Има живот со ХИВ

погледнете! Има живот со ХИВ

Порака на надежта за 2020 година Pituca & Lobo Minha

Питуца и Лобо

Питуца и Лобо беа далечни пријатели, секој со различен пол, иако миленичиња, тие ме научија многу, секој на свој начин, со мојот многу различен начин на распознавање на 23/24 и 38 година.

И, се разбира, со сè што научив, скоро секоја година, со трпеливоста и талкањето на овие двајца пријатели.

… Pituca & Lobo

Краток вовед. овој текст е оригинален од две илјади година, мај, кога бев во последната фаза на „создавање и составување на тоа, еден вид„ Франкенштајн “, што го создавав како прва вкусна верзија, според моите двосмислени графички концепти, можете да видите на оваа слика.

Во тоа време, јас ја водев ТЕВТОНСКА РАКА како да знаев како да постапувам на поинаков начин) нешто што се нарекува „список за дискусија по е-пошта“, што накусо, беше социјална мрежа од тоа време, на ист начин како и тогаш ICQ, тоа беше она што е АПП денес! 

ICQ ова што, со скокови и граници, губење на дневна листа на контакти и очајно пребарување потоа, јас и Мара секогаш наоѓавме начин да се сретнеме повторно!

Мактуб.

Мојот предлог, еве, да раскажеме две приказни, секоја од нив одделена едни од други повеќе од петнаесет години, повторно уредувајќи еден текст, од неговото прво објавување, оддалечен дваесетина години од нас.

Конечната цел на овој предлог е нацртана во мојот ум. Зборувајте за моето куче и моето големо куче!

Но, патот до него сè уште не е патуван. Патеката минува низ моето препрочитување, некои правописни исправки затоа што, во вистината, во тие времиња сè беше толку итно за мене, сè беше толку страшно што не се грижев многу за точноста на правописот на текстот; Почитувана корекција, почувствував дека ќе беше извесно одложување што ќе ја загрози можноста за друга порака, дури и пред да го сретнам крајот, застрашувачкиот крај, тажниот и вознемирено очекуван крај!

„Она“ во нашите животи беше толку застрашувачко што јас и Мара решивме да немаме син или ќерка или деца, бидејќи ризикот да изнесеме на виделина дете со ХИВ, потенцијално сираче.

Ние не бевме во право, можеби ова дете беше, денес, момче или девојче, тоа е важно, а ние бевме уште посреќни, и покрај тоа што влечеа опашки овде !!! Loveубовни работи!

Да се ​​сака е да се покаже жива Питуца и лобо го стори тоа, на разновиден и сложен начин!

Проширете ги пораките

  •       Клавдиј славениот

25 мај 2000

Се вратив. И покрај сè, се вратив. Најдобро?

Можеби. Преживување (…)

Мал финансиски удар и отидов во пропаст, ништо ново Не е прв пат и, секако и за жал, не треба да биде последен пат!

Мојот живот е обнова на урнатини.

Она што навистина ме вознемири е моето кутре Питука.

Боли.

 Тој мал куп крзно со нешто повеќе од две килограми, моето мало куче, е таму, во нејзината мала куќа.

Многу тажно, тажно, пренатрупано, без храброст, обвиткано околу тебе со бесконечна и непознава болка во твоите очи.!

Во неговата кучешка невиност, тој не ја разбира причината за болката, болеста на страдањето.

До следниот ден бев среќен, скокав и лаев цел ден, а исто така и во зори, на таков начин што честопати беше тешко да се поднесе без да се кара.

Питуца, оди во кревет !!!

И таа не одеше. Денес со часови ја повикував близу мене и таа не доаѓаше

... Во твоите очи, ја видов молбата. Ние го лекуваме што е можно повеќе.

Но, се плашам за вашата среќа, што му ја давам на Бога, покрај ветеринарната.

Имам страшна емоционална слабост за овие мали суштества кои сè уште го плаќаат огромниот данок на самата еволуција.

Од слабо расиплив и аполитички деструктивен атом до духовна осветленост, тоа е долго патување… но можеби велам глупости. она што го знам е дека ги сакам како мали Божји суштества.

И тоа е она што се, накратко, ПОВЕЕ ОД СИТЕ Божји суштества, кои ме носат во некое друго време, со тешка одлука! Првата тешка одлука за мене меѓу кучето и Кахорао беше тешка! Јас ... Јас нема да одам напред!

(1985/1986) Големото куче!

Но, Питука, толку болен, ми донесе стар придружник, кој за апсолутен недостаток на креативност го именував Лобо. Моето големо куче!

Насилникот беше со добра големина. 

Јадеше како шутракот беше доволно голем за да ги исплаши луѓето!

И, на моја смеа и жалење, тој беше многу задоволен кога ги виде како трчаат! 😂😂😂

Се смее, никогаш не ги фати. …

Безобразниот трчаше, секогаш со цел да застрашува, а не да фати.

Тој беше добар пријател. И одлична сариста. 

И, светот не е ableубезен со големи суштества, никаквеци и гребени!

Во овие времиња, глупавиот човек тука сè уште беше диџеј кој ја премина зората ноќта на Сао Паоло заработувајќи малку и се врати дома само по првите сончеви зраци, тој беше Лобо, кој ме пречека.

Се искачив на улицата во предкоматозна состојба кон куќата

 Се сеќавате на Дино од Бедрок? 

Jumpе скокнев преку wallидот и ќе ја истрчав целата улица, околу 500 метри додека не дојдам близу до мене, и ме лижеше, ме гризеше како некој што бара forубов, внимание и приврзаност и ми рече:

Добредојдовте, да се смееме! Трчам по некои девојки, тие бегаат и ти се смееш, глупав! Мара тука многу се смееше! Немој да спиеш сега.

Но, пристигнав во предкоматозна состојба и изгубив многу фузарка од него, копилето!

Неговата боја беше овие кучешки бои кои не се дефинирани со зборови, бидејќи „жолтата е убиец“! Ова беше првата маркетинг порака за златните ретривери (...).

Волкот беше доста силен.

И оваа лоша навика да брка луѓе беше проблематична, никогаш не бев во можност да го разјаснам за тоа. И никогаш не бев во можност да го победам по прашањето за скок во височина.

Копилето секогаш наоѓаше начин да се ослободи од ноќниот поводник, или Тереза ​​не го стори тоа, можеби намерно!

И оваа тврдоглавост го чинеше живот. Некој, со тврдо срце како камен, имаше храброст да го отруе.

Ах! Да умрев наскоро! 

Но, не, тој беше силен и навистина сакаше да живее. 

Затоа се бореше со храбар човек! На крајот на краиштата, тоа беше моето куче!

Ден за ден ветеринарот и јас го правевме она што беше на дофат на науката. 

Килос аминофилин и други лекови за ублажување на тешкотиите во дишењето. 

Ветеринарот ми објасни дека отровот предизвикал срцев удар. И после тоа, срцевиот удар предизвика истурање на течности во белите дробови на сиромашното момче, плурален мозочен удар, кој на крај го претрпев на 21/12/2005, епизода од мојата прва (...) белодробна емболија !. 

Постои живот

Задишан, секој ден, тој повеќе не јадеше и страдаше, секој ден повеќе. дваесет и осум дена подоцна, побожноста беше успешна со денови и сожалување заврши со надминување на мојата себичност и ја убеди мојата совест дека ништо, навистина ништо, не може да се стори подалеку од таа точка, што ќе генерира живот без страдање дека тоа суштество не може да ги разбере причините за сето ова и наредив да се жртвува.

Тоа беа тешки моменти и јас не бев баш познат диџеј и, кога бев познат, бев лошо оценет поради колибите поставени од Тереза, врата од ноќен клуб по врата од ноќен клуб, прочитав изгубена работа по изгубена работа и мојата заработка скудно!

Трит Ферет

За да не го натера да оди, го однесов со количка in до ветеринарот.

Знам дека можеби плачете и размислувате да престанете да го читате текстот. Оди напред, мислам дека ќе вреди за тебе! И ако не, солзите 😢 тука, сега, ќе бидат залудни

Многу потенок, изгледав тажно, му го предадов на ветеринарот. Во овој момент, ми се чини, тој осети што ќе се случи и, можеби една моја заблуда ме погледна со мешавина на пријателство, тага што само кучињата знаат да ја направат. Не траеше ниту една минута. Не видов како го жртвуваат и немаше да го издржам, вистина е, тука плачам, но ветеринарот рече дека нема да чувствува ништо и, искрено, повеќе сакам да верувам дека беше така!

Но, јас сè уште ја носам болката да не знам дали сум постапил правилно. 

Јас секогаш мислам дека можеби, само можеби,, ако чекав друг ден, можеби ќе ме изненадеше.

Но, јас не знаев како да го чекам овој ден и никогаш нема да знам што ќе беше ако не беше, зашто му припаѓа иднината на минатото време на Бога и повеќе не мора да го доведувам во прашање минатото.

(2001)

Денес, ја имам малата Питуца со мене, име што Elisângela) избра, со нешто повеќе од три килограми кои страдаа од парвовирус. 

Почнувам да прифаќам вистинска аверзија кон вирусите и нивната лудо убиствена способност.

Парво вируси, ХИВ, рути-вируси, грип, сите Само „лош вирус “!

Ја разбирам потребата тие да постојат во светот, но начинот на кој ги измачуваат оние што служат како нивни домаќини ме прави гаден.

Но, покрај овие, кои се во несвест, постојат и други вируси, многу големи, многу луцидни, што се способни да трујат куче.

Ме пикаат! Ме оставаат П ********

Овој човечки капацитет да ме уништи, убие, измами, расипе, уништи, измачува.

Ние, како мажи, им го правиме ова на животните и многу полошо на самите себе, мажи.

Ние ги труеме нашите деца со апсурдни концепти на сепаратизам што ги тера да растат мислејќи дека

  • ... ова смрди затоа што е така. 
  • Тој цица затоа што е печен.
  • А другото затоа што е така и печено. 
  • Или сепак, вака, 
  • или печено, печено ...

Ние ги труеме нашите деца и тие потоа го освојуваат светот со раздвојување на самите себе; затоа што сме стари и повеќе не служиме, затоа што сме такви, стари луѓе, донекаде печени и застарени.

И тогаш сакаме да се жалиме. Неблагодарност, велат татковците и мајките.

Глупаво, потврдувам. И ништо не е полошо од хронична глупост.

Се изгубив во контекст. Сакав да зборувам за Питука, таму, болен, презаситен и завршив со реквием на далечен пријател и се побунив против нас со нашите пороци во образованието. 

Заблуди на болните, мислам дека, бидејќи проклетата треска не ме остава со лошата пневмонија да ме мачи ...

Помеѓу Питуца, Лобо и нас, нема вишок разлики ако ги земеме за Суштества на Бога сите нас! 

Правото на живот е наше. 

Бог го создаде универзумот за сите нас.

Без исклучок. Ние сме, со нашата себичност, со нашата суета, со нашата алчност и нашата гордост, што ги прави нашите животи невидени пеколи.

Разликуваме сè од сè, за ништо. 

И, и покрај одличните кампањи на лицемерие, ние продолжуваме да ја разликуваме сината од бојата на тиквата само затоа што сината е на небото.

Дали е тоа правилно? 

Мислам дека не.

Но, она што мислам дека не е важно, нели? Јас сум само превозник ХИВ обидувајќи се да ги натера луѓето по многу хаос!.

А јас ... Ја однесов Питука на ветеринар и таа ми објасни во случајот и ми рече дека е фатално, бидејќи ќе биде гладна, ќе јаде и тоа ќе ја натера да има насилни грчеви во цревата и стомакот и да крвари. Според ветеринарот, станувало збор за жртва.

Не не и не! (Ејми Вајнхаус)

И реков неверојатно НЕ и ја прашав дали има решение и таа ми рече не. Јас инсистирам и таа ми објасни дека има мала можност.

Исечете ја храната за период од седум до десет дена, но мојата себичност беше голема неправда кон животното.

„Егоизмот ме натера да убијам еден, си помислив!

Му се заблагодарив, отидов во аптека. Времето кога служев на ЦРТА-А, во Руа Антонио Карлос, ме научи на неколку работи.

Заминав таму со пакет со десет солени солени цевки од 1 литар, дури беше претерување!

Но, имав план.

Стигнавме, јас и Питука, ја ставив на најудобното место што можев да го понудам и не мораше да ја мрдам со секоја постапка, ја избричив косата на грбот и ја најдов вената. Се чинеше како таа да знае за што зборувам и што правам.

„Питу ... смири се, ќе те повреди, но тоа беше за твое добро. Hurtе боли (каин…).

И ја добив вената за прв пат. И застанав таму, држејќи ја ИВ цевката над неа сè додека не заврши.

На половина пат, сиромашна работа, таа мочаше секаде. Погледнав низ сето тоа и немаше крв. Добар Питу! Неговите бубрези работат, а тој и неговиот уринарен тракт изгледаат добро!

Како да знае какви ќе бидат нејзините бубрези

Ме погледна со тажно лице, тоа дефинитивно не ја развесели.

Кога цевката истекуваше, таа повторно уринираше!

Дванаесет часа подоцна, второто стапало на вените исто така беше прецизно. И повторно таа уринираше!

Диетата и беше прекината 24 часа и не покажуваше знаци на дехидрираност.

Влажни очи (солзи), уста и муцка исто така. 

Ја засолнив од сонцето, природно и за да не живеам премногу долго, дома имаше атмосфера на тага и голема тишина.

Но, осмиот ден без јадење таа толку многу лаеше што се разбудивме.

Ел беше весел, среќен, жив. Нејзините потпетици го означуваа местото на нејзината храна

И, од страв, и дадов малку топче храна што беше проголтано за три милисекунди.

Чекав 30 минути, без повраќање, ризикував две, и така продолжив, постепено зголемувајќи го количеството храна, на секои триесет минути од „Цикер покажува“.

Се разделив со Елисангела, мојот живот немаше иднина со неа, но не носев задник со мене.

(2019)

Питуца, рече моите бивши, но сепак пријатели, отколку таа. кој живеел, сè до 2014 година, откачувал кога го прашале:

Каде е, Клаудио?

Ако успеавте да дојдете овде со мене, сигурно сте разбрале дека многу, многу пати, мора да жртвуваме нешто, за поголемо добро! И, можеме, да, да направиме грешки во името на ова пребарување. Тоа е дел од процесот на учење и, забележете, имате целосно право да учите емпириски таму, со жилет во тело.

Но, исто така е точно дека можете да научите емпириски, засновано врз искуството на многумина или на некои.

Јас го нудам моето искуство.

Од третата недела од јануари, повторно ќе го активирам мојот контакт преку Whats App преку блогот, и има и други начини да го „направам тоа сега“!

Но, овој избор не е лесен и секогаш ќе има такви што ќе ви кажат:

Невозможно !!!

Игнорирајте ги во точниот момент кога ќе одлучите да тргнете по различниот пат на борбата, бидејќи во целото патување ќе има она што се сомнева во вас и кој се сомнева во она што го правите, па дури и мазноста на самиот процес.

Ако сте сигурни во она што го правите и ништо не ја прави вашата совест матна, играјте F *- за нив и продолжете понатаму.

Еден ден по друг, чекор по еден, продолжете понатаму затоа што, цитирајќи го Лао Це, останувам:

Патување од илјада милји започнува со еден чекор!

И лепејќи се на мене, јас потврдувам

Има живот со ХИВ.

Колку што небото е темно во 2020 година и во следните години, обидете се да се сетите на овие две приказни кои, за волја на вистината, ја формираат позадината за друга!

Она на лице на кое му беа дадени шест месеци, шест месеци и, скоро 25 години подоцна, јас сум сè уште тука. Мислам дека е сосема можно, бидејќи почнувам да губам броење, дури и нешто повеќе од 25 години! Која разлика прави ако беа само шест месеци?

Не се откажувај. Не сеуште!

Ништо како ден за ден да ги преработуваме дури и нашите мислења, па дури и моите текстови! Еден ден по другиот, Марсија живееше вакви години, сè додека не можеше!

И јас инсистирам, ако сте нови дијагностициран со ХИВ, ве молам, верувајте ми и видете го следниот линк, кој може да бидете дијагностицирани со ХИВ и да бидете среќни!

Јас сум! И ова е мое сведочењето како серопозитивно!

Зборував со Питуца на телефон околу три пати. 

Многу лаеше кога разговаравме за нив.

Работите што си ги рековме, никогаш нема да ги знаете! Но, за да те утешам, од време на време, разговаравме за Лобо, што му го кажувам, и таа ми рече дека сè е „добро“! За мене, таа можеше да го крие златото не велејќи:

 

- „Еј, тоа сум јас“, „Волкот“! Јас сум девојка сега! И верувај ми! Ова е прилично забавно !!!

 

Сè уште разговаравме, на свој начин. 😜

 

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Разговарајте со Клаудио Соуза