луѓето кои земаат ХИВ лек како што е пропишано и примаат и одржуваат а незабележливо вирусно оптоварување тие не нудат ризици за пренесување на ХИВ на нивните ХИВ негативни сексуални партнери. 

На крајот од оваа фаза, вирусното оптоварување на една личност почнува да се зголемува и бројот на клетките на ЦД4 почнува да се намалува. 

Кога тоа ќе се случи, лицето може да започне да има симптоми бидејќи нивото на вирусот се зголемува во телото и преминува на Чекор 3.

Чекор 3: После акутна инфекција со ХИВ, има ли начин да го направите ова? Синдром на стекната имунодефициенција (СИДА)

Sintomas da Infecção aguda por HIV, Blog Soropositivo.Org
Луѓето со СИДА беа „вакви“. Кои причини ги направи семејството на Дејвид Кирби, или самиот Кирби. Работев во Плаза автомобилот, добро заработував, купив облека таму. По оваа застрашувачка реклама, застанав! Но, треба да знаете добро да се грижите за себе!

СИДА / СИДА е најсериозната фаза на ХИВ инфекција. Луѓето со СИДА имаат имунолошки систем толку оштетен што добиваат сè поголем број сериозни болести, наречени опортунистички болести.

Без третман, луѓето со СИДА обично преживуваат околу 3 години. Три години откако излегоа првите симптоми на СИДА! Не три години по заразата! 

Вообичаени симптоми на СИДА вклучуваат треска, треска, потење, отечени лимфни жлезди, слабост и губење на тежината. На луѓето им е дијагностицирана СИДА кога нивниот број на ЦД4 клетки паѓа под 200 клетки / мм или се развијат одредени опортунистички болести. Луѓето со СИДА можат да имаат големо вирусно оптоварување и да бидат многу заразни.

Дознајте повеќе за тоа како да се заштитите и да добиете персонализирани информации за да ги задоволите вашите потреби Алатка за намалување на ризикот од ХИВ на ЦДЦ (БЕТА и на англиски јазик).

Како да знам дали имам акутна инфекција со ХИВ?

Sintomas da Infecção aguda por HIV, Blog Soropositivo.Org Единствениот начин да се знае сигурно дали имате ХИВ е да се тестиратеПознавањето на вашиот ХИВ статус е многу важно затоа што ви помага да донесете здрави одлуки за да спречите пренесување на ХИВ.

Некои луѓе може да експериментира, или не, болест слична на грип во рок од 2-4 недели по инфекцијата (фаза 1 на ХИВ инфекција). 

Симптоми и знаци на можна инфекција - Грип исто така ги генерира!

Но, некои луѓе можеби не се чувствуваат болни во текот на оваа фаза. 

Симптоми слични на грип вклучуваат:

 • Треска, 
 • Треска, 
 • Осип на кожата, 
 • Ноќно потење, 
 • Мускулни болки, 
 • Воспалено грло, 
 • Замор, 
 • Отечени лимфни јазли (ингуси) или 
 • Улкуси на устата. 

Овие симптоми можат да траат од неколку дена до неколку недели.

Симптомите на примарна инфекција со ХИВ не траат засекогаш

За тоа време, ХИВ инфекцијата може да не се појави на тест за ХИВ, но луѓето кои го прават тоа се многу заразни и можат да ја шират инфекцијата на други.

Ако ги имате овие симптоми, т.е.Ова не значи дека имате ХИВ. Па дури и сидата. Чеден од овие симптоми може да биде предизвикан од други болестиНо, ако ги почувствувате овие симптоми по можна изложеност на ХИВ, одете на лекар и разговарајте за вашиот ризик. 

Единствениот начин да се утврди дали имате ХИВ е да направите тест за ХИВ инфекција.

Самопроба

Јас, Клаудио, Мара, благодарното изненадување Лејн, меѓу многумина, сме против домашните тестови.

Можете исто така да користите комплет за домашно тестирање, достапен за купување во повеќето аптеки и преку Интернет.

По полагањето на тестот, важно е да го дознаете резултатот од тестот за да можете да разговарате со вашиот лекар за опциите за третман ако сте ХИВ позитивни или да научите начини да избегнете ХИВ ако сте ХИВ негативни.

Научете како да се заштитите себеси и да добиете персонализирани информации за да ги задоволите вашите потреби со алатката за намалување на ризикот од ХИВ инфекција (БЕТА) на ЦДЦ.

Дали има лек за ХИВ?

Во моментов, нема ефикасен лек за ХИВ. Но, има надеж!

Sintomas da Infecção aguda por HIV, Blog Soropositivo.Org
Знам дека ја прашувам Квалтела, дека препорачувам уредничка грижа. Денес ја разбирам д-р Вера Паива, од НЕПАИД, која ми даде федерален шверц кога бевме во Еротика на МТВ, не знам дали во 2001 или 2002 година. Таа беше во право. Никогаш не е доцна

Но, со соодветна медицинска нега, ХИВ може да се контролира. 

Третманот за ХИВ се нарекува антиретровирусна терапија или АРТ. 

Ако луѓето со ХИВ земаат АРТ како што е пропишано, нивното вирусно оптоварување (количина на ХИВ во крвта) може да стане незабележливо. Ако остане незабележлива, тие можат да живеат долг и здрав живот e не се изложени на ризик да пренесат ХИВ на ХИВ негативен партнер преку секс

Јас, Клаудио Соуза, радикално сум против оваа позиција како метод за превенција од ХИВ. Кондомот е одлична алатка, оружје, во борбата против ХИВ инфекцијата уште од осумдесеттите години, кога малку, ако ништо друго, се знаеше за ХИВ / СИДА! 

 

Пред воведувањето на АРТ во средината на 90-тите, луѓето со ХИВ може да преминат во СИДА (последната фаза на ХИВ инфекција) за неколку години. 

Денес, некој со дијагностициран ХИВ и третиран пред болеста да биде многу напреднат, може да живее скоро онолку колку што некој што нема ХИВ. Раната дијагноза е важна, но доцната дијагноза сепак може да се врати назад, иако јас лично, за мое жалење, бев сведок во личност или од далечина, на многу случаи каде тоа не можеше да се случи!

Многумина сепак ќе ги загубат своите животи од страв од дијагноза!

Ако паднавте, станете! Протресете ја прашината и обиколете го горниот дел. Затоа секогаш велам дека има живот со ХИВ!

Накратко, денес, во средината на 20-тите во XNUMX-от век, може да се направи многу. Но, лекот сè уште не е дојден и според сериозни научници како 

И може да потрае долго време да се појави.  И истото се вели и за вакцината. Она што на крај ме транспортира до елипса на curубопитност во врска со овој чудесен изглед на многу вакцини, многу дури, веќе докажано, е она што го велат, ефикасно против СОВИД-19.

Дали е тоа весел глупав вирус?

Sintomas da Infecção aguda por HIV, Blog Soropositivo.Org  

Или ова личи на НБО?

Следниот голем е оној што може да нè стави под контрола во врска со решението за континуитет на нашите видови.

O Хомо сапиенс, може да престане да биде доминантен вид во синџирот на исхрана на Планетата Земја?

Па, јас веќе не знам што да мислам. Што се однесува до вас, јас сум отворен за нови нови идеи! Превод од Клаудио Соуза до оригинал во За ХИВ / СИДА 

Можете да го користите преведениот материјал.
Но, треба да ги цитирате двата извори. Оригиналот и преведеното. Тоа не помага многу да се каже дека содржината ми е добар, одличен квалитет, за да го користите и да не се даде кредит.

Направи го! 

Те молам Од почит за дваесет години работа!

Неоткриено вирусно оптоварување продолжува да дава реагенс во тестовите за откривање на присуство на ХИВ ...

Sintomas da Infecção aguda por HIV, Blog Soropositivo.Org
Нели е слатко? Загрозено е. И ние палиме шуми

Реакција лимфни јазли на Синтија.

Ова е список на сродни содржини со кои можете да ги поврзете во вашиот пост. Прочитајте ја статијата за структурата на страницата за да дознаете повеќе како внатрешните врски можат да помогнат во подобрувањето на вашиот СЕО.

Стекнав малку ресурс за вештачка интелигенција и секогаш ме прави повеќе предлози за читање за вас читателите. Ги поканувам сите да читаат

Размислете да ги предложите овие читања

 1. КОВИД-19 го напаѓа целото тело!
 2. ЦД4 и ЦД4 Т-клетки Ја разјаснуваат разликата!
 3. Акутна ХИВ инфекција! Што е во секој случај?
 4. Ризик од добивање ХИВ! Кои се вашите ризици во овие сценарија?
 5. Опортунистички инфекции „ИО“. Важно е да се знае кои се тие и како да се спречи
 6. Тестови за вирусно оптоварување со ХИВ или што да правам?
 7. Возрасни со ХИВ: подолг живот! Но, комплицирано!
 8. Луѓето со ХИВ и КОВИД-19 големи ризици остануваат дома
 9. Враќање на сифилис, во денот наречен „Купидова болест“
 10. Што е ХИВ? Што е СИДА

Преведено од Клаудио соуза направи оригинал во Многу добро здравје (Многу добро здрав)


Добивајте ажурирања директно на вашиот уред бесплатно

Имаш нешто да кажеш? Кажи го!!! Овој блог, и светот, е многу подобар со пријателите!

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата