Има живот со ХИВ

погледнете! Има живот со ХИВ

Можеби не е ХИВ. Вашето тело може да ги сумира симптомите

Носталгичен тајмс

Можеби не е ХИВ! Ова е фраза што ја повторувам, всушност повторувана, десетици пати неделно за добар број луѓе.

Оваа линија на работа на апликацијата Што е 'ќе се изгасне

 

Можеби не е ХИВ. Можеби е само сумирање на вашето тело како резултат на мака и стрес од страв да не бидете заразени.

Значи, ја започнувам својата приказна, драги читатели, но пред да објаснам за психосоматизацијата, треба да се вратам во временската линија и да раскажам сè што ми се случи. Јас не сум многу добар со текстовите, па ако има некој недостаток во договор или други „работи“ ги игнорираат, важно е што ќе пријавам.

Мојата приказна започнува на 15 октомври, на 15 октомври Отидов на службено патување, откако направив се што требаше да направам во тој град, пред да се вратам во хотелот решив да одам во еден бар да пијам пиво, сигурно зедов околу 5 долги врата, додека пиев во барот, забележав дека ме гледа една девојка, бидејќи сум во брак, не завршив.

Пијан, заглавен, имаш ерекција? (…)

Pode Não Ser HIV
Па, јас бев диџеј. И работев во куќа каде што судбината, и покрај сите мои обиди, ме стави во позиција * шеф * на „танчери“. Балерина е деликатната и еуфорична форма што ја имале за нивна употреба, што им помогнало на нив, сопствениците на куќите, да истражат макро. И, за жал, учествував во тоа. Дури разговарав со судија и тој рече дека во случај на полициска рација и апсење ќе ме сметаат за * жртва *, затоа што „системот“ пропадна за мене (и ова секако е голема вистина), не оставајќи никаков друг прибегнување кон мене. , и немав никој освен да работам на тој начин што, накратко, беше помалку сериозен од крадење, изнуда или убиство. Секогаш ми го привлекува вниманието дека заштитата на физичките и / или материјалните средства има надмоќ дури и според зборовите на судија. Но, девојките ми рекоа дека излегле со „момчето заглавено во ноќниот клуб“ и нарачале повеќе пијалоци во хотелот. И, тоа е нивна верзија, момчето заспа брзо и се разбуди без спомени. Остатокот можете да го замислите. Сексот беше фантастичен. !!!

 

Откако зедов околу 5 и веќе бев над Багдад (не сум пијаница, веќе две конзерви веќе ме оставаат вознемирени) решив да се вратам во хотелот. Кога стигнав на паркинг, сфаќам дека истата девојка која ме гледаше ме следеше до автомобилот и да го направам текстот пократок, имавме секс токму таму, имавме заштитен секс или скоро заштитен секс, пасивното и активното орално се правеше без кондом.

Следниот ден, совеста беше тешка затоа што ја изневери сопругата, уште повеќе затоа што беше бремена.

Pode Não Ser HIVТежината во свеста и „истуреното млеко“.

Но, влегов во автомобилот и се вратив во мојот град, животот продолжува, нема корист да плачам над истуреното млеко (буквално).

 Враќајќи се во мојот град околу две недели по таа ноќ, вежбајќи, завршив со 3 хернии во грлото на матката, станав навистина лошо, морав да земам кортикостероиди, последната инјекција со стероиди беше на 22 декември, 2 недели подоцна даде кандидијаза во устата!

Google пребарувања и нивните резултати

Јас, КЛУДИО СОУЗА, Не можам да го сметам Гугл одговорен. Гугл верува дека го нуди најдоброто засновано врз неговите алгоритми. Но, тие се „само алгоритми“ и не донесуваат вредносни проценки! Ако направеа… ..

Отидов да истражувам за третман и едно од пребарувањата на Google таму беше напишано:

Кандидијазата може да се појави во акутната фаза на ХИВ, во исто време не дадов многу значење, почнав да го вршам третманот сам (флуконазол + орален нистатин) назначен од фармацевтот, тој рече:

Бидете сигурни дека за една недела ќе помине, тоа беше поради инјекциите што ги направивте!   

По една недела ништо од тоа не заздраве, значително се намали, но точно на дното на јазикот, остана малку.

Се сетив на оралниот секс, пребарувањето во Google зборуваше за ХИВ и тоа е тоа, инсталирана паника и сигурно, имам ХИВ.

Почнав да паничам, Исус, дали би се заразил со ХИВ и сепак да и го пренесам на мојата сопруга која е бремена?! (Клаудио говорејќи: Зошто секој, па и јас, се сеќава на Исус во времето на задушување?)

Почнав да развивам паничен синдром, OCD и други психијатриски заболувања, за еден месец почнав да ги доживувам сите симптоми на акутната фаза (освен треска), но се чувствував жешко и температурата ми беше секогаш 37 ° (…)

Измачени и сигурни дека имал ХИВ Проверив специјалист за инфективни болести и кога тој доби инфекција ми ги помина сите потребни тестови: ХИВ1 и 2, крвна слика, гликоза, холестерол, накратко, имаше толку многу тестови што не се ни сеќавам.

Pode Não Ser HIVPode Não Ser HIV

Pode Não Ser HIV
Брзото тестирање за ХИВ е бесплатно во здравствените домови и специјализираните центри. Ако го полагате тестот и тој е позитивен, се спроведува втор тест за потврда. Ако се случи тоа, не паничи. Има живот со ХИВ. Можеби е потешко, но добро гледаме, се додека добро се грижиме за себе. И испитот, самиот тест е ист, со тажна и жална разлика што испитот се доставува ладно. Ако беше доставен на сребрен послужавник со чиста вода во кристален сад.

Јас ги направив четвртата генерација на ХИВ1 и 2, во најдобрата лабораторија во градот, резултат: негативен.

Се вратив кај инфектологот и тој ме увери, смирено, немаш ХИВ, да го имавте овој испит веќе ќе го идентификувавте, го изведовте со прозорец повисок од препорачаниот, вашиот проблем е психијатриски, одете итно кај психијатар и психолог дека ќе ви помогнат, ова што го имате е соматизација, многу читавте Гугл, нели?

Јас, Клаудио Соуза, само што се сетив на автентична анегдота. На влезот во канцеларијата на италијанскиот лекар е напишано нешто што е повеќе или помалку следново:

 

И има една интересна паралела. Работев четири месеци во компанија и се грижев, заедно со еден пријател, за одржување на компјутерите донесени од клиенти.

Јас нема да навлегувам во современите детали за ова дело.

Но, има една интересна опсервација од мојот колега „лабораторија“.

Тој ми рече, повикувајќи се на клиенти кои пристигнаа со компјутер и дијагноза:

- „И видео картичка ".

И тој ми рече, како да пристигнувам во канцеларијата на докторот и му велам на лекарот:

„Имам доктор за карцином“.

Многу се смееме, но кога станува збор за компјутер, лесно е да се реши проблемот, иако честопати е тешко да се објасни дека „Тоа е чипсет и дека трошоците за поправка со BGA се многу скапи и дека цената на опремата не дозволува комерцијална одржливост на работата и затоа, ќе мора да ја смениме матичната плоча“. - Одговорот на тоа е обично нешто за кое нема заговор, но помислете на себе како се обидувате да објасните нешто што е својствено на вашата професија пред „лаик“ и вознемирениот и вознемирувачки израз на зачуденост и изненадување!

САКА ТОА! 🙂 🙂

И справувањето со ХИВ, СИДА, ИМУНОЛОШКИ ПРОЗОРИ е многу сериозно и, во општите линии, само-медицината е начинот на кој може да се доведе до катастрофа!

Заминав таму уништен, размислувајќи какво гомно беше инфектолог кој игнорираше сè што чувствував и ми велеше да одам на психијатар. (Најлош психијатриски пациент е токму оној кој вели дека не му е потребен. Воопшто не. Очајно е потребно !!!!!!!!!)

Бидејќи завршив како што рече, започнав со третманот и околу 1 недела по започнувањето со лекот, симптомите почнаа да исчезнуваат, но сигурноста сè уште ми беше засадена во главата, Имав ХИВ!

На возраст од 4 месеци и сè уште сигурен дека сум со ХИВ, не можев да издржам и морав да и кажам на сопругата, - зборувајќи Клаудио: Еден од најубавите гестови на достоинство што некогаш сум го видел и досега невиден за мене - направете ги сите потребни испити, добив шлаканица во лице (заслужено - ЦСоуза: се согласувам) но ајде, паранојата достигна толку многу, што видов симптоми кај сопругата и мојот 10 годишен син, размислував да се убијам неколку стотици пати.

После 4 месеци јас и сопругата отидовме во КАТ, направивме брз тест и резултат:

Не реагирајте!

Но, мојата глава беше толку опсесивна и симптомите беа толку реални што не верував во тоа, погледнав застарени страници кои зборуваат во прозорци од 6 месеци, 9 месеци, кога мојата мака стануваше се поголема и поголема, тогаш кога во едно од овие пребарувања го најдов блогот, од кои денес можам да се јавам на мојот пријател, Клаудио Соуза, ги содржи сите најнови информации за прозорците и многу други работи, но не можев да се убедам.

Со 130 дена се вратив кај мојот инфектолог, огорчен, во солзи и реков:

Докторе, не може да биде, имам ХИВ, положи ми поконкретен испит.

Се сетив, само сега, на еден случај што, за мене, беше иконски: Откако ме однесе на работ на очај откако рече:

"Одам во Кулата„!

И, почнав да чекам за повикот на полицијата, обидувајќи се да ја разберам мојата поврзаност со „нештата“, немаше да биде првпат 🙁 тој ми рече: Имам помош и ќе го докажам, Видов дека ме блокираше и не се појави дури околу шест месеци подоцна. Кога прашав:

Што има? Дали сте убедени Не! Потоа го блокирав. И откако ќе се одлучам за нешто. Оние што ме познаваат добро знаат. Моите одлуки се монолитни “

Да продолжиме со нашиот психосоматски пријател….!

Тогаш тој рече:

Сине, ќе ти докажам дека немате ХИВ !!! Не би требало да го положам овој испит, но како што ја гледам вашата вознемиреност, за да ве уверам дека ќе ви положам испит наречен Квантитативен PCR, [ЗАБЕЛЕШКА ОД Клаудио Соуза: Несоодветна постапка и ме растажува да ги гледам лекарите кои минуваат оваа порака] овој тест се дава само на оние кои паметно имаат ХИВ, и ако го имате, а го немате! Thoseе имате повеќе од 4 примероци во тие 40 месеци !!

com 135 дена Јас го извршив испитот, резултатот, не откриен !!

Тоа ми даде олеснување во тоа време, но бидејќи сè уште бев во состојба на опсесија бидејќи верував дека сè уште имам ХИВ, се вратив во Гугл (проклето Google) и во едно од тие истражувања на ПЦР открив дека постои состојба наречена елитен контролор, лицето има вирус, но има незабележливо вирусно оптоварување, подготвено, паниката е инсталирана повторно, чекав, чекав, чекав и денес со 6 месеци можна изложеност, решив да направам уште еден тест за ХИВ, ми требаше тоа, со тековните тестови , невозможно е лицето да не открие ХИВ по 6 месеци, ова се случило само во времето на Казуза и Фреди Меркјури.

[Одредени фрази се бесмислени, но…]

Отидов во КАТ заедно со сопругата и сфатив, резултат, погоди што?!

Повторно, нема реагенс !!!

Денес мојата мака заврши, денес решив да верувам во науката и да излезам од вознемирувачката состојба во која бев!

Денес верувам во она за што е способен умот, има неизмерна моќ, потоа пребарувајте на Гугл за психосоматика, има луѓе кои биле дури и слепи и кои после 6 месеци психоанализа повторно виделе, ако верувате дека сте болни, ќе болни.

Значи, ти мој пријател, кој минува низ сето ова што го поминав (знам случаи на луѓе кои имаа 67 испити и сè уште не верувам во тоа), мојот совет е, излези од ова, оди живеј го својот живот, биди среќен, има толку многу луѓе кои сакаат да имаат резултирате дека полагате испит по испит и го немате и вие сте обврзани да останете со оваа болест до крајот на животот, затоа прифатете го и бидете среќни.

За мене има неизмерно учење и огромна почит кон луѓето кои ја имаат оваа болест, верував дека имам ХИВ 6 месеци, бидејќи тоа беше вознемирувачко.

ХИВ не е казна, не е синоним за промискуитет, не избира класа, пол или боја. Никој не заслужува каква било болест.

Мојата порака е, не сакај да ја трпиш маката низ која поминав:  

[penci_blockquote style = ”style-3 ″ align =” right ”автор =” Анонимен корисник на блогот Soropositivo.Org ”font_style =” italic ”uppercase =” true ”text_size =” 28 ″] USEM CAMISINHA !!! ВО СИТЕ ВРСКИ ВКЛУЧУВАЕ УСНИ !!! [/ penci_blockquote]

За мојот психијатар и мојата професионална одлука во врска со моето присуство на апликацијата Whas.

Почнувајќи, првично, од фактот дека се повеќе изложени и предложени на сите:

Јас не сум доктор. Она што можам да го понудам, ми е долгогодишно искуство, добро и лошо, скоро во 1/4 (четвртина) од еден век, каде што дури и волонтирав во ЦРТ-А за време на времето што живеев во Каза Де Апоои, Бренда Ли. доста тешко да се живее, но тоа ме заштити, ме храни, некако ми даде надеж, но за што ја молам Божествената благодат да не мора да се враќам

Мојот психијатар, последниот понеделник, XNUMX март, беше поканет од мене, врз основа на добро познатиот имплицитен третман на тајност во односот МЕДИЦИНСКИ / ПАЦИЕНТ, „да се движам низ мојата листа на контакти, предупредувајќи се дека оние што немаат слики се во редови општо, од луѓе кои, по мојата корисност, ме блокираа.

 

Алатка…

Таа беше шокирана и, земајќи ја предвид болно стресната ситуација што ја живеам и ја доживувам, рече, да, дека мојата одлука да затвори ја оваа врата, беше добро посетено! Thatе се погрижам за тоа на крајот од текстот

Како што реков, таа беше шокирана. и видете, јас разгледував што има и што нема никаква важност и избришав, откако систематски ги блокирав овие луѓе и мојот психијатар виде дека веќе влегувам во 2016 година.

Thoseе останат само оние кои, добро знам, станат пријатели! И, можам да цитирам фраза. Едно лице ми рече:

-"Не!!!! Ништо од тоа !!!!!! Ние сме пријатели, тоа е до крајот на нашиот живот “!

Па, јас сум блокиран, и знам дека сум, најмалку две недели и без едно чао !!!!

 

Не е прв пат таа да ме советува да ги „мијам рацете“. Првиот пат беше кога, свесен дека не можам да го продолжам текот на писмата на УНИФЕСП поради очигледен ризик од живот при враќањето, сè уште се сомневав во заклучувањето или напуштањето на уписите. Беше во 2016 година.

Се преселив во друг град, мојот мобилен телефон ќе се смени и само луѓето што имаат вистински контакт со мене нема да бидат блокирани, не како вреќа со знаење и од денес, 20 (дваесет) март 2019 година (две илјади и деветнаесет), работата за What's App ќе се наплаќа, „про-рата“ со цена од 10,00 R $ неделно, бидејќи сум достапен за комуникација преку TEXT помеѓу 11:30 и 19:45 часот.

Пријатели, пријатели. Работата, и ова е работата, е нешто друго

Па, можеби ќе сакате да прочитате за лондонскиот пациент

Или, знаејќи ја приказната за личност која ја сакав мене, за која немав смелост да и кажам: Мојата прва катастрофа, мојата прва емотивна трагедија по дијагнозата: „Марсија 1996 година +"

Не знам…

За мене, Клаудио Соуза => Видеото подолу многу зборува за мене!

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Разговарајте со Клаудио Соуза