Има живот со ХИВ

Бето волпева смрт и позитивен живот

R$ 128,90

„Бето Волпе, суштество восхитувачко! Овој збор би го сумирал. Но, дозволете ми да ве запознаам со Бето, како што го познавав: „Преживеан“ или, за полесно, „Сур“.

Во време кога за нас кои живееме со ХИВ, требаше да уживаме во деновите што ги имаме
бидејќи немаше лекови, влегов во виртуелна просторија, наречена „Салиња“
ХИВ ', да го познавам светот на СИДА-та и што би живеел!

На мое изненадување, најдов IFИВОТ, смеа, радост и, пред сè, надеж! Сето ова оркестрирано од „Сур“, момче кое веќе живееше многу подолго од мене, и покрај тоа што беше многу помладо.

И тој ме научи дека, дури и со ХИВ, можеме да „живееме и да не се срамиме што сме среќни“!
Ова им го пренесе на многу луѓе. Со големо задоволство, ве поканувам да ја прочитате оваа книга лишена од предрасуди, живеејќи со Бето, малку позитивна реалност, во секоја смисла што може да ја има овој збор.

Научете да се чувствувате среќни како што сте, со она што го имате!

Прочитајте со withубов. Апсолутно сум сигурен дека уште повеќе ќе го сакате вашиот живот.

И тоа се зборови на една стара жена во нејзините доцни 70-ти години, која живее со ХИВ од 1992 година.

Впрочем, јас сум среќен ХИВ!

Ви благодарам, „Сур“, за целата сила што секогаш ни ја дававте. Вашата книга нека биде успешна како и успехот на
трансформација во твојот живот, од трагедија до победа! “

Беатриз Пачеко

 

Можете да ја проверите оваа врска и да видите дека цената што се наплаќа тука е фер, многу фер, многу фер (Хозе Вилкер). Смрт и позитивен живот од Бето Волпе на Амазон.

Прочитај повеќе

6 на залиха

R$ 128,90

4 на залиха (може да се нарача)

Погледнете ги производите

опис

Бето Волпе пишува Смрт и позитивен живот. Дел од она што го вели:

Бето Волпе ги брои својот живот и позитивната смрт - Што се однесува до мене, најдоброто нешто во неговиот живот беше заразување со ХИВ

Бето Волпе можеби бил заразен со ХИВ. Но, неговата радост за живот, неговата волја за живот, неговата борба, десетмина од него личност со радост! И покрај ХИВ инфекцијата, без оглед каде е заразен, како и кога, Бето се направи еден од моите примери и последен пат кога се сретнавме лично ми рече за причините за затворање на Хипујара.

Клаудио, некој го зеде мојот доброволен камп во твојата невладина организација и рече:

 

Сакам да бидам волонтер во вашата НВО. Колку се плаќа ???

Можете да направите металоиди дури и во сончева сенка, нели?

Јас исто така би го затворил, бидејќи ова е само малиот врв на огромниот АЦЕБЕРГ што се крие под него.

Малкумина можат да го разберат ова, ХИВ како рестартирање!

„ХИВ инфекцијата ми даде можност да ја препишам својата историја, да ги сменам моите начини, да бидам подобар“.

Ако денес можам да спијам мирно, тоа е затоа што сум горд на денот што го имав и ставовите што ги заземав. Можеби изгледа чудно, но ако има врата на небото и тој праша што е најдоброто нешто што ми се случило во животот, нема да се двоумам да одговорам дека тоа е да ме зарази со ХИВ.

И покрај сите тешкотии и загуби, вирусот беше тој што ме извади од просечноста во која живеев и му даде на мојот живот смисла.

Beto Volpe од Беатриз Пачеко:

„Бето Волпе, восхитувачко суштество“!  

Овие зборови би го сумирале. Но, дозволете ми да ви го претставам Бето како што го познавав:

„Преживеан“ или, за полесно, „Сур“.

Во време кога за нас, кои живееме со ХИВ, требаше само да уживаме во деновите што останаа, бидејќи немавме ниту лекови, влегов во виртуелна просторија, наречена „Салинха ХИВ“, за да го запознам светот на сидата и што би сакал живее! 

На мое изненадување, најдов IFИВОТ, смеа, радост и, пред сè, надеж!

Можете да ја проверите оваа врска и да видите дека цената што се наплаќа тука е фер, многу фер, многу фер (Хозе Вилкер). Смрт и позитивен живот од Бето Волпе на Амазон.

Поддржете ја работата. Или на крајот ќе исчезне. Врските водат до веб-страниците на овие банки, најважни! Поддржете работа што сака да ве поддржи!

Поддржете ја работата. Или на крајот ќе исчезне. Врските водат до веб-страниците на овие банки, најважни! Поддржете работа што сака да ве поддржи!

Проценки

Сè уште нема прегледи

Само најавени клиенти кои го купиле овој производ можат да остават преглед.

Здраво, би сакал да добивам ажурирања? Да или не! :-)
Разрешува
Дозволи известувања