Има живот со ХИВ

Имунолошки прозорец на други СПБ и нивните периоди

Идејата е да разберете дека можеме да го започнеме животот со ХИВ многу млади, да формираме двојка, да бидеме среќни и да пристигнеме заедно со loveубов и наклонетост, досега

Имунолошкиот прозорец на други СПБ и нивните периоди е главната тема на овој текст, но исто така го допира и другиот имунолошки прозорец, оној на ХИВ. На луѓето им треба ова, а особено критиките на Мара, кои бараат умереност на оваа тема, еве:

Имунолошки прозорец на други СПБ и нивните периоди

 

Sempre Há Vida onde se acredita que é possível haver vidaПериодот на прозорецот може да се смета како период на чекање за тест за СПБ. Откако сте биле изложени на болест и сте биле заразени, тестот нема да биде позитивен веднаш. 

За разлика од ова, генерално, има период пред тестот да биде позитивен на болеста. 

Овој период е познат како период на имунолошки прозорец

Овој период, овој прозорец, се разликува од период на инкубација, што е времето што изминува помеѓу изложеноста на болест и појавата на симптомите.

Колку време е потребно за позитивен тест за болест како СПБ зависи од голем број фактори. 

Работите што влијаат на времетраењето на имунолошкиот прозорец за СПБ вклучуваат:

  1. Што точно бара тестот. Некои тестови бараат патоген што ја предизвикува болеста. Другите тестови бараат вашиот имунолошки одговор на патогенот. Општо, периодот на прозорецот е пократок за првиот тип на тест.
  2. Специфичниот тест што се прави. На пример, засилување на ДНК, тест кој гледа директно на телото, нормално би можел побрзо да открие инфекција отколку тест базиран на антитела, кој треба да чека на имунолошки одговор. Засилувањето на ДНК може да најде и помали количини на еден организам отколку директното тестирање. Опциите за директно тестирање вклучуваат работи како што се бактериска или вирусна култура.
  3. Здравјето на вашиот имунолошки систем и дали претходно сте биле изложени на слична инфекција (од самата инфекција или од вакцина, на пример). Овие фактори влијаат на тоа колку брзо ќе направите антитела по инфекцијата.

Имунолошкиот прозорец на други СПБ и нивните периоди имаат свои рокови за точни резултати

Janela Imunológica Para Outras DST’s
Тоа е колаче на животот

Важно е да се разбере тоа има имунолошки прозорец за СПБ, период или рок, кога резултатите не се точни. 

Ова значи дека ако сте загрижени дека сте биле изложени на одредена СПБ, треба да разговарате со вашиот лекар; овој блог може да ви помогне. Но, разговорот со лекар, а докторите на СУС се едни од најдобро подготвените во земјата.

Многу е важно да се дискутира кога оваа експозиција може да се случила. Тогаш вашиот лекар ќе може да ви даде општа идеја за тоа дали сте го поминале периодот на прозорецот за СПБ тест. Во спротивно, таа може да ви каже дека би било подобро да почекате и да се тестирате (или повторно да се тестирате) подоцна.

Exame de SangueТестирањето додека сте во прозорецот може да доведе до неконзистентни резултати од тестотпробај

И со тоа, Пандиња, до многу страдања!

Исто така, може да предизвика тест лажна негативна

Затоа тестирањето за СПБ може да не обезбеди точен одраз на вашиот здравствен статус кога имавте незаштитен секс релативно неодамна. Кратко време, Пандиња!

Потребно е време додека тестовите станат точни. За жал, ова значи дека треба само да бидете внимателни додека чекате.

Примери на разлики во имунолошкиот прозорец за други СПБ и ХИВ

Луѓето кои можеби биле изложени на ХИВ, генерално се советуваат да го повторат тестот барем еднаш. 

Сега ќе помине периодот на прозорецот за огромното мнозинство на ХИВ инфекции. Затоа, негативните тестови речиси сигурно ќе бидат вистински негативни отколку лажни негативни, кога лицето нема доволно време за серумот да се конвертира., по 30 дена. Во текот на акутна ХИВ инфекција, вирусот се реплицира, но телото сè уште нема формирано антитела. 

Во тој случај, доктор може конкретно да го тестира самиот вирус за да процени дали има акутен ХИВ. Исто така, постојат специфични тестови погодни за откривање неодамнешни ХИВ инфекции (помалку од 10, па дури и 5 дена); сепак, овие тестови не се користат многу надвор од поставките за истражување. 

Затоа, ако верувате дека сте имале неодамнешна изложеност на ХИВ, најдобро е да го спречите, бидејќи не постои начин да се поправат преносите што ги предизвикувате.

Имунолошкиот прозорец за други СПБ и ХИВ не би претставувал проблем

Вежбајќи безбеден секс постојано може да ги заштити вашите партнери; тоа е твоја морална должност. Тоа е прашање на хуманост. И, една од првите глупави на мојата лична листа сум јас!

Разговорот со вашиот лекар и закажувањето на соодветни тестови може да ве заштити. На крајот на краиштата, раниот третман со ХИВ може да ве одржи во добро здравје долго време. Соодветен третман може да го претвори ХИВ во хронична болест наместо смртна казна.

Janela Imunológica de Outras DST’s E Seus Períodos, Blog Soropositivo.Org
Идејата е да разберете дека можеме да го започнеме животот со ХИВ на многу рана возраст, да формираме двојка, да бидеме среќни и да пристигнеме заедно со loveубов и приврзаност, досега

 

Разберете дека да, има живот со ХИВ, но живеењето со ХИВ може да биде комплицирано. Другар, Таис Реновато, ставете го ова на неговиот Инстаграм профил:

Која е причината што повеќето пациенти се откажуваат од третманот, достигнувајќи до 40% како што веќе покажаа некои студии? Покрај стравот од одбивање, губење на работа, пријатели и партнери и прифаќање на семејството, тој се плаши и од самиот третман, од адаптација, од земање милиони лекови и дека треба да земе уште неколку за несакани ефекти што овие лекови ќе ви дадат, плашејќи се од физички некој да сфати дека има нешто поразлично, СТРАВ!

И јас не сум тука за да ви кажам дека не треба да се плашите, јас сум тука за да ви покажам дека работите се променија од растот на сидата пред скоро 40 години и во огромното мнозинство случаи пиеме 1 или 2 апчиња на ден, за неколку месеци и имаме неоткривачки вирусни оптоварувања, имаме многу помалку несакани ефекти (или скоро ништо) отколку во минатото и покажуваме дека кога ќе изберете третман, можете да имате нормален живот и да правите СЕ што прави некој.

Имунолошки прозорец за други СПБ ¨Подминат и тестови дадоа реагенс
Janela Imunológica Para Outras DST’s é o tema principal deste texto, mas ele também toca naquela outra!
Ако беше реагенс, она што треба да направиме е да го третираме. Без оглед дали постои лек, мора да се лекуваме сами.

Ако ви е дијагностицирана, ТРЕТИРАЈТЕ СЕ. Да не се лекувате себе си само ќе донесе компликации во иднина. И компликациите не се „само социјални“! Ова не се вашите првични моменти, каде справувањето со несакани ефекти може да изгледа како каменолом. Ако знаеше по мојот пат ...

Постојат многу можности дека не постои можност за ремисија, враќање или закрепнување на здравјето доколку не се лекувате сега. 

Можете, без третман, да го изгубите животот, со низок број ЦД4, поради високото вирусно оптоварување, што доведува до појава на манифестации на опортунистички болести.

Започнете веднаш! Те молам, не се откажувај! 

Истрај и инсистирај!

Еластичноста е плод на вашата секојдневна борба! И оваа борба е само ваша. Writeе пишувам за тоа во иднина. Покриј ме

Os придобивки од третманот тие исто така постојат со доцна дијагноза, но работат уште подобро со рана дијагноза.

Превод на Клаудио Соуза од оригиналот во Периодот на прозорецот за тестирање на ДСТ, напишан од од Д-р Елизабет БоскиКлинички прегледан д-р Метју Восницер на 1 ноември 2020 година

  1. Шим БС. Тековни концепти во бактериски сексуално преносливи болести. Кореецот Ј Урол. 2011 година; 52 (9): 589–597. дои: 10.4111 / kju.2011.52.9.589

 

Добивајте ажурирања директно на вашиот уред бесплатно

Имаш нешто да кажеш? Кажи го!!! Овој блог, и светот, е многу подобар со пријателите!

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата
ЖивотПатуваатМодаубавина