Има живот со ХИВ

Политика за приватност

Quem somos

Нашата адреса на веб-страница е: https://soropositivo.org.

Кои лични податоци ги собираме и зошто

Коментари

Кога посетителите оставаат коментари на страницата, ние ги собираме податоците прикажани на формуларот за коментари, покрај IP адресата на посетителот и податоците од прелистувачот, за да помогнеме во откривањето на несакана пошта.

Анонимизирана низа карактери создадени од вашата е-пошта (исто така наречена хаш) може да се испрати до Граватар за да се потврди дали ја користите услугата. Политиката за приватност на Граватар е достапна тука: https://automattic.com/privacy/. Откако вашиот коментар ќе биде одобрен, вашата фотографија на профилот ќе биде јавно видлива покрај вашиот коментар.

Медиуми

Ако поставувате слики на веб-страницата, избегнувајте поставување слики што содржат вградени податоци за локација (EXIF GPS). Посетителите можат да ги преземат овие слики од веб-страницата и да ги извлекуваат податоците за нивната локација од нив.

Формулари за контакт

Колачињата

Оставајќи коментар на веб-страницата, можете да изберете да ги зачувате вашето име, е-пошта и веб-страница во колачињата. Ова е за ваша удобност, така што нема да мора повторно да ги пополнувате вашите податоци кога ќе направите друг коментар. Овие колачиња траат една година.

Ако имате сметка и пристапувате на оваа веб-страница, ќе се создаде привремено колаче за да се утврди дали вашиот прелистувач прифаќа колачиња. Не содржи лични податоци и ќе бидат отфрлени кога ќе го затворите прелистувачот.

Кога пристапувате до вашата сметка на веб-страницата, ние исто така создаваме неколку колачиња за да ги зачуваме податоците за вашата сметка и изборот за приказ на екранот. Колачињата за најавување се чуваат два дена, а колачињата со опција за екран се чуваат една година. Ако изберете „Запомни ме“, вашиот пристап ќе се задржи две недели. Ако се одјавите од вашата сметка, колачињата за најавување ќе бидат отстранети.

Ако уредувате или објавувате статија, дополнително колаче ќе се зачува во вашиот прелистувач. Ова колаче не вклучува никакви лични податоци и едноставно го означува ID на објавата за написот што штотуку го изменивте. Истекува по 1 ден.

Вградени медиуми од други страници

Написите на оваа страница може да вклучуваат вградена содржина, како што се видеа, слики, написи, итн. Вградените содржини од други страници се однесуваат точно на ист начин како да посетителот ја посетува другата страница.

Овие страници може да собираат податоци за вас, да користат колачиња, да вклучуваат дополнително следење од трети страни и да ја следат вашата интеракција со оваа вградена содржина, вклучително и вашата интеракција со вградената содржина ако имате сметка и сте поврзани со страницата.

Осврти

Со кого ги споделуваме вашите податоци

Ако побарате ресетирање на лозинка, вашата IP адреса ќе биде вклучена во е-поштата за ресетирање на лозинката.

Колку долго ги чуваме вашите податоци

Ако оставите коментар, коментарот и неговите метаподатоци се задржуваат на неодредено време. Ова го правиме така што е можно автоматски да ги препознаваме и одобруваме сите последователни коментари, наместо да ги задржуваме за умереност.

За корисниците кои се регистрираат на нашата страница (доколку ги има), ние исто така ги чуваме личните информации што ги давате во вашиот кориснички профил. Сите корисници можат да ги прегледуваат, уредуваат или бришат своите лични информации во секое време (едноставно не е можно да се смени нивното корисничко име). Администраторите на страницата исто така можат да ги прегледуваат и уредуваат овие информации.

Кои се вашите права над вашите податоци

Ако имате сметка на оваа страница или ако имате оставено коментари, можете да побарате извезена датотека со личните податоци што ги чуваме за вас, вклучувајќи ги и сите податоци што ни ги дадовте. Вие исто така може да побарате да ги отстраниме сите лични податоци што ги чуваме за вас. Ова не вклучува никакви податоци што треба да ги чуваме за административни, правни или безбедносни цели.

Каде што ги испраќаме вашите податоци

Коментарите на посетителите можат да бидат обележани со услуга за автоматско откривање на несакани информации.

Вашите информации за контакт

дополнителни информации

Како ги штитиме вашите податоци

Кои се нашите постапки за кршење на податоците

Од кои трети лица добиваме податоци

Какво автоматско донесување одлуки или анализа на профилот правиме со корисничките податоци

Барања за задолжително откривање за вашата професионална категорија

Поддржете ја работата. Или на крајот ќе исчезне. Врските водат до веб-страниците на овие банки, најважни! Поддржете работа што сака да ве поддржи!

Поддржете ја работата. Или на крајот ќе исчезне. Врските водат до веб-страниците на овие банки, најважни! Поддржете работа што сака да ве поддржи!

Здраво, би сакал да добивам ажурирања? Да или не! :-)
Разрешува
Дозволи известувања