Има живот со ХИВ

погледнете! Има живот со ХИВ

Прелистувате публикации во категории

ПЕП - Профилакса по експозиција - тоа е медицинска итна помош!

Дали знаете пилула следниот ден? Тоа е повеќе или помалку. Но, тоа е скоро 30 дена апчиња следниот ден. Имајте го ова како Az во вашиот ракав. Но, голема работа е кондомот, стариот добар џокер

Ралтегравир: Што е ралтегравир? Друг важен антиретровирусен

Третманот со ХИВ може да го смени лицето, има неколку лекови и секој рецепт мора да се почитува верно. Јас секогаш препорачувам дисциплина помеѓу Спартан и Драконски против ХИВ. Јас го правам тоа на овој начин да те оставам

Вирусно блепење! 41.000 XNUMX!

Вирусна блоп работа. Имате доверба во една теза, искористете шанса и завршувајќи се со една од овие во целосна серодивергентна врска ... Сè беше во ред и сега, нема повеќе! Haveе мора да му објасните на вашиот партнер, партнер! Што да кажам? „Јас

Долутегравир - Тивикеј - Уште еден важен антиретровирусен

Долутегравир (Тивикеј) Долутегравир (Тивикеј) спаѓа во класата на антиретровирусни лекови познати како инхибитори на интеграза. Лекот делува против протеинот ХИВ интеграза, блокирајќи ја неговата способност да…

Придржувањето кон антиретровирусната терапија HAART е клучно

Придржување кон АРТ, антиретровирусната терапија е неопходна за успешно лекување против ХИВ. Клучот за патувањето на Мара и моето долго преживување е токму ова: Придржување кон АРТ, антиретровирусна терапија ...

Атрипла! Три лекови за ХИВ во една пилула!

Атрипла Генеричко име: ефавиренц + тенофовир дисопроксил фумарат + емтрицитабин Класа на лекови: Компанија: Бристол-Мајерс Сквиб и Гилеад Науки Статус на одобрување: одобрена Достапна генеричка верзија: да Индикација за…

Антиретровирусни инекции на секои 8 недели создаваат одлични резултати

Инјекции за антиретровирусни лекови на секои 8 недели беше нешто што го објавив, од прва рака, во 2016 година. За студии поврзани со инекции со антиретровируси во 2016 година во статијата чиј наслов го објавив погоре и пасусот залепен подолу,. Дава

Добро за шемата за единечни таблети Genvoya и Tenofovir-Alafenamide

Семоќниот ФДА им даде во ред на шемите за единечни таблети Genvoya и Tenofovir-Alafenamide Single Tablet Genvoya и Tenofovir Single Tablet е објавен од страна на Управата за храна и лекови на САД (FDA) објави одобрување на креираниот лек

Неоткриваниот вирусен товар дава негативен тест?

Тест за вирусно оптоварување што не може да се открие негативно или нереактивно за ХИВ? Многу луѓе доаѓаат кај мене со ова вознемирувачко сомневање. И одговорот на тоа е не. Дали овој текст со кој не може да се открие вирусно оптоварување, дава негативен или не-реагенсен тест?
Разговарајте со Клаудио Соуза