Има живот со ХИВ

погледнете! Има живот со ХИВ

Најлошиот симптом на ХИВ е предрасуда

Најлошиот симптом на ХИВ е, всушност, предрасудите. Почнувам со детал, мои пријатели („…“). Едно од овие луѓе, некој што некогаш го сакав како татко, покажа на многу начини, скоро буквално, дека се срами од мојата состојба.

Прекубирање? Незнам! Но, овој пријател познава многу луѓе кои можеби или не имаат никаков интерес за мојата работа и, со својот социјален статус и нивната куповна моќ, даваат некаква помош во рекламирањето.

Значи, овој мој пријател, со илјада ѓаволи, тврди дека претприемачите не сакаат да слушаат за болести, бидејќи овие работи, болести, претставуваат неуспеси! И велам дека е * u ** que-m & - *** iu!

И така, повторувам:

Најлошиот симптом на ХИВ е предрасуда

Затоа што тој те убива малку по малку, со насмевка на лицето.

И, колку и да е лошо и болно, колку и да се штетни фактите, Најлошиот симптом на ХИВ е Предрасуда, проклета предрасуда, бидејќи неизлезливо води кон социјална смрт!

Работата е дека има чудни мали суштества што негираат постоење на факти, така е тривијализацијата на СИДА-та

Pior Sintoma do HIV
Едноставен вирус

И погледнете ги советите и правилата за однесување што ги нуди!

И тој истакна дека игнорира дека 1/3 од Бразилците одбиваат да работат заедно со лице со ХИВ или СИДА

Сепак, и сепак, ништо не е полошо од жената што не може да чуе не! “

И, гледате, вие жена, без разлика дали сакате да го читате ова или не, знаете дека многу од вас трпат сè за loveубов!

И погледни, го знам тоа!

Но „НЕ“!

Порексампл, случај кога „танчерот на стариот Лувр (не беше музеј)“ скрши стаклен пепелник на главата на диџеј !!!

Неговиот криминал? Што направи тој?

Се сеќавам дека Чикао го прашуваше:

Што направи? - И мојот учител во уметноста на соноластија одговарајќи:

- „Тоа е она што не го направив Чичао“!

Најлошиот симптом на ХИВ е предрасуда

Pior Sintoma do HIV
Ова е лицето

Ме прашавте за симптомите на ХИВ. Тие се симптоми на вирус. Можеби ќе се изненадите, но тоа е тоа. Гледате, на португалски јазик тоа би бил * Вирус на хумана имунодефициенција *.

Но, ајде, обидете се да одговорите на ова ПОВТОРНО прашање!

Подоцна, ќе ставам некои други врски за да го разберете, на пример, животниот циклус на ХИВ.

И стави го тоа во твоите мали глави Тестовите за СУС се сигурни

Така, ќе разберете што е ХИВ инфекција, што е еден вид на болест, вирус и дека СИДА-та е сосема друга, збир на симптоми и знаци.

Симптоми и знаци и манифестација на опортунистички болести, каде проклето грип не е добредојдено! 😤😤.

Долина Треска, добро, ова може да биде ...

Во ХИВ инфекција се соочувате со вирус.

Да да! И внимателно погледнете, вие го живеете со сите карактеристиките на вирусот.

И затоа, кај некои луѓе, ништо не се перцепира!

отидов Носител на ХИВ Не знам колку долго! Она што го знам е дека кога змијата пушеше, беше грдо и, да, си помислив

МИСЛАМ дека ќе се исуши како напуштена билка во вазна

  Ако зборувавме за вирусот сипаници, ќе зборувавме за циклус од 7 до 8 можеби 9 дена со многу непријатност и некаква грижа што само мајките знаат дека треба да ја имаат со своите деца, и со благодатта Божја среќен крај.

Овој симптом на ХИВ предрасуди, уништете ја психата!

Речиси го уништи рудникот!

Во случај на овчи сипаници, по настани, ќе доживеете друг вид на вирус со курс релативно сличен на оној на грип! А, грипот не е опортунистичка болест, ниту е дефинирачка за СИДА-та!

Осипот на кожата може да има толку многу причини што дури и нема да набројам многу, но видете:

  • Зимска сува кожа
  • Sarna
  • Зостер - Ако сте имале овчи сипаници, можно е да развиете зостер

Но, сепак се разликува од ХИВ.Бидејќи ХИВ инфекцијата е долгорочна инфекција и потребно е, всушност, да се постигнат катастрофалните ефекти што може да ги предизвика, временски период на суптилна тишина!

Би можел да поедноставам со сифилис, но сифилисот не е предизвикан од вирус, туку од друг начин на живот што не можам да го дефинирам, секогаш имајте во предвид дека:

Јас не сум доктор и така, сè што можам да кажам е засновано на она што го научив преведувајќи и живеејќи.

И, знам, тоа не е многу

Na ХИВ инфекција постои за некои луѓе, и признавам дека не го забележав искуството за тоа во мене, фаза наречена акутна фаза.

Оваа фаза би била слична на грип, или кој било друг вирус, секако дека ќе бидете придружени со треска или треска, некои телесни тегоби.

Огромна мрзеливост, желба да не се работи, да не се учи, да се влезе во квантниот свет и да исчезне. Дека ќе направам еден ден!

Еве една страшна приказна, силување.

Оваа приказна е дел од една. Факт е дека тоа украдете мир се до денес.

И иако социјален работник рече дека такво лице, со таков модел на однесување, порано или подоцна ќе се зарази со ХИВ, јас имам сомнежи со мене.

Требаше ли да викам за помош?

Кој би ми верувал? Неколкуте луѓе на кои им го кажав ова, се потсмеваа и „се фатија за коса“!

Факт е дека во одреден момент од мојата историја, за некое време го вратив „диџејскиот статус“ за неколку недели.

Помина скоро една година откако ви дадов уште еден физички контакт со жена и природно, се качував по wallsидовите!

Таму имаше една девојка со презиме Индија, која помисли затоа што сметаше дека мора да остане со мене! Она што Индија не го знаеше е дека немам привлечност за неа! Никогаш не сакав да бидам со личност како неа, не бев од мој тип, го немав „Тчан“ што ме натера да навивам.

Тоа беше, така да се каже, нејзиниот биотип

И, тука беше работата ХИВ, се плашев да кажам, и не би знаела како да го сторам тоа без да кажам.

Оваа луда жена ме натера преку совети од клиенти да ја допрам Индија.

Со Пауло Серџо.

Индија вашата коса долга падната, црна како ноќта што нема месечината

Оваа куќа имаше простории и тоа ја карактеризираше експлоатацијата на макро! И се чувствував многу непријатно кога работев таму!

Никогаш не ми се допаѓаше да работам во такви средини. Но, во тој момент се видов ќорсокак!

Предметниот ноќен клуб не беше во Сао Паоло, туку во Голем Сао Паоло! И ми требаа скоро два часа да се вратам од работа и уште два часа да одам на работа!

На овој начин разговарав со управителот на куќата, објаснувајќи that дека барав куќа за живеење во таа општина и дека е многу тешко да се оди и да се оди според предвидениот термин.

И ако можеше да ми го даде Јас користам една од тие простории некое време, сам!

И таа ми ја даде таа слобода Но таа рече:

Сакам да ти ја отклучат вратата од спалната соба, бидејќи ако те фатам таму со поглед, веднаш ќе те ставам во окото на улицата! 

Сè што сакав

Луѓе од небо, сè што сакав е да започнам одново, и постоеше голема можност! Не можев да ризикувам да ја изгубам работата. Можеби беше кам-бек, го сакав тоа што го правев!

Во никој случај, во тој момент од мојот живот, не би се вклучил во жена, особено откако штотуку открив дека сум ХИВ позитивен!

И добро знаев дека тешко дека ќе имам нова шанса како диџеј тоа беше мојата последна шанса!

И покрај тоа што сум вака: Се искачувам по wallsидовите!

Одење по wallsидовите! Јас? Да! Да е да! Повеќе од една година

Имајте на ум дека скоро една година не играм жена! И проклето е и Индија ја искористи ситуацијата и влезе во собата. Сè уште бев млад, имав нешто повеќе од 30 години, а хормоните беа во котел што врие!

Брзо успеа да ме „возбуди“ и, простете ми за еуфемизмот, „ми одговараше“! Органската реакција не означува согласност!

La vérité, toute la vérité

Ако кажам дека имам ХИВ, таа сигурно ќе ја подигнеше мојата реалност викајќи на Розата на ветровите и јас ќе ја изгубев работата!  

Дали бев кукавица? Да!

Дали бев патетичен? Да!

Дали имав избори? Да, го сторив, но не можев да ги видам!

Да, имав избори! Ама не ги видов !!!

Но, јас се обидов! Реков запре те молам стави кондом! И таа одговори: не мора да бидеш во лицето што го немаш! и јас зголемив:

- „И не можеш да кажеш само од лицето дека можам да го имам и не знаеш дали го имам или не!

- „Ако веќе имате сè“!

Евидентно е во овој момент од разговорот дека таа не знаеше апсолутно ништо за ХИВ и СИДА-та, но не даде значење колку е лесно да се зарази со ХИВ или не, ставајќи ја на тој начин ризик, можеби, постојано, но овие размислувања не дојдоа по многу години после!… (…)

Време на снимање? Да! За помалку од 30 секунди подоцна ејакулирав!

И таа ја немаше. Неколку години подоцна веќе разговарав со терапевт, тој рече дека човек што ја следел оваа линија на размислување и што ја усвоил оваа линија на однесување, тешко дека некогаш видел ХИВ или веројатно дури и го добил!

Но, ништо од ова не ми послужи како утеха низ годините, и поминаа скоро 25 години, скоро четвртина век и никогаш повеќе не сум чула од неа! И болката што најмногу боли, болката да не знае!

Не сум сигурен, но верувам дека кој и да го напиша ова, реченицата беше Сесилија Меирелес, ако не беше Сесилија, прости ми, авторот на таа реченица, те молам исправи ја, благодарам!

За среќа, сето ова завршува за две до шест недели, според лекарите и текстовите, а истото што не го доживеав и не познавам одблизу кој го доживеа и кој можеби го забележав. Знам дека барем една личност исто така се сеќава дека живеела вакво нешто.

Она што го имаме следно во случај на ХИВ инфекција е апсолутно тивка и асимптоматска фаза. но нека не ве лаже ХИВ, тој не е вирус кој „останува инкубиран“.

ХИВ е секогаш активен остварувајќи го својот животен циклус!

Проблемот е што со секој животен циклус на ХИВ произведува нови копии од себе, што е, ако разберам правилно, ќе ја преоптовари Т + ЦД4 клетката!

Клетката на еден лимфоцит и многумина од вас ќе ги прифатат ЦБЦ верувајќи дека со падот на вашите лимфоцити, честопати повремено паѓање и со случајно присуство на друга животна форма, друг етиолошки агенс, ве прават да верувате дека сте губење на имунитет! (…)

Го знаете тој емотикон што го користите за да кажете дека сте исклучително тажни?

Многу е вообичаено луѓето да ми кажат:

Моите лимфоцити се ниски. и покажете безброј емотикони кои покажуваат дека тој е страшно депресивен! 😔😌😌😞😣😢😰😖

Она што го сфаќам е дека тие најмногу стравуваат од најлошиот симптом на ХИВ.

Предрасудата. Постојат луѓе кои доаѓаат кај мене, наоѓаат добредојде, слушаат што треба да слушнат, не се убедени и дали знаете што слушам?

… Тоа е за мојата сопруга и ќерка! Заслужувам!

Ова е најлош симптом на ХИВ: Предрасудата “

Не е за мене! Тоа е за мојата сопруга и ќерка. Заслужувам!

Знаете, како да ме гледаат и да ми кажат: Вие заслужувате што се случува, се разболевте така затоа што живеевте „промискуитетен живот“! Пред некој ден, на клиниката за болка во ХЦ, во мојата прва консултација со анестезиологот, веднаш откако реков дека сум личност што живее со ХИВ, таа пукаше, без да ги одмери зборовите:

- „Како доби ХИВ“? Дали бевте премногу промискуитетни?

Ова е најлошиот симптом на ХИВ

Морав да сметам на 685.254

Требаше да научам да бидам трпелив за да не те привлечам преку wi-fi мрежата што виси тука! Да, станува збор за толкава жртва, затоа што навистина станува збор за 20, несреќа, страв, наклоност и честопати предрасуди!

ФБЦ не служи за сојузник на имунолошкиот статус и лекарот на имбецил Ла де Итакера мора да оди да одгледува кокошки

Вие го доживувате она што вие или многумина од вас веруваат дека е она што луѓето како мене треба да го доживеат!

Знам дека ми беше тешко со таа реченица, но вистината е дека полирање малку повеќе, поднесување малку помалку, она што ќе почнете да го доживувате е стравот да бидете социјално изложени на сето она што повремено сме принудени да го поминеме ние луѓето со ХИВ.

Основна математика е кој се плаши (...)

И добро, знам некакво претерување во сето ова, затоа што луѓето што ме бараат, верувам, не би ме барале, ако имале таков презир кон мене!

И јас се гледам овде во Богојавление!

Првичната идеја беше да се зборува за симптомите, за ХИВ инфекцијата, а темата е застарена веќе во она што верувам дека е на третата страница од овој текст што во овој момент нема рок и број на страници што треба да се завршат!

Марија Бетнија чита текст од Фаузи Арап и јас цитирам еден пасус тука:

"Обвинувам нас! И признавам за нас... "

Затоа што и морам да започнам со мене !

Не можам да кажам дека не знаев за ХИВ! Знаев Да, и бев целосно свесен за тоа, но верував дека ќе биде како да ме удри гром. И иако изгледа вака, за време на дијагностицирањето, тоа навистина не е!

Зошто?

Бидејќи во моето незнаење во глупаво слепило во незаинтересираноста за сопствениот живот, тотална рамнодушност кон мојот живот и неговиот квалитет, засновано на верувањето дека сум млада и сум вечна, немав од што да се плашам, завршив со заразување со ХИВ ќе беше веднаш имаат сида и умираат!

Јас веќе зборував за тоа во друг текст, текст во кој тоа го велам не мислам на лек и навистина не мислам.

Не за мене!

И како што велам таму, мислам на тоа, за Мара и за тебе!

А можеби ме носиш за лудак или фалбаџија.

Но, му реков на мојот претходен инфектолог дека пред да биде лекар, таа е исто така одлична пријателка на ист начин како што веќе му го кажав ова на Маира, мојот терапевт или д-р Валерија, мојот психијатар:

Ако овој лек се појави утре, Нема да влезам во ред да те земам!

Месијанството? Не!

Виктимизам? Ако ја знаете мојата приказна, знаете дека последното нешто што ми треба е виктиризам или месијанство!

Lifeивотот ме погоди доволно што не сакам повеќе да ме тепаат! И верувам дека токму поради оваа причина не би го барала овој лек!

Шест месеци пред да умре татко ми, ја гледав „А Кабана“.

И овој филм ми даде доволно ресурси за да размислувам и, да бидам навистина сложен, немав основа да простувам.

Всушност, немаше што да се прости затоа што, исто како што им велам на сите, и ми рече кога ќе ми се расипат рацете, јас само пишував со индикаторите или им велев на Докус, морав да аплицирам максимално продолжување на „законот“ што го научив:

Сè е како што посакува Бог

Pior Sintoma do HIV
Кој знае да гледа, на крај веруваш

И, за среќа, најдов сила да го преминам градот, од тука во близина на Мандаки до Грајаш, едноставно и така едноставно да му кажам што требаше да чуе за да се смири во однос на мене, и во овој момент го видов неверојатното!

Тој, татко ми, Себастијо Афонсо де Соуза, пушти солза !!!

Бидејќи изгледав будала или не сум будала или не, животот со ХИВ ме доведе до оваа состојба да бидам повторно изграден! Иако имам пријател кој може да се потсмева и да ми каже како го подобрувате Клаудио ??? !!!

Тој знае дека станувам подобар!

Но, Погледнете: Едно лице кое мораше да помине низ пекол од едниот крај до другиот во безброј прилики и успеа да стане и да го знае небото, направив премногу грешки! Повеќе од прифатливо и, како што рече Глеичи, ќе мора да се борам со самоубиствени идеи до крајот на моите денови.

Јас веќе го знаев тоа и се лекувам!

Но, грешки што беа невозможни за секое живо суштество со мојот багаж да ги направи. Имаше време кога живеев во хотел пред ноќниот клуб во кој работев и нема да го зборувам името на хотелот бидејќи сигурно Бето Волпе знае и ќе ме исмејува!

Сопственик на хотелот беше Португалец, чие име ми избега од сеќавањето! Но, се сеќавам дека еднаш ме повикаа да разговарам и, иако не можам да се сетам буквално што рече, она што го направи беше да ми го даде:

„Добри совети“!

Тој покажа дека е многу внимателен кон начинот на кој живеам и ми го сврте вниманието на фактот дека секое утро различна девојка влегуваше во хотелот кој поминува покрај холот, ми го зема клучот и чека.

И можам да кажам дека се сеќавам на неколку зборови:

- Клаудио! Вие го фрлате животот, секоја девојка што ќе влезе тука, да биде со вас има надеж! надежта дека ќе се разбудиш и ќе ја погледнеш и ќе видиш во неа, вредноста што е достојна да им се даде на секоја и на сите жени:

земи ја за жена, изгради семејство, исчезнат од таа улица и повеќе не се враќаат!

Улицата беше Руа Бенто Фреитас, хотелот Бето беше хотел домино, а клубот беше Ле Маск.

Дали сакате да ја кажам целата вистина?

Да, имаше реки на разум во неговите зборови, ми недостасуваше, loveубов! Loveубов за мене!

Беше секс, а не LOУБОВ

Не водев loveубов, имав секс!

А, голема цел беше нејзиниот оргазам кој и да беше се додека беше добар оргазам.

На крајот на краиштата, рекламирањето е животна сила на бизнисот!

Но, јас „се искачив како диџеј на Ваџа Плаза кај Нестор Пестана“.

Во одреден момент Таму во автомобилот Плаза верувам дека се заразувам со ХИВ!

Коментирав пред некој ден со еден пријател и ќе ти објаснам!

Улица Нестор Пестана

На улицата Нестор Пестана имаше 5 ноќни клубови. „најсилниот“ беше автомобилот Килт и Плаза.

Јас навистина не знам како работеа работите во Килт, но „Ваãо Плаза“ имаше клиентела што не нарекуваше „водени“:

Без разлика дали се од Токио, Лондон, Амстердам, Париз Хонг Конг или други градови, секој ден полетувале авион или 2 или 3012 или 30 патници со Спирит насочена кон следната цел:

Во следните пет дена ќе ги затворам зделките што треба да се затворат и следниот петок сабота недела или понеделник ќе бидам во автомобилот Плаза!

И ќе направам програма со една од тие 400 жени!

Можете ли да верувате или не Фактот е дека сум бил скоро со сите нив и со никој од нив и велам никој  пелтечеше „Треба да користите кондом„! И тажната вистина е дека ниту јас сум и ова е во текстот во кој велам дека не сакам лек! Ни мене не ми беше гајле!

И да речеме дека се свртев кон оваа моја пријателка и ја погледнав виртуелно и и реков:

Драг мој пријател, не знам кога се заразив со ХИВ и никогаш не можам да знам! Факт, непобитен, несвесно непроменлив, но тоа не служи како изговор, се однесував како центрифуга и погубно немам поим или можност да мерам колку ширам болка, смрт и распаѓање.

И овој мој пријател го искористи тој емотикон, од тотална тага затоа што многу добро се вклопуваше таму, и не знам каде можеше или можеше да дојде, јас завршив подобро!

Неизмерна тага и некакво каење исто така

 

Знам дека отидов предалеку во крајната цел на овој текст и немам намера да го избришам!

Она што искрено ти го ветувам. Можете ли да верувате дека некој како мене има искреност?

Денес е 21-ви јули 2019 година е 20:42 часот!

За неколку моменти ќе ги користам ресурсите за уредување што треба да ги копирам целиот овој текст и да го залепам на табелата за уредување на WordPress.

Она што ќе се разликува од оваа верзија што е тука за верзијата што ќе ја видите, ќе биде исправката на правописните грешки направени од компјутер што слуша изрека! А сепак можете да направите грешки!

Дали е тоа затоа што јас, дислексичар, не можев да направам грешка при пишување?

При пишување грешките се скоро без последици, грешките што ги направив се егзистенцијални!

И можеби ќе треба да работам уште 50 години на овој блог, и според мојата вера во духовниот свет, барем за влијанијата на толку многу вознемиреност и несериозност и зошто да не ја кажам целата вистина?

Не знаев како да сакам, а сексот беше само забавен

Денес знам и разбирам тука сексот е нешто што Бог ни го даде за да имаме поголема радост во животот!

И овие денови за тежината на толку голема жалост, толку многу болка, толку многу каење, толку многу водици и оние кои претпочитаат таков увид, и не можам да користам реторички ресурси.

И верувам дека сигурно сфативте дека сум добар во ова, иако не само во реторика, туку и во дела, целата оваа одговорност е моја и исклучиво!

Немав никој и Бог ми го испрати советот на сопственикот на тој хотел, кој неколку минути гледаше во мене како да гледа во син!

И тој постапи кон мене на најдобар начин како татко постапува кон неговиот син и ако мојот што почиваше во мир, беше ограничен од „n“ фактори на благост, јас не можам да ги користам овие фактори како одбранбен фактор за мене, верувајте, но улицата образува!

Едуцирајте напорно и со скапи часови!

Повеќе едукативно, и ако не научив, тоа беше затоа што сигурно не сакав да обрнувам внимание, и лепејќи ги изјавите и ликот од филмот, немам право да те гледам и да кажам дека во тој момент не беше погодна доблеста.

Сè е онака како што Бог посакува, нели е тоа отец Маноло?

И ветувам дека ќе се обидам да разговарам само и само за симптомите на ХИВ во следниот текст!

Но, мислам дека веќе сфативте дека не можам постојано да менувам аналитичари, затоа се заколнав дека се заколнав дека никогаш нема да сменам аналитичари бидејќи: Éline многу ми помогна!

Но, тоа беше Маира која ми дозволи да ме помини низ трите лавиринти на мојата совест наместо да останам тука со оваа просторија со толку многу гради со толку многу слики и толку многу слики исполнети со толку многу болка! Толку болка, толку болка и болка, да, толку болка!

Не само морални и физички, туку и интелектуални тешки.

Ново дијагностициран? Реагенс? ХИВ позитивно?

Ако ја прочитате следната статија, ќе видите дека, за жал, ништо не се сменило!

1-ви уредник август 2000 година

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Разговарајте со Клаудио Соуза