Има живот со ХИВ

Акутна ХИВ инфекција! Што е во секој случај?

Акутна инфекција со ХИВ и глупавиот камион што се зборува за тоа е нешто што ме натера да го барам овој текст со некој од медицинската област на кој му верувам. И на овој начин, избрав, природно. еден од тројцата инфектолози кои се грижеа за мене, кој ми помогна да останам жив шест години! Служи за вас да верувате: Јас верувам во тоа! Ако не, подобро оди и засади широк грав !!!

Примарната ХИВ инфекција е многу контроверзна тема. И, гледам, овде во мојата апликација Whats, големата куќичка што е во главата на луѓето и, проверувајќи некои страници, вклучително и некои „здравствени работници“ што ме потсетуваат повеќе на типот „слот машини“ отколку со лекарите!

Thisе се осврнам на ова прашање овде, со поддршка на професионалец за да појаснам, накратко, Акутна инфекција со ХИВ

Не се осмелувам да кажам, но мојата животна приказна ме научи да бидам сомнителен седумнаесет сто пати пред да верувам во една. Затоа што верував дека отидов во пеколот за прв пат. И за второто, третото, четвртото. Мојот живот е полн со патувања во пеколот!

Проблемот е во тоа што несогласените информации доведуваат до недоверба, и како јас ги разбирам! Па, направив истражување за примарна ХИВ инфекција во декември и откако прочитав и препрочитав, избрав текст како најдобар и најсигурен, во врска со описот на што, како изгледа и колку долго може последно и од кое време веќе не може и не може да постои!

И кога го завршив овој пасус, се сетив на одредена епизода во серијалот научна фантастика „Војаџер“, во која „Докторот“ рецитираше извадок од заклетвата на Хипократ, од кој ставам дел во овој почеток на текстот и ветувам дека ќе има врска до крај на текстот.

Хипократовата заклетва треба да се провлече во размислувањето на оние кои, во име на медицината, зборуваат за примарна инфекција со ХИВ

 

Не знам, ХИВ инфекцијата може да биде штала или фарма и јас дури и не сфаќам

Би било добро за овие здравствени работници секое утро да ја повторат оваа заклетва, пред да започнат со својата работа, со своите активности. Имајте на ум дека не обвинувам дека заработувате за живот практикувајќи медицина. Depалам што генерира дезинформации за истражување на стравот.

И знам дека Клуб дос Волтрес би бил крајно навреден ако ги споредувам таквите со нив. ајде да работиме на примарна инфекција со ХИВ.

Гледате, ја знам важноста и сериозноста на овој текст за примарна инфекција со ХИВ! Не сум тука за да играм, го постигнав она што се намалува, работејќи многу сериозно:

Infecção Aguda Por HIV! O que é Isso Afinal?, Blog Soropositivo.Org

Soropositivo.Org - Há Vida com HIB - Top Blog Brasil Saude Jurí Acadêmico na Categoria Pessoal Saúde

И, имаме одредено време на патот и можам да зборувам за примарна ХИВ инфекција

https://www.youtube.com/watch?v=03MWWbYzAvg

Ја започнав оваа работа, овој текст, го започнав од превод што, сфатив, дека е застарен и, не можејќи да верувам на кој било извор, за ова, во овој момент направив нешто што не го правам секогаш.

Барав препораки во личност на која можев да и верувам. И така, завршив да побарам помош од медицински инфектолог, истражувач и работев на академска обука на други професионалци за истата област, заразни болести

Но, пред сè, личност на која и го доверив одржувањето на моето здравје и преживување, ви благодарам многу, докторе, за сето ова, повеќе од шест години и она што паѓа, во „техничкиот“ резултат е резултат на добра волја помогни ми да се обидам да помогнам.Оние што ме познаваат, а ги има многу, се сигурни дека го барав најдоброто, бидејќи јас сум таков. Не го правам тоа за помалку !!!

Симптоми. Проклетиот збор. Симптоми, симптоми, симптоми. Сумирање

 

Тестот за вирусно оптоварување може да биде побрзо.

Но ...: првично, вирусното оптоварување, не секогаш се зголемува како во случајот со елитните контролори. Ако лицето е на PrEP, очекувањата се дека нема да има вирус што може да се открие

Ах, јас не правам PrEP или PEP. Но, сигурни сте дека не сте елитен контролор. Покрај тоа, оваа ситуација е сосема поинаква од онаа кога се соочуваме со пациент со моно-сличен синдром, споменат погоре, каде што се очекува голем број на вируси во плазмата и може да се појават грешки.

Најдоброто нешто што треба да направите е да направите испит во моментот кога сте изложени на ризик од изложеност. Или веднаш штом сфатите и, ако не поминале 72 часа, ситуациите на кои им е потребна ПЕП се сметаат за итни медицински случаи. Направете PEP! И направете го тоа доследно.

[penci_blockquote style = ”style-2 ″ align =” right ”author =” Disk AIDS - 0800 16 25 50 ″ font_weight = ”200 ″ font_style =” normal ”uppercase =” true ”text_size =” 15 ″] Утврдено е дека луѓето кои вршат PEP постојано не вршат сероконверзија. [/ penci_blockquote]

Во секој случај, ако сомнежот постои, во случај на неодреден тест од Western Blot (најголем прозорец за сероконверзија), повторете го тестот за 30 дена. Не е дозволено под никакви околности и со кој било вид тековен серолошки тест (ниту трета генерација) дека сероконверзијата може да се појави по шест недели контакт. И тоа, како што обично велам, ја подмирува сметката.
и се враќам на мојата пародија.

Прифатете го Нереактивниот резултат кога станува збор

Научете ја вашата лекција, размислете малку. Работам на текст за тоа и направете интимна преобразба!

Потоа, сфати ги работите во добро расположение и прифати ја мојата пародија:

Да бев Исус, ќе речев: „Оди и не“….

Обрнете внимание, обрнете внимание или дури, како што велеше Фило:

Гледај ја топката… (бев многу поспан Фило)
Некои дефиниции за примарна ХИВ инфекција:

а) Примарна ХИВ инфекција (ПЗУ) се дефинира како 6-12 недели помеѓу изложеноста на ХИВ и појавата на анти-ХИВ антитела (оваа дефиниција варира во зависност од методологијата што се користи за дијагностицирање, при што пристигнаа анализи од првата генерација да биде 3 месеци, така што оваа варијација во дефиницијата (со сегашната методологија, дозволениот максимален период е 45 дена);

б) Акутна ХИВ инфекција (AHI) започнува со откривање на ХИВ на плазматска рибонуклеинска киселина (РНК) и завршува кога ќе се појават анти-ХИВ антитела.

Примарната инфекција може да биде симптоматска кај 65-95% од пациентите и тоа се случува во рок од 12 до 42 дена по контакт (Упатување: Хен А, Флато Ц, Галиен С. Примарна инфекција со ХИВ: Клиничка презентација, тестирање и третман. Curr Infect Dis Rep. 2017 Септември 7; 19 (10): 37. doi: 10.1007 / s11908-017-0588-3)


Добивајте ажурирања директно на вашиот уред бесплатно

Имаш нешто да кажеш? Кажи го!!! Овој блог, и светот, е многу подобар со пријателите!

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата