Има живот со ХИВ

HIVивотен циклус на ХИВ не треба да биде временска бомба

Ciclo de vida do HIV. Bem, compreender este ciclo de vida, o ciclo de vida de um vírus, o HIV, que ameaça nossa própria vida, foi e ainda é um aspecto importante de nossa luta contra ele.

Па, погледнете, ХИВ е вирусот што предизвикува „човечка имунодефициенција“! И вреди да се разјасни дека ова ме става, по време помеѓу пет и дванаесет години, што може да изгледа многу, но не е во состојба на имунолошка ранливост. Оваа ранливост ве изложува на болести кои го прават КОВИД-19 играчка на детето, само прочитајте Пневмоцистоза

 

Со разбирање на овие процеси, ние ја користиме техниката на нарушување на овие „моменти во циклусот на Репликација на ХИВ„ и купи време. Времето е непроценлива валута кога се борите за живот и за тоа станува збор. Да се ​​купи време.

Време е да се живее.

Разбирање на животниот циклус на ХИВ

Разбирање на Lifeивотен циклус на ХИВ овозможи да се развие лекови што ги користиме за лекување на болеста, самата ХИВ инфекција! Cada vez que o virus se replicava  Ele nos permite identificar como o vírus faz cópias de si mesmo, o que, no que lhe concerne, nos permite desenvolver maneiras de bloquear, ou simplesmente inibir o tal processo e, com a inibição.  Ou a lentificação deste processo,  ganhando, reitero, algum tempo. E neste luta contra a infecção por HIV, tempo é tudo que precisamos ganhar. Assim: você toma seu8s antirretrovirais pela primeira vez e tendo realizado isso, com correção, você iniciou sua luta, sua batalha pela vida e, a depender de teu esquema medicamentoso, você terá de t9mar seus medicamentos dali a oito horas, ou doze horas

Со секоја нова тактика развиена од нас за нарушување на одреден процес во рамките на сето ова, оживуваме! Ако научиме да нарушиме одреден процес на два начина, кога тој научи како да се ослободи од едниот, тој сè уште се соочува со две пречки, а во меѓувреме, имаме време да развиеме други процеси. Нервози за него.

И нема потреба прочитајте го Сонце Цу para saber disso!

Compreenda um pouco sobre doenças oportunitas:

Опортунистичките болести, грипот, треба да појаснам, не е една од нив, па затоа не е неопходно да се плашиме од тоа; опортунистички болести се поврзани со СИДА и/или поврзани или дефинирачки болести, кои на португалски или шпански јазик треба да се третираат како СИДА, „Синдром на стекната имунодефициенција.

Пред две или три недели кога имаше фасцинантен настан! Ова откако тие завршија во пет часа поминав во подрумот на болницата, прегледан со „сцинтиграфија“. Треба да се каже дека ова е нуклеарна медицина и тоа го оправдува да се биде во четвртиот подрум.

Па, беше после сето тоа, полека се вратив, го фатив, бидејќи ова е моја природа, овој фрагмент од телефонски разговор (или камера, јас дури и не знам).

Овој фрагмент го содржеше овој израз:

- „… човеку, мораш да направиш овој испит и се грижи. Ou грип ќе те убие„!

 Sete são os processos conhecidos no Ciclo de Vida do HIV,

O ciclo reprodutivo do vírus da AIDS, que precisa ser combatido, interrompido, para que ele não possa fazer cópias de si e3, desta forma, fazer com que passemos de um simples caso de infecção por HIV para um caso, bem mais complicado de AIDS, síndrome da imunodeficiência adquirida, este ciclo de vida do vírus da AIDS é tipicamente dividido em 7 estágios distintos, desde a ligação do vírus à célula hospedeira até o brotamento de novos virions de HIV de circulação livre(Фотографија). Чекорите се опишани во редоследни наредби како што следува:

 1. Анексија
 2. Поврзување и спојување
 3. Одвиткување
 4. Препис и превод
 5. Интеграција
 6. Собранието
 7. Зреење и младиот и надежен

Нарушете која било фаза од животниот циклус и следната не може да се случи, impossibilitando que o vírus se multiplique e se espalhe.

Desta forma, você mantém sua carga viral indetectável, portanto, apenas para ti, pode ser válida e aceitável a ideia de relacionar-se sem preservativo com uma pessoa que não porta HIV!

Desde que, claro, você a avise esclareça tim-tim por tim-tim a respeito disso. Para mim não serve!

Ова запира прогресивно зголемување на вирална активност. Му дава на имунолошкиот систем време да ги лови и убие сите вирусни честички „слободни“ во крвотокот; со што ги спречуваме напаѓаат други клетки, затоа што за тоа станува збор и да ги поробувам, бидејќи се работи и за тоа, спречувајќи ги да работат за ХИВ до смрт, затоа што се работи и за тоа, и затоа е многу јасно зошто го мразам! Никогаш! Никогаш не чувствувајте омраза кон ништо!

Вирусна приврзаност

Штом ХИВ влезе во телото (обично преку сексуален контакт, изложеност на крв или пренесување од мајка на дете), тој бара клетка домаќин да се размножи. Домаќин во овој случај е ЦД4 Т-клетка се користи за сигнализација на имунолошка одбрана.

За да се зарази клетката, ХИВ мора да биде заробен преку систем на заклучување и заклучување. Клучевите се протеини на површината на ХИВ кои се врзуваат за учтив протеин во ЦД4 клетката многу на начинот на кој клучот се вклопува во бравата. Ова е она што е познато како Вирусна приврзаност.

Вирусна приврзаност може да се блокира со лек од инхибиторска класа, наречен Селцентриј (Маравироц).

Еден од моите братучеди го смета синџирот на работи и фактори кои го вклучуваат името на овој лек за фантастичен!

- „Лудило“! Таа рече.

 

Врзување и спојување

Откако ќе се поврзе со ќелијата, ХИВ инјектира свои протеини во клеточните течности (цитоплазма) на Т-клетката.Ова предизвикува спојување на клеточната мембрана со надворешниот коверт на ХИВ вирионот. Ова е сцената позната како вирусна фузија. Откако се спои, вирусот е во состојба да влезе во ќелијата.

ХИВ-лек за инјекции, наречен Фузеон (енфувиртид) е способен да се меша со вирусна фузија.

 

Desencahttps://soropositivo.org/o-ciclo-de-vida-do-hiv-e-sua-importancia/https://soropositivo.org/o-ciclo-de-vida-do-hiv-e-sua-importancia/psulamento

ХИВ го користи својот генетски материјал (РНК) да се размножува со киднапирање на генетската машина на клетката домаќин. Притоа, тој може да произведе повеќе копии од себе. Процесот, наречен на вирусно обложување, бара заштитниот слој околу РНК да се раствори. Без овој чекор, конверзијата на РНК во ДНК (градежни блокови на нов вирус) не може да се случи.

Препис и превод

И така, откако ќе се најде во ќелијата, РНК од една жичка на ХИВ мора да се претвори во двојна нишка ДНК. Тоа го прави со помош на ензимот наречен обратна транскриптаза.

За обратна транскрипција се користат градежни блокови на Т-клетки за буквално да се препише наназад генетскиот материјал.

Од РНК до ДНК и објасни до поробена ќелија како да се извршат одредени задачи.

За ова е како РНК, еднаш претворена во ДНК, дека генетската машинерија го има потребното кодирање за да спроведе вирусна репликација!

Тоа е нашето тело кое работи против вас. Разберете го и мразете го. Но, не мрази го тоа!

Drogas chamadas inibidores de transcriptase reversa podem bloquear esse processo completamente. Três categorias de droga, inibidores de transcriptase reversa nucleosídeos (NRTIs), inibidores de transcriptase nucleotídeos (NtRTIs) e inibidores de transcriptase reversa não nucleosídeos (NNRTIs), contêm imitações defeituosas das proteínas que se inserem no DNA em desenvolvimento. Ao fazer isso, a cadeia de DNA de dupla cadeia não pode ser totalmente formada, e a replicação é bloqueada.

Зиаген (абакавир), Сустива (ефавиренц), Виреад (тенофовир) и Пифелтро (доравирин) се само некои од инхибиторите на обратна транскриптаза кои обично се користат за лекување на ХИВ.

Интеграција на ХИВ ВИРАЛНА РНК во ДНК на човечки клетки

За ХИВ да ги киднапира генетските машини на клетката домаќин, тој мора да ја интегрира новоформираната ДНК во јадрото на клетката. Дрога наречени инхибитори на интеграза се многу способни да ја блокираат фазата на интеграција блокирање на интегразата ензим кој се користи за пренос на генетски материјал.

Исентрес (ралтегравир), Тивикеј (долутегравир) и Витекта (елвитегравир) се три интегрални инхибитори кои обично се препишуваат.

Собрание за ХИВ

Откако ќе се изврши интеграција, ХИВ мора да произведе градежни блокови на протеини што ги користи за да собере нови вируси. Тоа го прави со ензимот протеаза, кој ги сече протеините на помали парчиња, а потоа ги спојува парчињата во нови, целосно формирани вируси на вирус. Класа на лекови наречени инхибитори на протеазата можат ефикасно да го блокираат процес на склопување.

Презиста (дарунавир) и Рејатаз (атазанавир) се двајца од најновата класа инхибитори на протеазата способни да спречат вирусно собрание. Јас, Клаудио Соуза, Го зедов Атазанавир (рејатаз)

Созревање и пукање во последниот дел од животниот циклус на ХИВ

Монтирани се еден од вирионите, минуваат низ последната фаза кога зрелите вириони буквално изникнуваат од заразената клетка домаќин. Откако ќе бидат пуштени во слободен циркулација, овие вируси почнуваат да инфицираат друга клетка домаќин и започнете со циклусот на репликација повторно

Нема лекови кои можат да спречат процес на созревање и младиот и надежен.

Просечниот век на траење на клетките домаќини кои произведуваат вируси е краток, околу два дена. Секоја заразена клетка може да произведе во просек од 250 нови вируси на ХИВ пред да не успее и да умре.

 1. Да тоа е, оралниот секс може да пренесе ХИВ.
 2. Разберете повеќе за тестови за вирусно оптоварување.
 3. Дознајте повеќе за зборот серопозитивен.
 4. Não uses drogas.
 5. Дрогата е крај на убодот. Но, ако не можете да престанете да го користите, не споделувајте игли и шприцеви!
 6. ХИВ и СИДА добро објаснети
 7. Малку повеќе за ХИВ и СИДА
 8. Најлошиот симптом на ХИВ е предрасуда - симпатичен? Клише? Можеби За жал, тоа е вистина што би сакала да можев да ја откажам или заборавам.
 9. ХИВ и СИДА, некои симптоми и знаци
 10. Еве го начинот да се вратите на почетокот на Серопозитивен блог

 

Добивајте ажурирања директно на вашиот уред бесплатно

Имаш нешто да кажеш? Кажи го!!! Овој блог, и светот, е многу подобар со пријателите!

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата
ЖивотПатуваатМодаубавина