Има живот со ХИВ

Queаке вели: Стравот од ХИВ го смени мојот поглед на животот

Стравот од ХИВ ме натера да се плашам, да бидам несигурна, да не знам што да мислам, да направам или како да постапувам! Но, сигурна сум во една работа ...

… Стравот од ХИВ го смени мојот став, оваа визија секако се смени

Jaque Diz: O Medo de Ter HIV Mudou Minha Visão da Vida, Blog Soropositivo.Org Би сакал да го споделам ова сведоштво, исто така благодарение на големиот пријател Клаудио, кој ми помогна на секој можен начин.

Па, секогаш имав фантастична идеја за животот, мислам многу поради начинот на кој сум создаден. Тивко во мојот агол, работа и студирање, како и повеќето луѓе. Верно верував во мојата одговорност во сè во мојот живот.

И тоа е кога тој, мојот здрав разум, не успеа и прифати врска без кондом.

Никогаш не замислував дека може да има толку многу страв

Па, на почетокот бев инертен кон она што го направив, но како одминуваа деновите, очајував од можна контаминација.

И со тоа, сите мои прашања завршија со смрт во мојот ум, страшниот страв од ХИВ се појави, небаре другите СПБ беа помалку важни, токму во овој момент го запознав блогот на Клаудио и стапив во контакт со него, а храброста на испитот дојде по безброј разговори со него.

Страв од тестирање поради страв од ХИВ

И храброст на втор испит, исто така, по безброј разговори.

Стравот е уништувачки, и досега резултатите не реагираа и, длабоко во мојата свест, или во несвест, неизвесноста сè уште треска утре.

Но, сакав да кажам што ме остави да стојам настрана од помошта на мојот пријател Клаудио, тоа беше мојата вера во Бога и во животот; денес гледам дека имав толку ситно гледање на животот, толку мал менталитет во однос на страдањата на другите.

Денес, по ова искуство, дури и тоа растение на дното на дворот има друга вредност.

Над секоја можност, каков било ризик

И сигурно размислувате за оваа болест (ХИВ инфекција) никогаш нема да влијае на мене:

- „Нема да умрам од ова“ ...

И јас мислев така и се распадна ... ние сме предмет да бидеме засегнати или погодени од било што, во секое време одново и одново и одново!

Дали некогаш сте помислиле дека можете да умрете во безброј ситуации? ... добро, се разбира, не, откако целиот свет се врти околу нашиот папок.

Во која било ситуација во вашиот живот, вашиот страв никогаш не треба да биде поголем од вашата вера! живејте ја сегашноста, минатото што го нема и иднината, што не знаеме како ќе биде! нека се остави животот во живот! и да ја подобриме грижата што ја имаме за неа.

- „Погледнете ги лилјаните на полето“!

„Да, тој беше и е во право“!

Но, ние не сме лилјани и нашите одговорности се далеку од „цветаат и умираат“!

Можеби сум здрав или болен, не знам ... но мојот начин на гледање на животот и секако визијата за мојот живот се смени и се смени на подобро, и јас сум длабоко благодарен на оние кои беа дел од оваа промена ...

Благодарам Клаудио

Изгубен текст

Го изгубив овој текст, внатре во блогот, поради некоја причина што им го припишувам на вонземјани.

И, исто така, беше изгубено во надворешен хард диск што одамна го имав заборавено во градите тука дома и што вчера повторно се поврзав. Има уште многу да се каже и прикаже, но самиот блог има уреднички приоритети и чувствувам дека сум должен на секого, верувајќи дека веќе сум непотребен! All.

Сега има толку многу луѓе!

Проблемот е што не можам ништо друго да сторам за да се обидам да бидам корисен и да го оправдам пред Бога и пред мене, моето присуство на овој планетоид, кој, се плашам, влегува во состојба на продолжена агонија.

Се надевам на Бога дека грешам во заклучоците, но гледам нешта и повеќе работи.

Засега сè уште постои onивот на Земјата!

И на овој начин повторувам:

Има Lifeивот со ХИВ!

Останете верни на вашиот третман!

Ова е Текст на англиски јазик Можеш ли да ми го преведеш?

Ова може да ви помогне да разберете како да нахрани серопозитивно дете. Иако се повеќе деца се раѓаат од ХИВ-позитивни родители без да се заразат со ХИВ


Добивајте ажурирања директно на вашиот уред бесплатно

Имаш нешто да кажеш? Кажи го!!! Овој блог, и светот, е многу подобар со пријателите!

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата