Има живот со ХИВ

погледнете! Има живот со ХИВ

Смртноста на жените со ХИВ кои користат пукнатина е три пати поголема

Femaleенка со качулка ја држи главата. Концепт за зависност од дрога, зависници од луѓе

Корисниците на пукнатини со ХИВ страдаат од тројно структурно насилство. Кога малку.

Ранлив на силување може да се зарази со ХИВ или да биде убиен. Тешко дека некој корисник на пукнатина станува девојка на бам-бам-бам. Од него се гледа како ѓубре и во најмал впечаток дека „Дамата на честа“ има нешто. добро, смртта е скоро сигурна.

Имам отворена рана на градите… Не !!! Двајца, затоа што ја изгубив мајката на моите ќерки за да пукнам. Тогаш изгубив уште поважен од ова исто проклетство: пукнатина.

Да кажам дека сум пуста и дека лежам пуста, мислејќи дека таа сега е повеќе од полноќ, на улиците, секако непријатна, за жал тажна од глад, Господ знае каде, во една студена ноќ како оваа, 2019 „Амофина“.

Измазнет и без сила повторно го издадов овој текст и го објавувам за утре наутро.

Велам и бестрашно повторувам дека има живот со ХИВ. Но, не верувам, дури ни за една минута, дека има живот меѓу дрогата!

Добро читање!

CSS

Американско истражување спроведено на 1686 жени со ХИВ на антиретровирусен третман покажа дека 29% кои користеле пукнатина редовно или наизменично, имале скоро 60% поголема веројатност да развијат лек. Болест што ја дефинира СИДА-та (опортунистички болести како што многумина велат), а 3,2% кои упорно го користеле имале три пати поголема веројатност да умрат.

Womenените со ХИВ кои користат пукнатина се уништени

Mulheres Com HIV
Оваа слика „циркулира на WEB“ најмалку пет години и, за мое жалење, верувам дека не можеше да ја надмине оваа патека - Ако кликнете на сликата, ќе бидете пренесени на друга веб-страница, во друг таб, за напис што не го прочитав јас со наслов „CRACK хемија

Исто така, беше откриено дека постојаните корисници имаат основно оптоварување со вируси на ХИВ, што е, во просек, три пати поголемо од наизменичните корисници или не-корисници. И ова опстојуваше во текот на целата студија, и покрај антиретровирусниот третман, исто така познат како антиретровирусна терапија или АРТ. Овој висок вирусен товар навистина го комплицира бројот на ЦД4, создавајќи „имунолошки дупки”Тоа го зголеми ризикот од опортунистички болести

Ова делумно се должеше на пониските нивоа на придржување кон ХАРТ (Англиски кратенка за Високо ефикасна антиретровирусна терапија, во слободен превод). Но, прогресијата на ХИВ-заболувањето кај корисниците на пукнатини и смртноста кај постојаните корисници останаа повисоки дури и кога броевите беа прилагодени за пријавено придржување и основно оптеретување на вирусите и пребројување. на ЦД4. 

Ова беше првото надолжно истражување од страна на голема група на жени кое го потврди она што најмногу, но не сите, откриле пресечни студии - дека употребата на крек и кокаин се чини дека ги влошува ефектите на ХИВ, без оглед на статусот на лекување и придржувањето.

Womenените со ХИВ кои користат пукнатина се три пати поголеми


Eraенската меѓуагенциска студија за ХИВ (WIHS) е потенцијална колективна студија за прогресијата на ХИВ болеста кај 2058 жени со ХИВ во шест центри за ХИВ во Чикаго, Лос Анџелес, заливот Сан Франциско, Вашингтон Д.Ц. и Бруклин и Бронкс во Newујорк. Во сегашната студија беа испитани 1686 жени кои остварија најмалку две студиски посети помеѓу април 1996 година и септември 2004 година. Студиските посети беа на секои шест месеци, но жените не мораа да имаат две последователни посети за да бидат вклучени во студијата. Womenените во просек вршеле 12 студиски посети, со просечно време на следење од 18 до 20 месеци. Постојаните корисници на пукнатини во просек остварувале само шест студиски посети, но имале подолго време на следење од 33 месеци.

Структурно насилство

Мојата животна приказна, иако исклучително болна за мене, ми даде многу знаење за тоа што е мизерија и што е „само сиромаштија“. Научниците велат дека живеат под границата на сиромаштијата и, според тоа, во состојба на сиромаштија, сите оние кои заработуваат помалку од 1,00 УСД на ден.

Mulheres Com HIV
„Јавните власти претпоставија дека дрогата ги става овие корисници во ситуација на мизерија, а всушност мизеријата ги доведе до дрогата.
[Maria Inês Nassif, Carta Maior, 17 јануари 12] Сликата води до текстот.
Видов нешто полошо од тоа, проектирано во мојот сопствен живот, кога, во тажна епизода, очекував компанија „Брза храна“ да фрли во ѓубре што, за нив, веќе не се јаде и, од ова ѓубре, јас Се обидов, честопати требаше да одлучам „врз основа на ударот и„ ударот “, начин да се фати сендвич“.

Знам што е мизерија и кога, денес, луѓето со очигледна возраст под 28 години ќе ми кажат дека се „екстремно десни“, прашувам:

- „Прости ми, тие не знаат што велат“ ...

И, всушност, тие не го знаат тоа, затоа што, меѓу другото, тие никогаш не престојуваа повеќе од два дена на улица затоа што едноставно немаа кој да се вратат, па дури ни место за одење и никој што ги чекаше или кој да се врати и, од друга страна, тие „се обидуваат да јадат помалку“ затоа што, со 170 висина и тежина од 68 килограми, тие се премногу дебели.

Тоа е работата и ќе јадеме сурови домати!

Јас сè уште би имал многу да кажам, но тоа би било надвор од опсегот на текстот и е дадена пораката што сакав да ја дадам. Но, го оставам овој пасус подолу истакнат и а линк до оригиналниот текст со влечење во горната слика.

Мизеријата ја подобрува мизеријата. И не секој се плаши или се срами од сторено кривично дело. Д. уште полошо, многу, но многу од нив, всушност, се срамат дури и да прашаат. За илустрација, еднаш прашав една личност, во еден момент во градот Сао Паоло, во близина на тој познат агол, и лицето ни даде закуска.

Бев ФА-МИН-ТО и не можев да замислам.

Убаво гризнав закуска и, неполни секунди подоцна, устата почна да ми гори, да гори и задишав. Сите се смееја и, за да го „ублажат моето страдање, ми дадоа вода.

Водата беше топла и солена. Така и луѓето.

Овие факти му ги кажав на социјален работник во ЦРТ-А, каде што го посетив со покана.

Тој беше збунет и денес, колку што знам, работи како социјален работник, но работи за бездомници. Не знам дали е вистина она во што верувам, но верувам дека некако, со моето сведочење, го сменив текот на еден важен живот, оној на социјалниот работник!

На овој начин, со мојата тажна историја на мизерија и страдања, на овој човек му пречеше и ќе направи разлика, да и секогаш, тој самиот, на многу луѓе и што вреди, беше и ќе биде за сите тие ноќи на студ и глад .

Пред сè и во меѓувреме, ќе го направи вредно да се живее еднаш и да се доживее безброј пати тој сочен кошмар на човечкото зло, што може да ја храни, но уништува храната, за забава. Пеколот не е доволен за овие луѓе и, да, не можев да му го дадам сето ова на Бога, Бог, според моето гледиште на тие лии, се чинеше дека е далеку од мене! И само оние кои знаат што е тоа „Лебари“ ќе ја разберат длабоката мудрост на О Паи и Брат, кои испратија еден од нив да ме запре судбоносното движење веќе решено за тажното зимско попладне, пред скоро 40 години

Ако знаете како, можете и сакате да правите како него, направете го тоа, затоа што објавувањето на ова овде исто така ја има оваа цел

Компликациите со бројот на ЦД4 се неизбежни кај лицата со ХИВ кои трошат пукнатина

Mulheres Com HIV
Шеесет проценти од жените кои користат проститутка за крек, некои имаат орален секс. без кондоми, за помалку од 5,00 $ без кондоми. Со кликнување на сликата, ќе имате отворено друго јазиче за прелистувачот, со изворниот напис на оваа слика за читање!

На почетокот на студијата, 483 жени (28,6%) признале дека користеле пукнатина. Овие беа поделени на 429 периодични корисници (25,4%), кои пријавија само употреба на пукнатина во некои студиски посети и 54 постојани корисници (3,2%), кои пријавија употреба на пукнатина во сите посети. На секоја клиничка посета, наизменичните корисници беа поделени на „наизменична апстиненција“ корисници кои користеле пукнатина во минатото, но кои во моментов не биле „наизменични активни“ корисници кои пријавиле тековна употреба, но тоа не го правеле на сите претходни посети. Педесет и шест проценти од жените биле афроамериканци, 24% латински и 20% бели или од други етникуми. Корисниците на пукнатини се со поголема веројатност да бидат црни (70% од корисниците на пукнатини биле афро-американски), да го напуштат средното училиште (особено постојаните корисници) и да консумираат проблематичен алкохол заедно со пукнатини - 10% од корисниците што не пукаат , 27% од наизменичните корисници и 32% од постојаните корисници исто така имале проблеми со пиењето.

Антиретровирусна терапија, навистина делува

На почетокот на студијата, 73% од жените во моментот биле на ХААРТ (ХААРТ) или биле во минатото, но само 32% од постојаните корисници на пукнатини имале изложеност на антиретровирусни лекови. Придржувањето кон АРТ кај учесниците во студијата не беше големо, иако дефиницијата за високо придржување беше најточна од повеќе од 95% од дозите земени од последната посета, во сите посети. Дваесет и девет проценти од корисниците што не пукаат, 16% од наизменичните корисници и само 7% од постојаните корисници (четири жени) пријавиле висока приврзаност како што е дефинирано.

Поголеми вирусни оптоварувања и Помал број на ЦД4 Имаше сеприсутни присуства кај жени со ХИВ кои користат пукнатина


Постојаните корисници на пукнатини имале поголеми вирусни оптоварувања и помал број на ЦД4 на почетокот на студијата. Просечното оптоварување на вирусот на почетокот беше 11.000 примероци / мл кај не-корисници, 10.300 примероци / мл кај наизменични корисници и 34.000 примероци / мл кај постојани корисници, додека првичните броеви на ЦД4 беа 364, 433 и 257 клетки / мм3, соодветно . Четириесет проценти од постојаните корисници на пукнатини имале почетен број на ЦД4 под 200 (Лабораториски утврден статус на СИДА), во споредба со 29% некорисници и 22% периодични корисници.

Висока стапка на смртност кај постојаните корисници на пукнатини


Имаше висока стапка на смртност кај учесниците, со 25% од жените кои починале од каква било причина во текот на периодот на студијата - вкупно 419 смртни случаи, од кои 47% биле поврзани со СИДА, 33% не се поврзани со СИДА-та и останатите, неопределени.

Драматично поголема смртност кај постојаните корисници на пукнатини. Mulheres Com HIVMulheres Com HIVMulheres Com HIV

 

Триесет и седум од 54 упорни корисници починале за време на студијата - 68%. Ова делумно може да се должи на пристрасност кон изборот: жените кои починаа имаа помалку време да престанат да користат пукнатина и се класифицираат како наизменични корисници.

 

Надоместокот од се проценува на 3.000-дневно преживување тоа беше само 65% за постојани корисници на пукнатини, 89% за не-корисници, 90% за наизменични корисници.

 

Остана највисоката стапка на смртност кај постојаните корисници (просечна прогноза, 3,61) кога вредностите беа прилагодени за возраста, расата, приходот, образованието, потрошувачката на алкохол, придржувањето кон бројот на АРТ и ЦД4 и вирусното оптоварување на почетокот на студијата. студија

Нешто помалку од една третина од жените (32,3% или 543 жени) развиле а ново-стекнато заболување кое ја дефинира СИДА-та за време на студијата. Прогресијата од ХИВ инфекција во СИДА беше значително поголема кај наизменичните корисници на пукнатини (42%) и постојаните корисници (39%).

Постојаната и интермитентна употреба на пукнатина остана поврзана со прогресијата од ХИВ инфекција во СИДА откако се прилагоди за придржување, потрошувачка, социоекономски статус, почетно вирусно оптоварување и број на ЦД4 на почетокот.

Упорните корисници на пукнатини многу побрзо имаат курс за инфекција со ХИВ кон СИДА

 

Во прилагодената анализа, периодични корисници имале 57% поголема веројатност, а постојаните корисници, 65% поголема веројатност да развијат СИДА отколку не-корисниците.

Пропорцијата на жени со ЦД4 под 200 клетки / мм3 остана на 25% кај периодични корисници, се намали во текот на студијата од 29% на почетокот на 17% на крајот на студијата кај не-корисници и варираше неправилно помеѓу 23% и 45% кај постојаните корисници. Исто така, процентот на жени со вирусно оптоварување над 100.000 примероци / мл се намали од 17% на почетокот на 2% кај не-корисниците на крајот на студијата и од 17% кај наизменичните корисници на 8%, но кај постојаните корисници по почетен пад од 47% на 3%, а потоа се движеше помеѓу 8% и 27% за остатокот од студијата.

Mulheres Com HIV
Гледав, во видеото на д-р Драусио Варела, дека е буквално невозможно за корисниците на инјектирање на дрога, оние кои го земаат „ударот“, „врвот“, меѓу другите изрази, буквално невозможно да се избегне ширење на некои болести како СИДА и дури и хепатит Ц, како заканувачки проблем, иако може да се излечи. Така, „момците на налетот, порано или подоцна, би го зеле тој друг„ удар “, сличен на оној што го зедов јас
Употреба на пукнатини и вирусни оптоварувања

Употребата на пукнатина беше најважното влијание врз вирална активност и бројот на ЦД4 во студијата. Womenените кои користеле пукнатина во минатото, но во моментов не ја користат (како што е наведено од нив) имаат 67% поголема веројатност да имаат ЦД4-број под 200 (со ризик и 45% поголема веројатност да имаат вирусно оптоварување поголемо од 100.000 копии / мл отколку што не се корисници; сегашните, но нередовните корисници имаат 98% и 58% поголема веројатност да имаат ЦД4 под 200 клетки / мм3 и вирусно оптоварување над 100.000 82 копии / мл, соодветно; додека корисниците постојани имале 4% поголема веројатност да имаат ЦД200 клетки под 3 клетки / мм224 и 100.000% или повеќе од три пати, најверојатно со вирусно оптоварување поголемо од XNUMX копии / мл (сите вредности се прилагодени за други варијабли) .

 

Алкохолизмот е уште еден проблем
Mulheres Com HIV
Алкохолот отсекогаш бил одличен извор на страдање за мене. Можеби вие, жената, која ме читате, го гледате овој макизам. Не баш. Имав сериозни проблеми со жени кои живееја во навика на алкохолизам и ова дури резултираше со сериозни емоционални загуби. Кога една жена ме бакнува и го забележувам свежо конзумираниот алкохол, станувам дури проклето роговиден!Единствените други значајни влијанија врз пребројувањето на CD4 и / или вирусно оптоварување беа постојана потрошувачка на проблеми (корисниците на алкохол имаа скоро двојно поголема веројатност да имаат вирусно оптоварување над 100.000 4 копии / ml, иако немаше влијание врз бројот на ЦД69). да биде латина 200% поголема веројатност да има помалку од 4 ЦД20, со зголемен ризик од ПЦП, Пневмоцистоза, потенцијално фатална опортунистичка болест! Една моја пријателка го изгуби внукот во овој профил, но без потрошувачка на пукнатина - затоа годишниот испит е силно препорачан), ниски примања (4% поголема веројатност да имаат мал број на ЦД26 и 42% поголема веројатност да имаат големо вирусно оптоварување) , возраст (4% поголема веројатност да имаат мал број на ЦД10 за секои 95 години пораст на возраста, без ефект врз вирусното оптоварување) и конечно придржување: жените со повеќе од 4% придржување беа помалку од половина од веројатноста да имаат ЦД200 под 3 клетки / мм100.000 и помалку од една третина веројатност да имате вирусно оптоварување над XNUMX XNUMX копии / мл.


Сепак, постојаната употреба на пукнатина беше уште поверојатно да предвиди големо вирусно оптоварување отколку високото придржување да се предвиди ниското.

Интересно откритие беше дека ниското ниво на придржување кон АРТ и високите стапки на морбидитет и морталитет не се поврзани со ниско ниво на здравствена заштита. Во нивното последно интервју, 100% од испитаниците пријавиле дека посетиле лекар со заразни болести или општ лекар во последните шест месеци и 93% изјавиле дека постојано го гледаат истиот провајдер, вклучително и 94% од постојаните корисници на пукнатини.

Дали наодите од студијата се резултат на директните ефекти на пукање врз имунитетниот статус и репликацијата на ХИВ кај корисниците?

Претходните студии, истакнаа авторите, покажаа дека кокаинот предизвикува имунолошки промени во Т-клетките, ги инхибира функциите на другите имунолошки клетки како што се макрофагите и неутрофилите, ги потиснува хемикалиите за сигнализација на клетките (цитокини) и ја зголемува репликацијата на ХИВ во тест клетките "ин витро “.


Неодамнешните студии исто така откриле дека кокаинот ја зголемува пропустливоста на крвно-мозочната бариера, а со тоа се зголемува ранливоста на централниот нервен систем на ХИВ инфекција и дека корисниците на пукнатини развиваат хронични белодробни заболувања со вдишување на загадувачи на пукнатини. Постоеше преовладување на респираторни заболувања кај жени кои развија услови за дефинирање на СИДА; 18% развиле бактериска пневмонија, 10% PCP и 4% ТБ - мое набудување. Секој мора да се тестира за ХИВ - Туберкулозата, ТБ, е болест што ја дефинира СИДА-та.

 

СИДА-та или пукнувањето, можат да допрат секого или семејствоОд друга страна, оваа студија не може да исклучи други објаснувања за поголем морбидитет и морталитет кај постојаните корисници на пукнатини, како што е поголем ризик заради сексуално преносливи болести. И, уште полошо храна, бездомност и вистинско придржување во однос на пријавеното.

Најголемата слабост е што истражувачите не собраа примероци на урина или крв за да ја измерат вистинската изложеност на пукнатина и алкохол, ниту, пак, презедоа директни мерки за нивото на лекови против ХИВ, или други директни начини за следење на придржувањето и изложеноста на ХИВ. Уметност

Говорот е секогаш ист:

  • Ах! Јас секогаш користам кондом!
  • Јас сум чист - Сублиминалната порака е: Клаудио, ти си гнасен!

Или така:

Јас не цицам слатки со хартија - Обвинетиот признавам, ова беше МОЈОТ ГОВОР

 

Истражувањата во студиите за превенција покажаа дека се придржува самото упатување не е секогаш веродостојно.

 

И јас инсистирам: Има живот со ХИВ

 

Иако резултатите се многу сугестивни дека крек и кокаин директно ја влошуваат ХИВ инфекцијата, останува отворено прашање дали лекови или начинот на живот на корисниците на дрога предизвикува поголема штета.

 

Повеќе за СИДА во врска со лекови

 

Прочитај ме! Iивеев беспрекорен живот

Имунолошки прозорец. Имам текст за имунолошки прозорец чиј технички дел е напишан и постојано се ревидира.

Гас Кејн

Mulheres Com HIV
Црвеното светло, во овој случај, не претставува, во овој случај, дека сум во „куќа на толеранција. Јас всушност бев „во воздух“

Превод на Клаудио Соуза до оригинал Womenените со ХИВ кои редовно користат пукнатини имаат три пати поголема веројатност да умрат

Во очекување на преглед

 

https://player.vimeo.com/video/118167498

[wpmp_news_ticker_vc date = ”false” category_show = ”false” social = ”false”]

[thb_blockgrid title_позиција = ”наслов на центар” стил на преклопување = ”технологија” стил = ”стил3 ″]

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Разговарајте со Клаудио Соуза