Има живот со ХИВ

погледнете! Има живот со ХИВ

Дали Loveубовта имунизира? Дали Loveубовта и сексот се иста работа?

Loveубовта имунизира?  (се отвора во друг таб и треба да го прочитате!). Loveубовта и сексот се многу различни работи. И да кажам дека луѓето тврдат дека loveубовта убива ... Не! Што ја убива безlessубието! Недостаток на убов кон вас! Ова заврши со многу мои можности, мојата диџејска кариера нагло беше прекината од ХИВ, директна последица на мојот недостаток на loveубов, добро објасни, од мене! Знаете, верувам дека лекувањето може да дојде! Но, не можам да кажам кога, и секогаш велам дека претпазливоста и пилешката супа не повредуваат никого!

Па, за оние кои се на оваа страна на ова прашање, кога веќе е одговорено, прашањето звучи злобно !!! И всушност, тоа е. Многу злобна. Најлошото е што, воопшто, овие луѓе, меѓу кои и јас некогаш, не се сигурни што значи да се биде ХИВ позитивен. Да се ​​живее со ХИВ е можно, јас никогаш не би рекол поинаку и, да, животот секогаш вреди! Само запомнете го Фернандо Песоа и би било добро таму и клише од моја страна да го цитирам буквално! Loveубовта не имунизира. И ова е една од многуте мали нешта што имам намера да ги направам на ова текстуално патување подолу, зајакнувајќи го прашањето:

Дали Loveубовта имунизира? Не!!! И сè повеќе млади заболуваат од ХИВ

 Бесконечно додека трае ...

Јас тука додавам и го цитирам Педро Калабрез, познат научник за човечкиот мозок, од институтот НеуроВокс. И тој вели дека многу ме просветлува кога ќе информира дека науката гледа страст

... "ДР STАВА НА ВРЕМЕНА ДЕМЕНТИЈА СО Трајност, проценета помеѓу дванаесет и осумнаесет месеци “…

Ова предавање можете да го погледнете на овој линк! И Бог знае колку признанија би требало да направам заради оваа привремена деменција. Јас сум сложена личност, која има потреба да сака толку многу што не можам да сакам само една личност поголемиот дел од времето, и кој може да се обиде да прифати и да живее со таква личност?

Господ знае само !!!

Но, оваа изјава на Педро Калабрес ми даде многу да размислувам. Токму во оваа деменција, парот, неодамна инициран во уметноста да се сакаат едни со други, изгледа:

- „Ах, немаш ништо, тоа е во твоето лице! Не ни треба тој (кондом) нели?

- „Чекав да го кажеш тоа“!

Па, некои луѓе би рекле дека имаме ПЕП. Добро е да се оцени ова тука. Патем, дали знаете што е ПЕПдали знаете што е ПЕП Погубно и за жал вака често започнува aубовна приказна што можеше да стане сериозна, убава и плодна! Но, тоа завршува со трагедии со загуба на живот или дури и најлошо, „смрт во животот“. И ова сомневање:Дали СУС-тестот е сигурен? (Друго јазиче). И ова нешто, смрт во животот, (ми рече некој што го сакав некој што го сакав ми кажа за тоа тоа е една од најлошите работи што може да им се случи на живите суштества! те уверувам Ве уверувам во тоа затоа што поминав низ тоа (Јас сè уште ќе ви кажам за „Добродетелите на Голгота“)!

Лицето делува како оној кој верува дека Loveубовта имунизира

И тогаш ги зафаќа стравот генериран од дезинформации!

Прашањата јас слушне (…) Често се на граница со ментално лудило.

Пред некој ден едно лице ми рече дека не бакнува (!!!!!!!!!!) никој друг, на уста, затоа што ХИВ секогаш според неа

Amor Imuniza
Јас го трансформирав во слика за да избегнам индексирање на лага. ХИВ не се пренесува преку плунка и оваа сиромашна девојка живее во апсолутна осаменост.

Такво беше абењето што на крајот нанесе штета дури и на мојата работа на блоготдури и мојот блог работи само по себе. И ова е најдоброто што можам да го понудам и најдобро е што го нудам скоро дваесет години, дваесет години и тоа е местото каде што морам да ги вложам моите напори, во името на квалитетот на работата, што е добро тоа е добро препознаено! И вистината е дека, барем во принцип, повеќето луѓе се свесни, како што некогаш бев и јас, за постоењето на СИДА, но не доволно за да се грижат за себе!како што некогаш бев, за постоењето на СИДА, но не доволно за да се грижам за тебе!

Ако не се сакате, дали мислите дека можете да сакате? Не се сакав себеси и моите жртви денес го разбраа тоа подобро

И вашето здравје !!!

До првиот понеделник или вторник веднаш по „можна изложеност на лице со непозната серологија ”. Горенаведената реченица има толкав недостаток на конкретна содржина што, можеби, мислите: - „Тој (јас) мора лесно да ја смири личноста“. Прочитај грешка. Постојат безброј луѓе кои едноставно исчезнаа без да се решат самите себе, и јас често се плашам за нивната среќа. На крајот, ја додадов топката до Волп ????

Непозната серологија

Младите наоѓаат некого, а петнаесет минути подоцна мислат: Мојата сродна душа!!! Јас бев таков. На некој начин шупак! Тоа беше моја возраст и изгубена адолесценција

Тоа им се случува на сите! И, барем некое време, меѓу шеесеттите, со движењето Хипи и идејата за „Водете Loveубов и не војувајте“! Ова во поглед на стекнувањето на женската сексуална слобода, со создавањето на таблетите, сè помина во најдобар ред и 80-тите, кога „Се појави СИДА“! Но, СИДА-та се појави опкружена со „митови“. Ова е начинот „Еуфемист“ тие треба да се ослободат од глупавите работи што ги кажуваат и прават медиумите, верските водачи и псевдо моралистите:

  • Рак на хомосексуалци
  • Божја одмазда

Погледнете го ова: Amor Imuniza

Толку лаги и досега никој не го сторил тоа Меа culpa и рече:

- „Направивме грешки“!

И можеби би било добро ако го сторат тоа на друг начин, покривајќи го целиот ефтин сензационализам со вистина трипати! Факт е дека оваа „грешка“ доведе до лажно чувство на сигурност, каде што луѓето размислуваа: Јас не користам инјектирање дрога, не сум сексуален работник (курва е она што се мислеше и беше кажано), не сум хомосексуалец и, според тоа, , Немам ништо со тоа! Никој не е соодветно информиран за сидата и ... И оваа грешка беше комплицирана и многу, нешто што по природа беше веќе за жал лошо!

Само погледнете во минатото!

Што имам да ви понудам момци, тоа е блогот!

Откривање, страв, лудатизација на самиот себе. Стравот…

Начинот на кој беше опишан, на почетокот, добро, генерираше скоро целата лудост што ја гледам околу неа! За жал, читателите сè уште не најдоа начин да крај на сидата, она што го имаш таму е настапи брзо демонтирани.

"Оваа болест, Клаудио, Пира народот “! Е.Кастро

За две години, рекоа, ќе направат вакцина!

Иако сметам дека може да се пофали добра верба и оптимизам (добро преувеличување на тоа дури и), надежта и волјата за победа, решавање на „нештата“ и намалување на страдањето на луѓето е добар прв удар, тоа не води до неизбежност на достигнувањето!

Овој бар, Есперанса, е единствениот што се затвора

Факт е, скоро четириесет години подоцна, сè што имаме е сè уште надеж! И, исто така, без да се земе предвид, на пример, дека скоро 70% од мажите заболуваат од ХПВ при првиот сексуален однос, и тоа, без вакцинација, и она што најмногу недостасува е свеста на мајката да доведе до вакцинација! Сето ова не е ништо пред активната содржина во умовите на овие млади луѓе и би се осмелил да кажам дека станува збор за хормонално предозирање!

Ова нешто што не е создадено за Loveубов?

И тие мислат: ја најдов својата сродна душа! Мојот пар! Па, за неколку недели, јас сум искрено оптимист во врска со ова, чувството за самоодржување почнува да ослабува.

И порано или подоцна, едно од овие луѓе, страдајќи од многу опасна акутна страст, гледа во другата личност и, скокајќи со срце, вели:

- „Ова повеќе не ни треба, нели (кондом)“?

Зачуден и исклучен од реалноста

И двајцата се насмевнуваат, презаситени и се откажуваат од својата лична безбедност, од сексуалното и репродуктивно здравје. Кои, пак, ја ризикуваат својата иднина во секогаш погубна (обично посериозна за жената) непланирана бременост со сите свои последици!

Бебе, огромна одговорност.

Дете не може, генерира и едуцира друго дете

Ми имате мирис на млеко од 18 или 25 години!

И, повремено, влегувајте во слепа улица!

Amor Imuniza
Дали loveубовта имунизира? Не! И влезот во оваа уличка не работи!

Само не !!! Кога се заразувате со ХИВ, вратата се затвора и, да речеме, станува малку темно. Lifeивотот со СИДА не е прошетка до плоштад! I'mал ми е, но таа е токму таква на еден или друг ефемерис

СИДА-та е сериозна, сериозна, потенцијално смртоносна, прогресивна, дегенеративна, социјално стигматизирачка, заразна и, да, неизлечива болест. И нема знаци на доларот што можат да го поминат, сигурно, преминот на овој теснец, со бесното море од едната страна и планината со потенцијал на лавини, безбедно, без оштетување. И се извинувам, да, што ти донесов малку бело светло, без толку леќи, без толку многу боја, бидејќи боите на овие илузии на безбедност и спокојство завршуваат лесно кога ќе најдеш вакво нешто:

Amor Imuniza
Кога ќе се соочите лице в лице (…) со еден од овие и тој ви одговори „реагенс“ нема начин, а прошетката до плоштадот, всушност, е ГОТОВО!

И многу пати, јас сум должен да му кажам на лицето дека немам начин да им помогнам и дека тие бараат стручна помош од психолог или психијатар.

Па, немојте да добиете ХИВ за Loveубов! Во 1995 година запознав една личност. Подоцна, завршив кога видов дека, пред да биде „мојата сродна душа“, пред мене, мојот приватен демон!

И овој субјект дојде да ме погледне, „очите се свртеа“, кажувајќи ми злобна фраза:

Ме контаминира ...

  Денес знам дека ентитетот беше глупав идиот и дека еден ден, како и сите, ќе умре. Но, нема да научите ништо затоа што не знаете што е да разберете и да размислите! Сè уште немав искуство потребно да разберам дека некој што не сака, на овој начин, е визуелно неспособен да сака, дури и затоа што времето подоцна ме разјасни и разјасни, ден за ден, ноќ за ноќ, нефер обвинување неправедно обвинување дека, за жал, „влегов во уште едно излевање! За тажна илустрација, во една прилика не бев баш најдобро и, без да знам дали може или не може да разбере што ми се случува во тој момент, и откако ме слушна, сопругата излезе со оваа фантастична изјава!

Кое болно гомно е твое?

Добро, рече таа. Но, за мене, животот продолжува!

И бидејќи се знае, длабоко во себе, дека не, дека loveубовта не имунизира, психијатриските нерамнотежи се раѓаат илјада по „можното изложување“ со параноја достојна за Хичкок!

Да Нервозното во врска со сето ова е што таа исто така има свои проблеми и беше повикана да дава секојдневно сведоштво за својата сила на духот и, бидејќи не ги барам хрониките на тој град, ништо, строго ништо што знам!

Јас намерно нудам професионалец, бидејќи моето искуство со машки професионалци за ментално здравје отсекогаш било страшно и не ги препорачувам. Моето лично искуство го определи овој начин на размислување за мене и, во добра волја, присуството на жената е секогаш присуство на жена ...

Имам право и на мојата квота на манија!

Знам дека е генерализација, но тоа има, за мене, доволно силна причина за дискреција така и тоа е дефинитивно.

На некои од нив, сè уште многу млади, им велам дека многу луѓе кои се претставуваат таму, полни со сомнежи - постои случајот со момчето кое рече дека „практикувал орален секс со жена“ за секунда (ми беше жал за оваа девојка) и видов дека има многу луѓе кои не се подготвени за „нормален“ сексуален живот - што и да значи тоа - и верувам дека треба да живеат воздржано затоа што не се во состојба да го живеат природно.

Имам неколку роботи на Интернет кои бараат работи, на пример, „СИДА“.

Овие роботи, во потрага по овој збор, ми даваат вести дневно за тоа што се случува на Интернет во врска со овој збор и, поуц, многу гомна се кажува таму, како медицинската сестра (идиот или лажго) во Амазонас, која рече дека „едно лице се тестирало три години и само тогаш серумот бил конвертиран“!

Никој не успеа да го натера овој здравствен работник (sic) да види дека она што се случи, всушност, е дека оваа личност опстојуваше толку многу во секс без заштита, сè додека, конечно, се заразила со ХИВ?

Од друга страна, еден од моите роботи ми ја донесе оваа страница:

Кога земам контрацептивни средства, колку дена можам да имам секс без кондом?

Ова се отвори на друг таб; кликнете и бидете изненадени. [Отидов да проверам, сега 27 април 2019 година, 00:36 часот и „порталот повеќе не постои! Фала богу]

Секако, дами кои по некое време, можете да имате секс без кондом и без латентен ризик да останете бремени! И, ова е добро, затоа што ако заболите од сифилис, нема да има трагичен ризик од раѓање на бебето невросифилис

Amor Imuniza
Матка, јајници и фалопиеви цевки. Femaleенски репродуктивен систем, Светиот храм на животот, третиран како да е нешто што служи само за да се добијат задоволства што, потврдувам на седиштето во автомобилот, ќе полудат

Десетици жени кои го поставуваат ова прашање! Никој од нив се чини дека не е загрижен за можноста од заразување со ХИВ, ХПВ или сифилис, како и со хепатит Ц! Оставив некои врски таму, и ќе ја оставам и оваа, но знам дека е _летра_ мртва, бидејќи тие веруваат во „верноста на своите луѓе“ и, момци, простете ми, повеќето од нас се составени од никаквеци кои не можат да одолеат на жешката од канцеларија, или кои, од време на време и од време на време, брзо застануваат покрај „Кафе Фото“ и плаќаат повеќе само за да можат да имаат секс без кондом и, за жал, има и такви идиоти кои го прифаќаат ова, понекогаш за R $ 50,00 повеќе (…).

Судењето на глупавиот!
Amor Imuniza
За грст долари ...

Ова е коло што, откако ќе се затвори, ја води 19-годишната девојка, која има доверба во нејзиниот вереник, да биде уште еден редовен во Емилио Рибас или ЦРТ-А или Каза да СИДА тука во Сао Паоло, или кое било друго медицински центар (sic) каде што професионалците не добиваат (видете ја приказната за медицинската сестра во Амазон) какво било упатство за тоа како да се лекуваат луѓето со ХИВ / СИДАХИВ / СИДА и, многу пати, тие ги третираат луѓето со презир, па дури и со предрасуди, кои се појавуваат таму, откако се заплеткаа во оваа неизбежна мрежа, што е ХИВ инфекција.

Бидејќи, според мое мислење, несакана бременост има последици, да, вистина е, но дури ни далеку не можат да се спојат со хепатитис Ц или со ХПВ инфекција што за десет или петнаесет години ќе доведе до рак на грлото на матката. матка и да, нема да има потреба да се земаат контрацептивни средства и, за жал, тие дури можат да ги изгубат матката и јајниците, решавајќи се, еднаш засекогаш, ризик да останете бремени (каков глупав начин да се погледне животот ...).

Причина и последица (злосторство и казна) Искривено и незаборавно видување на професионалец за ментално здравје

Зборувајќи за неподготвени професионалци, секогаш имав среќа да најдам добри здравствени работници на мојот пат, со неколку исклучоци и, во меѓувреме, се сеќавам на „психотерапевт“ кој, на третата сесија, рече нешто што заврши вака:

„Бевте промискуитетни и сега имате СИДА. Секогаш треба да го запомните тоа, тоа е цената што треба да ја платите “
Никогаш повеќе нема да те заборавам!

И ако ме прашате, уште еднаш, ако loveубовта го имунизира одговорот, тоа секогаш ќе биде вознемирено и упорно „не“!

Јас навистина не го заборавам тоа, но никогаш не се вратив таму, дури ни да плаќам за седниците на кои присуствуваше, бидејќи на крајот, штетата што ми ја предизвика Маиса Интел беше поголема од претпоставената придобивка што ќе ми ја донесе. И, ако ме тужи за нејзиното име тука, нека биде така, затоа што многу би сакал да видам во „пржењето на јајцата“, дали сум и нанел некаква штета или ако таа навистина ме обележа, со брендирано железо дека ХИВ позитивната состојба во мојот живот е цена што ја плаќам за „да се биде промискуитетен“, цената што треба да ја платам треба да биде дискриминирана! Почнувајќи од нејзината проценка, која сè уште ме боли ум, секое проклето време се сеќавам на проклето време имав несреќна идеја да користам „алтернативна терапија“.

Погледнете го видеото и имајте на ум: „Loveубовта не имунизира“!

https://www.youtube.com/watch?v=uMxkgXsi-So?rel=0

Прочитај го ова пост, видете го очајот на луѓето кои „веруваат во можноста да бидат контаминирани и живеат во параноидна спирала што ја нареков„ Синдром на вечен имунолошки прозорец “.

Психичка болест сè уште малку проучена, чии резултати јас часовник Го гледав во мојот зап, секој ден.

И оваа врска пред мене ми се чини дека е луда, перфидна и луда работа што никогаш не запира, никогаш не завршува и секогаш се повторува! Некои луѓе, мислам дека не е смешно, ме растажуваат, злоупотребуваат, ги преземаат сите ризици и многу жешко попладне им се појавуваат топчиња на кожата и мислат: Боже мој, тоа е Раш! И тогаш започнува аџилакот, страница по страница, блог на блогот за имунолошки прозорец...

Што ако само што ја добивте вашата дијагноза. Те молам следете ме на овој текст

Знам, копчето се појавуваше почесто. Мојата работа за вас е исто така честа! 🙂

Разгледајте ја оваа хипотеза и направете донација. Amor Imuniza

 

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Разговарајте со Клаудио Соуза