Има живот со ХИВ

Што е ХИВ? И што прави тој?

Зошто, ако не се однесуваме едни кон други, тој на крајот ни го одзема животот?

Што е ХИВ од авторот Ендру Лозови на депозитните фотографии https://br.depositphotos.com/271596628/stock-photo-connected-jigsaw-puzzle-pieces-drawn.html

O que é HIV? E o que ele Faz?, Blog Soropositivo.Org Што е ХИВ?  Па, тоа е акроним за израз: Човечки Вирус на имунодефициенција. Што, на добар португалски јазик, би претставувало „Вирус на хумана имунодефициенција“ или СИВ! Но

Како и да е, без третман, тоа ве води малку по малку кон СИДА, или СИДА, синдромот на хумана имунодефициенција. Овој конкретен вирус е идентификуван во 1980-тите и спаѓа во групата вируси наречена "ретровирус".

Значи, накратко, започнавме да објаснуваме што е тоа ХИВ?

ХИВ го напаѓа имунолошкиот систем и постепено предизвикува штета. Ова може да значи дека, без третман и нега, лице со ХИВ е изложено на ризик од развој на сериозни инфекции и карциноми со кои би се соочил здрав имунолошки систем.

Најнови вести и истражувања за тоа како работи ХИВ

Тековниот третман со ХИВ работи со намалување на количината на ХИВ во телото, така што имунолошкиот систем може да функционира нормално. Ова не го елиминира целосно ХИВ, но со правилен третман и грижа, некој со ХИВ може да очекува долг и здрав живот.

ХИВ е присутен во крвта, течностите во гениталиите (сперма, вагинални течности и влага во ректумот) и во мајчиното млеко.

Главните начини на кои вирусот може да се пренесе на други луѓе се:

  • за време на анален, вагинален и орален секс незаштитен,
  • споделување на опрема за инјектирање и
  • од мајка на бебе за време на бременост, породување или доење.

Но, постојат начини да се спречи ХИВ инфекцијата во сите овие ситуации.

Тест може да ви каже дали имате ХИВ. Ако го направите ова, опишано е дека има вирус на СИДА и дека е ХИВ позитивен.

Соропозитивниот блог се обидува да објасни што е ХИВ

Збор што го избрав, во август 2000 година, да го претставувам блогот, мене и на многу луѓе како мене.

Знаејќи што е овој вирус, верував во тие денови, ќе биде начин да им помогнам на луѓето, на императив важен начин, од кој било, било кој, без разлика колку се верува во „доблесна“, и порано запознав многу доблесни жени од јавни, и вкусно „непристојни“ според дискрецијата на нивните беседи кои, како мене, ризикуваа и ризикуваа сè за сетилно „самореализирање“ и, како мене, кандидати за вирусот, крунисани со вирусот.

Нема срам или разочарување да се биде таков.

ХИВ не е кривично дело

ХИВ не го менува карактерот на една личност

Силвија Алмеида

Проблемот се покажа како бунар на доблеста (смешна работа) и потоа брка луѓе како мене (апсурдно лицемерно нешто) во име на одбрана на моралот и доброто однесување.

На овој начин, преведувањето на ваков текст, преведувањето на толку текстови на овој блог, со информациите и името што ги избрав, никогаш не беа доволно, и сега, по скоро дваесет години, треперев во основата сфаќајќи дека можеби ќе одам кон крајот на сето тоа, со ненадмината благодарност, за сè што Бог ми дозволи да го постигнам.

Тоа беше тоа. Seropositivo.Org е создаден за да покаже дека да, има живот со ХИВ!

Не очајувајте, обидете се да разберете што е ХИВ и да го придвижите вашиот живот напред

Верувам дека, барем во тоа, постигнав големи успеси.

Што е ХИВ? И што прави тој? Тоа беше преведено во зори во недела, на 21 февруари 2021 година, околу 01:30 часот, од Клаудио Соуза, од текстот на Роџер Пебоди "Што е ХИВ„?, За СИДА-мапа - изворите се споменати подолу.

 


Извор на материјата: Што е ХИВ Како работи ХИВ: https://www.aidsmap.com/archive/about-hiv/how-hiv-works

Добивајте ажурирања директно на вашиот уред бесплатно

Имаш нешто да кажеш? Кажи го!!! Овој блог, и светот, е многу подобар со пријателите!

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата