Има живот со ХИВ

Луѓе кои живеат со ХИВ и право на доверливост

Знам дека сликата е злобна кога станува збор за напис за „тајност“. Но, она што сакам да го изложам е токму спротивното. Меѓу „bâm-bâm-bans“, не е потребен хакер за да се достигнат овие податоци. Во некои случаи е депресивно и жално ...

Го усвои предлог-законот со кој подобро се штитат луѓето што живеат со ХИВ и правото на тајност!

Зборувањето за луѓето кои живеат со ХИВ и правото на тајност не треба да биде нешто за што би напишала со задоволство на оној што победи во војната, се искачи и ја совлада планината, се спушти на теренот и собра компири! Но!

И, за жал, ми се чини дека луѓето кои живеат со ХИВ сè уште имаат потреба од оваа заштита!

И овие вести покажуваат дека тие повторно се паметат и може да дојдат да бидат подобро заштитени!

И повторувам, истрајувам и инсистирам: штета што треба да напишам за потребата од заштита.

Насловот што ме води кон оваа недела во публикација и воведниот текст е ова:

CCJ одобрува правила за гарантирање на доверливост за носителите на ХИВ

Pessoas Vivendo Com HIV e Direito Ao Sigilo, Blog Soropositivo.Org
Луис Мацедо / Комора на пратеници; Почит за Националниот ден на јавно застапување. Одделение Ерика Кокај (PT-DF) Кокај: Проектот го почитува основното право на приватност

Професионалната тајност може да биде нарушена само за праведна причина или ако лицето сака да се легитимира. Проектот сега ќе биде анализиран од Пленарната седница.

Комисијата за устав и правда и државјанство на Комората, оваа среда (27), го одобри Предлог-законот 7658/14 на Федералниот сенат. Овој PL, PL што забранува откривање на информации што овозможуваат идентификување на состојбата на носител на вирусот на СИДА, ХИВ, во неколку области, вклучително и во правни постапки.

Според текстот, болниците, училиштата, работните места, јавните служби, агенциите за безбедност и правда и медиумите нема да можат да откриваат информации што ќе овозможат идентификување на ХИВ статусот на една личност. ХИВ

Професионалната тајност може да биде нарушена само за праведна причина или ако лицето сака да се идентификува. Проектот сега ќе биде анализиран од Пленарната седница!

Комисијата за устав и правда и државјанство на Комората, оваа среда (27), го одобри Предлог-законот 7658/14 на Федералниот сенат, со кој се забранува откривање на информации што овозможуваат идентификување на состојбата на носител на вирусот на вирусот СИДА, ХИВ, во неколку сфери, вклучително и во судски процеси.

Според текстот, болниците, училиштата, работните места, јавните служби, агенциите за безбедност и правда и медиумите нема да можат да откриваат информации што ќе овозможат идентификување на ХИВ статусот на една личност.

Но, на нас, луѓето кои живеат со ХИВ, им треба оваа заштита, која е основна: „Нашата медицинска доверливост“!

FGTS
Гарантираниот фонд за стаж (ФГТС), е основан во 1966 година и во моментов е регулиран со закон бр. 8.036 / 90 и со Уредбата 99.684 / 90. Тоа е збир на ресурси собрани од приватниот сектор (компании воопшто) и управувани од Caixa Ecônomica Federal со главна цел за поддршка на работниците во некои случаи на прекинување на работниот однос, во ситуации на сериозна болест, па дури и на моменти природни катастрофи, а исто така е наменет за инвестиции во домување, санитација и инфраструктура.

 

ASHOKA Социјални претприемачиASHOKA Социјални претприемачи

Верувам дека токму меѓу 2002 и 2003 година присуствував на првиот настан во Ашока, со новите членови на стипендијата, на кој, поради моите грешки и несоодветност, веќе не сум дел.

 

Pessoas Vivendo Com HIV e Direito Ao Sigilo, Blog Soropositivo.Org
Јас не успеав нив

 

И, во меѓувреме, горд сум што успеав да бидам во твоите редови, кога објаснив нешто што имав на ум за создавање банка часови за да се компензира распоредот на отсуство, ослободување од наплата на работна сила поврзана со ХИВ-позитивни професионалци ангажирани од овие компании.

Посакувам, Клер, да стигнеш до овие страници и да откриеш дека е така! Да, можам да ја спасам сликата на твоето лице и целата ваша посветеност и поддршка за мене.

Клер Направив грешка и жал ми е!

Легист

Pessoas vivendo com HIV e o Direito ao Sigilo
Пораката тука е за секој што штотуку открил дека има ХИВ, или дури и за лице кое живее со СИДА. Теоретски е на полноќ темнината станува погуста. И токму во овој момент започнува зората!

Имав цел да ја најдам симпатијата на сериозните законодавци кои го направија „транзит на изворот на овие неискористени ресурси„За државата - и дури можам да го слушнам зуењето кога ќе го напишам ова во 2019 година под„ Нова насока “.

Меѓутоа, додека ја објаснував самата идеја, еден од луѓето што ги слушнав погрешно ме разбра.

И тој заврши верувајќи дека некако, јас предложив губење на овие права и, изненаден од недоволно разбирање, завршив со „нова сијалица на хипокампусот".

Луѓето кои живеат со ХИВ имаат потреба од заштита во нивните животи и, како и другите, тие имаат природно право, пекол, право на медицинска доверливост! Като

 

 

И јас засилувам за време на тажното пишување подолу, кое се провлекува во самиот текст, дека ова е несреќна, сурова и погубна реалност што луѓето кои живеат со ХИВ им треба правна заштита и правна поддршка не само околу медицинските тајни, иако тоа изгледа апсурдно, бидејќи дури и правото на работа го нарушуваме ние, луѓето кои живеат со ХИВ и, забележете:

Никогаш не сум видел некој да ги разоткрива и разбива медицинските тајни затоа што имал сипаници!

И го реков горе-долу следново:

Драг пријателе! Јас не спомнав губење на овие права, се занимавам со промена на изворот на достасаните износи. И продолжив.

Поголемиот дел од времето, Серопозитиво.Орг ја имаше само нашата финансиска поддршка

Дури и да беше, размислете со мене. Тука сум и, освен поддршката од Ашока, која ја имав 18 месеци без грижа, имајќи предвид дека не презентирав, после тоа, никаков позитивен резултат, и го изменив говорот, не можев да продолжам да ја одржувам страницата. Не беше Блог, тоа не постоеше.

Но, погледнете. Ако јас и другите луѓето со ХИВ би можеле да работат, и не зборувам за физичка подготвеност, за жал повеќе го немам!

Зборував за социјалните можности и, со онаа што ми беше презентирана, пред 15 години, малку повеќе, повеќе не би зависел од државата и „нејзините придобивки“.

Придобивките од државата, би рекол, се двосмислени и сомнителни

 

Можев да имам плата, достоинство, самодоверба, среќа, да конзумирам и, со тоа, дури и ако * индиректно *, собирање даноци, самофинансирање на дел од вашата пензија во иднина, како и производство, враќање на корисен и продуктивен член во општеството и, на овој начин, скоро како со магија, помагајќи да платите за сопствен третман при вметнување вредности директно во контекст!

Последователното чудење и тишина зборуваа за илјада слики, а сликата зборува за илјада зборови!

И, покрај озлогласениот факт дека постојат предрасуди и дискриминација во планетарното општество, и јас не претерувам да го кажам ова, едно истражување покажува дека 33% од луѓето на работоспособна состојба, зборуваат буквално дека сè уште не би работеле заедно со лице кое живее со ХИВ за жал, има луѓе кои можат да кажат грешки од типот „нема такво нешто и социјална смрт“ и, за да се заебави сè, неискрениот израз:

Само една пилула на ден. Моето момче може (поради него предупредувам) да ги одложи лековите кога одиме во Клубот! Во денешно време неговото здравје е подобро од порано! Според мене, тој е повеќе шупак отколку нема препораки. Ставив референца тука: 

ПЛ 7658/2014

Луѓето како да не размислуваат кога пишуваат и објавуваат! Ние се занимаваме со човечки животи а некои како да велатPessoas Vivendo Com HIV e Direito Ao Sigilo, Blog Soropositivo.Org

Недостаток на емоционални референци

Види го ова, молам


Добивајте ажурирања директно на вашиот уред бесплатно

Имаш нешто да кажеш? Кажи го!!! Овој блог, и светот, е многу подобар со пријателите!

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата