Има живот со ХИВ

Сведоштво за носител на ХИВ Време боли, време лекува

O Tempo em suas mãos
Времето е во ваши раце. во одредени граници, кои варираат во зависност од нашата способност (секој) да распознаеме. Наше е да го продолжиме или скратиме овој пат со зборови, мисли и постапки. На крајот, сè ќе биде како што сакал Бог, сè додека не извршиш самоубиство! Ова е во спротивност со сите Божји закони. И ако не верувате во тоа, штета е…

Решив да ја споделам мојата приказна. Не се разликува многу од останатите, но, добро, мислам дека е важно да им се каже на оние кои нема да ги читаат другите приказни. Имам 29 години и пред два месеци и дваесет и пет дена открив дека имам ХИВ. Имав некаков конвулзивен сексуален живот и не се грижев за грижа за некои луѓе ... Мислам дека сум бил пијан многу пати - ми помогнал да дојдам до состојбата во која живеам денес. Но, на крајот, ниту алкохолот ниту никој не е виновен, нема ништо друго и никој друг освен тебе.

Долги години немам направено тест за ХИВ од страв ... недостаток на храброст ... но еден ден решив да одам на тест.

Не затоа што сум болен или имам какви било симптоми. Бев во совршено здравје.

Знаев дека може да биде позитивно, но бев прилично сигурна дека ќе биде негативно, бидејќи имав момче повеќе од една година, со кого никогаш не сум користел кондоми и сè беше во ред. Тој неодамна имаше аудиција од други причини и тоа сè одеше многу добро исто така Тоа е она што ми даде многу поголема безбедност, и покрај фактот што повеќе не сум со него ...

Дента кога го добив резултатот ми рекоа дека го повториле тестот бидејќи тој бил позитивен.

O tempo Fere, O tempo curaМислам дека, како и сите, во тој момент почувствував дека ми се сруши животот. Сè што планирав за себе се сруши и, и покрај тоа што имав многу пријатели, се чувствував сам. Не, не реков збор на никој друг освен на мајка ми, мојот поранешен партнер и добра пријателка.

За сите оние кои започнуваат со овој тажен проблем, можам само да кажам дека времето прави целата прашина да се спушти и сè да се смири. Времето ви помага да ја разберете и асимилирате оваа состојба, времето е како копјето на Александар Велики: Боли, лечи. Скоро три месеци подоцна, можам да кажам дека сум посмирен. Мојот живот се смени многу. Веќе сум под третман.

Lifeивотот мора да продолжи затоа што имаме само две опции или седиме и чекаме да пристигне смртта, во тој случај таа може да пристигне брзо или да продолжиме понатаму со животот, борејќи се за него на секој можен и замислив начин и оди напред.

Прегратка од Панама.

Рон

Направете оригинал на шпански јазик Времето ќе ве смири користејќи технологија за автоматизиран превод и прилагодување на португалски јазик од Клаудио Соуза.

Прегледано од Мара Мацедо

GT

SouzaЗабелешка за преводот: Во делото на Мачадо де Асис, не се сеќавам кој од насловите на познатата трилогија составена од Посмртните спомени на Брас Кубас, Квинкас Борба и Дом Касмуро, Мачадо де Асис ја користи истата фигура на говор што ја користев и јас, иако тој го има користено со многу поголема ефикасност и имот ...

Во наративот тој цитира легенда што ја раскажува приказната во која Александар Велики, во жестока битка, ранил еден од неговите луѓе. Вознемирен, тој го соблече својот коњ, погледна кон копјето и рече: „Боли, ќе заздравиш!“ И ја допре раната со копје и, според легендата, раната се затвори. Мачадо де Асис продолжува и вели: „Времето е како копјето на Александар. Боли. Заздравува. Ако не сте го прочитале, прочитајте ги трите, вреди и предава многу на човештвото, хуманизмот и „хуманитарите“. На победникот, компирот!

Си дадов поетска лиценца (првпат го правам ова во рок од 12 месеци превод) затоа што почувствував дека нема да му наштети на значењето на текстот и го ставив ова објаснување за да му дадам целосно разбирање на содржината.

Клаудио

[youtube = ”https://www.youtube.com/watch?v=”RF_rT4C1e1g”%5D

Добивајте ажурирања директно на вашиот уред бесплатно

Имаш нешто да кажеш? Кажи го!!! Овој блог, и светот, е многу подобар со пријателите!

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата
ЖивотПатуваатМодаубавина