Има живот со ХИВ

Мултивитамини ќе имаат моќ да ја забават стапката со која ХИВ-болеста напредува во СИДА

claudiusПоминав неколку дена во превод на многу интересен текст, за мене и, според мое мислење, премногу досаден за читање од мојата публика.

Значи, наместо да го ставам во структурата на објавите на овој блог, го ставам помеѓу страниците.

Првото влијание на ова е токму тоа што нема да се објави објавата веднаш на социјалните мрежи. За возврат, го пишувам овој текст, што може да доведе до таа страница.

Пред повеќе од петнаесет години, кога јас сè уште бев момче на девојчето со кое бев „оженет“ три години, таа ми рече, во контра разговор, дека запознала девојче, во Пирачицаба, каде што завршивме да живееме во период што беше славно на некој начин и тажно на други, и дека оваа девојка се лекуваше од својата инфекција со ХИВ од општ лекар, кој и препиша, во време кога ништо не можеше да се стори за луѓето на кои им беше дијагностициран ХИВ позитивен, бидејќи таа сè уште беше контекстот на коктелот, попознат како Високоефикасна антиретровирусна терапија, мешавина од витамини и изотонични пијалоци, сè уште не беше утврден и, според тогашната поранешна сопруга во тоа време, таа ми рече дека „го допира бродот“.

Јас не ја запознав девојката и не знаев ни дали преживеала, или не, за да дојдам до времето на АРТ и ако го спомнам тоа, тоа е токму затоа што најдов на The Body.com, веб-страница што се занимава со сида, статија (овој што решив да му дадам мало влијание за да биде сложен и досаден) од Georgeорџ М. Картер, основач на Фондацијата за интегрално истражување на СИДА (ФИАР), чија мисија беше да ги брани и развива студиите за таканаречената „комплементарна медицина“ и алтернатива “(CAM), или интегративна медицина.

Во текстот, во кој тој опширно дискутира за методологијата на научно истражување и нејзината обемна сложеност пред да го облече она што е најважно, но кое треба да биде преамбула во текот на наративот што сметав дека е заморен да го преведувам и да го читам.

Направам CTRL + C на CTRL + V од она што го откри и ова е прикажано подолу, со црвена боја.

Por George M. Carter
Од M.орџ М. Картер

[...]. Висцерите

ХИВ инфицира Т-ЦД4 клетка; тогаш тој прави повеќе копии од себе во ќелијата, тие излегуваат и ќелијата умира. Во суштина, точно - но каде се Т-клетките ??

Нешто како 70% од Т-ЦД4 + лимфоцитите престојуваат во висцерите; ова е точно кај луѓето кои живеат со ХИВ, како и кај оние кои не се, иако за жал, во цревата на лице со ХИВ, Т-клетките може да организираат забава, што може да предизвика многу воспаление. Ова, пак, значи, за жал, дека внатрешните органи имаат свој капацитет да ја завршат својата главна работа - компромитирање на хранливите материи од храната што ја јадеме и пијалоците што ги пиеме, компромитирани и, како резултат, ниски нивоа на некои микроелементи ( витамини и минерали), правејќи ги осиромашени. Ова го знаеме од 1980-тите. […] И тој продолжува понатаму

[...]

Додека нашите податоци покажаа само навестување на придобивката од смртност, кога, на барање на рецензентите, тие презедоа анализа на студии кои не вклучуваат луѓе кои се лекуваат од TB, кои имаат поголемо влијание врз смртноста, иако ова беше пост-хок дијагноза [белешка на преведувачот: post hoc потекнува од латински и значи „после тоа“]. Сепак, тој посочува дека некој со едноставен и ефтин мултивитамин може да се брани од смрт! Што е многу важно кога се обидувате да преживеете доволно долго за да имате пристап до медицина или да лекувате болест досега неизлечива.

Овие податоци ги одразуваат информациите што ги имавме за возрасните со ХИВ надвор од АРТ. Иако имаше малку податоци и недоволно за да се изврши формалната мета-анализа, за оние на АРТ, податоците ветуваат. Најкомплетниот додаток кој вклучува неколку важни антиоксиданти беше студијата Кајзер 2006 година, која покажа подобрување на бројот на ЦД4, на пример, иако тоа беше мало истражување меѓу 40 луѓе.

На крајот, нашето гледиште е дека со едноставен мултивитамин, можеби следејќи го моделот направен по студијата Jиамтон, тој треба да биде дел од стандардот за грижа за луѓето со ХИВ. Она што се користеше, кое исто така имаше стапка на смртност / придобивка, беше посеопфатно од другите, но имаше и најниска цена од 12 американски долари / пациент / година. Се разбира, диетата со добра разновидност и доволно храна и чиста вода е од витално значење за многу луѓе кои живеат со ХИВ. Мултивитамински / минерален комплекс е нетоксична, ефтина алтернатива (околу 12-40 американски долари годишно за пациент годишно!) Во интервенција што ја има целата логика, а тие податоци, кој знае, може да им помогне на луѓето да преживеат и да напредуваат здрав. Сè додека нема лек!

[...]

Пред тоа, сепак ... Да, секогаш има улов! Не треба да го користите ова како изговор за „избегнувајте третман со антиретровирусни лекови„Под изговор да избегам од нивните несакани ефекти. Ова е од десетина и пол причини, од кои ќе набројам неколку.

На крајот на краиштата, животот не е нешто со кое треба да се игра и тоа треба да биде доволно, само по себе, да ве спречи во потфат (не земање лекови) што сигурно нема да заврши добро ...

Значи! Е! Не сакав да престанам да ги давам вестите, но мојата интуиција ме водеше да ги објавам на овој начин, така што секој може да има некаква можност да ја прочита добрата вест и, ако сака, да го прочита целиот текст на овој линк.


Добивајте ажурирања директно на вашиот уред бесплатно

Имаш нешто да кажеш? Кажи го!!! Овој блог, и светот, е многу подобар со пријателите!

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата