Има живот со ХИВ

Дали имам ХИВ? Дали имам ХИВ? Што треба да знам?

Дали имам ХИВ? Дали имам ХИВ? Што треба да знам?

Што е тоа?

Кога ги поставив овие прашања, штотуку сфатив дека, „имал СИДА “.

Целото мое незнаење ми донесе страв и безнадежност, ја изгубив играта пред првиот потег!

И не беше време на ХИВ рака под рака со надеж. Вистината е дека не се сеќавам каде отидов и како стигнав до ЦРТ-А, во Руа Антонио Карлос.

A мојата прва бура, првите моменти на големото невреме се во друг пост.

Факт е дека помина долго, долго време пред да разберам дека да, има живот. Во тие денови беше сосема поинаку и, навистина, имаше многу живот. Но, таа беше таму, сама, беспомошна, без драгоцената заштита на нашите храбри и вредни CD4е!

Па, не треба да мислите на тоа како некој што реагира, а особено кој реагира лошо кога ќе слушне што не му се допаѓа. Пред сè, разберете дека има ХИВ не значи „да се има СИДА“!

Имајќи ХИВ, и дури и СИДА-та ако сте паметни, може да генерира долг живот!

СИДА-та е тешка фаза што се развива по долгогодишно живеење со ХИВ без соодветен третман.

Ако откриете дека имате прерано ХИВ, вашиот третман може да има подобри резултати

Да се ​​има ХИВ и да се дијагностицира брзо е многу важно. Но, забележете го прашањето за имунолошки прозорец.

Серологија на ХИВ реагенси во мојот начин на гледање на работите, скоро како да е „елитирање“, па дури и еуфемизираат она што не треба да биде „пластично прилагодено“.

Кога се најдов ХИВ позитивен, серопозитивен, по првото невреме. Потоа, да, имаше неколку други, и ова беше најголемиот терор, на крајот на краиштата, Ми рекоа дека ќе умрам за шест месеци! Шест месеци!

И, ми се чини. Па, сфатив дека, откако го поминав овој пророчки датум, требаше да ја споделам мојата состојба со луѓето. Освен ако не сум во заблуда, јас сум човечко суштество.

Можеби еден „Розова кожа“. И, почнав да, без очигледна причина, кажете дека имам ХИВ.

И денес сум некако збунет.

Дали имам ХИВ?

Или, ХИВ ме има?

Ваше е да одлучите!

ХИВ го има овој елоквентен имот! Покажете им ги срцата на вашите „пријатели“

Изберете луѓе добро да им кажат. Па, откако рече ... тоа е во фригирот на јајцата што ќе го знаете!

Но, не грижи се! Петар го негираше Христос три пати! И, мора да го знаете тоа кога ќе кажете:

Имам ХИВ, исто така, ќе прашате: Мамас?

И колективното прашање: Дали ме сакаш?!

Имам ХИВ Дали ме сакаш?

Зашто знам дека, на пример, татко ми не ме сакаше доволно за да ја разберам мојата позиција во однос на светот и мојата серологија.

- „Вие не треба да бидете изложени! Што добивате со тоа?

- (…)

Би имал многу да кажам, но тој нема да може да разбере

Вистината е дека малкумина разбраа и го ставив ова „рабичо те тексто“ тука за да се обидете да ме разберете. Има и втор дел од овој текст, кој ќе биде објавен во секое време.

Да се ​​има ХИВ, да се живее со ХИВ, да се каже дека има живот со ХИВ и ИП

ПИ, сакани, е идеолошката патрола што, немајќи многу што да прави, им дава питакоси во работата на другите.

Да речеме: „Погледнете дали сфаќам погрешно“!

Критичарите се појавуваат во голема изобилство да зборуваат за работата на другите, без никогаш да направат нешто за да им помогнат. Ако критиката беше едукативна и конструктивна, како и образована, таа сепак поминува

Имам 800 слики таму. Иако некое лице погрешно го протолкуваше моето пренесување во фразата има живот со ХИВ, што се толкуваше како покана, скоро опомена за зараза (оваа идеолошка патрола е нога во грб), јас потврдувам, потврдувам, опстојувам и инсистирам:?

Има живот со ХИВ. Не навивај. Но, ако немате ХИВ, што се чини толку очигледно што не треба да се внесува тука, очигледно е подобро, поумно и многу поедноставно да користите кондом и да избегнувате ХИВ или медицинска состојба како мојата!

Имање ХИВ и вртоглавица на првиот ден

Свесен сум дека имам ХИВ толку долго што понекогаш имам дури и малку повеќе вртоглавица

Обидувајќи се да му објаснам дека кога претпоставувам дека имам ХИВ и дека, и покрај сè, продолжувам со мојата борба, живеам, се борам, често плачам внатре пред лекар кој ми вели дека таа „сака да ми помогне“, но дека нема најмал импулс. Theелбата да се зборува за нешто уште десет минути. 

Најмалата од нив !!!!!! Најмалиот импулс!

И, за да ја кажам целата вистина, пред неколку месеци и покажав рака. Тоа беше излив што ќе го направев. Но, таа ме изненади! Тој ја допре мојата рака со нејзината и ја држеше нејзината рака таму сè додека не требаше да ја користам во работата што ја работев.

И јас помислив. Можеби ова може малку да се подобри. 

😲 Грешка во Ледо😲

 Пау! И предложете нешто, што и да е, да ме одведете чекор понапред кон подобар, диференциран третман, што навистина покажува легитимен интерес на лекар, а јас повеќе ги сакам лекарите.

 

Да се ​​има ХИВ не е ништо во лицето, на пример, на одредени здравствени состојби или, реално, паѓа, неповратно уништено од ебола, на пример!

 

Но, да се има ХИВ четвртина век создава еден вид празнина во мене, која може да ја пополни само здравствен работник кој ме гледа на овој начин, како ЛИЦЕ кој статини, антиретровирусни, антикоагуланси, ААС и други ситници!

Да се ​​биде ХИВ позитивен или да се биде лице со СИДА овие денови не е крај на светот.

Здраво, можеби ја читате оваа страница затоа што само што сте дијагностицирале ХИВ позитивен или „реагенс“, што е иста работа.

Знам дека тоа е кафеана, дека ако сè уште живееш со твоите родители ќе биде див бран да сурфаш, ако си во брак или во брак, се плашиш од реакцијата на партнерот и, среде сето ова, ти како мене, скоро Пред дваесет и четири години, се чувствував исплашено и без под.

Имам ХИВ! И жив!

Знам дека е кафеана, па дури и тој најдобар пријател или пријател изгледа тешко да разговара со нив за тоа.

Но, треба да разговарате со некого, дури и затоа што, дури и во овие здравствени домови, со ретки и чесни исклучоци, постојат многу институционални предрасуди.

И што е уште полошо, тоа е прикриена предрасуда, против која не можете да направите ништо затоа што тие ќе речат дека се откачувате за компирот.

Да започнеме со тоа, сега треба да полагаш за да откриеш што ти е вирална активност и колкав е бројот на ЦД4 и, пред сè, бара ваш третман.

Закон е, откако ќе се дијагностицира реагенс, веднаш се третира.

Е мора да полагате испит наречен Вирусно полнење, да се процени количината на ХИВ во крвта и се нарекува еден Број на ЦД4 клетки, за да процените како работи вашиот имунолошки систем.

Веројатно ќе имате тест за кожа со туберкулин за да видите дали имате бацил на Кох, ужасното суштество што предизвикува туберкулоза.

Tenho HIV? Eu estou com o HIV? O que preciso saber?, Blog Soropositivo.Org Ако го имате, ќе започнете со третман на туберкулоза, не затоа што имате туберкулоза, туку за да спречите да се развие.

Ова се нарекува хемопрофилакса.

Ако бројот на ЦД4 е под одредена граница, може да бидете изложени на ризик да се развиете опортунистички болести.

За да го избегнете ова, ќе добиете некои лекови, кои мора да ги следите рецептите драконски!

Почитувајте ги дозите и распоредот, без оглед што правите во тоа време, застанете и земете го лекот.

Дури и ако тоа значи да не успеете да кажете или да направите нешто важно, или не, затоа што ништо не е поважно од вашето здравје и благосостојба! Особено сега, ако сте добиле А. реагенс… (…)… Дека разбирате дека имате ХИВ

Ако ги следите овие упатства и, особено, оние што доаѓаат од лекарите, наскоро ќе се опоравите од гледна точка на физичкото здравје.

Постојат многу невладини организации и постои група наречена „Во мојот дом".

Тоа е иницијатива на Розели Тардели, чија веб-страница е Agencia AIDS de Notícias каде што ние, ХИВ позитивните луѓе, можеме да тренираме и да спречуваме работи како липодистрофија влијаат на нивното физичко и емоционално здравје.

PrEP ou Camisinha na rapidinha do escritório
Да, брз во канцеларија, на ручек, може да се случи од време на време, никогаш не се знае. Но, сигурен сум дека најдобрата алтернатива за да се избегне СПБ или бременост е, да речеме, незгодна, бидејќи двојката за која станува збор има официјални односи во нивните домови, со нивните соодветни врсници!

Јас сум оној на горната слика и, можеби не верувате, живеам со ХИВ 24 години и одлично се снаоѓам, благодарам!

Моето вирусно оптоварување не можеше да се открие нешто повеќе од десет години, а мојот CD4, последен пат кога се сетив да го полагам тестот, беше 1025 година!

Имам тајна за ова и ќе ти кажам тука. Најдобар начин да се соочите со позитивна дијагноза за ХИВ е да имате позитивен став кон животот.

 

Needе треба внимателно да ги следите вашите мисли и да одржувате став што го зачувува вашето ментално здравје!

Запознав девојка, пред 24 години, која откри дека е ХИВ позитивна, се заклучи во нејзиниот стан и само што почина!

Депресија... И немаше ништо, ниту клиничка манифестација што може да ја "оправда неговата смрт" ...

Значи, бидете свесни, телото е ваше, а не вирус и вие сте тој што ги диктира правилата!

Добро внимавајте на себе и вашето тело ќе реагира добро на сè што ви се заканува.

И пред се, не плашете се, бидејќи стравот е едно од најразорните чувства што постојат, бидејќи нè парализира.

И кога сме парализирани, ние сме жртвувани од сè што се плашиме дека не се жртви. Без оглед на ситуацијата, храброста е лозинката !!!

А, лозинката е живот

менталното здравје тоа е исклучително важно!

Ако не можете да го направите тоа, погледнете, ако сте во Сао Паоло, жал за Националната мрежа на луѓе кои живеат со ХИВ или СИДА, чија врска е http://www.rnpvha.org.br

Може да кажете дека јас, Клаудио, го посочив, ова нема да олесни ништо, но барем тие ќе имаат основа за тоа како се наоѓаат; и сè уште во Сао Паоло, можете да ја барате групата за поттик на животот, која е во http://www.giv.org.br .

Таму ќе добиете помош, па дури и правна поддршка ако некој ви наштетил или ве заебал на кој било начин. Не прифаќајте пасивно ништо од ова и реагирајте со ист интензитет и користете го законот против нив, бидејќи некои луѓе, компании или институции одат само кога правдата ќе ги испушти вагите и ќе извади меч. За жал, тоа е така.

 

Ivingивеењето не е потребно

Да се ​​пребарува? Па, ги имаме starsвездите!

Tenho HIV?
А има и такви кои велат дека Бог не постои “

Во случај да сте геј, трансвестит, бисексуалец, хомосексуална жена, треба да побарате референтен центар за разновидност, www.crd.org.br, со што е поврзана од Вида тука во Сао Паоло.

Адресата на нивната веб-страница е оваа: http://www.aids.org.br

И, од врска до врска, исто така можете да ја разгледате владината веб-страница на www.aids.gov.br затоа што таму секогаш има нови работи и, конечно, може да ме барате во мојот зап, на +55 11 940 675 078 сè додека ги разбирате овие работи што ќе следат:

Ако сте во друга држава освен Сао Паоло, немам информации за која било владина или невладина организација што може да ви помогне, но овие невладини организации што ги споменав може да ги имаат овие информации.

Тоа е време на разговор за животот со ХИВ

Ако се запрашате што имам да понудам, ви одговарам дека е време за разговор, разговорот прави време да помине и, додека разговараме, можам да разјаснам некои од вашите сомнежи, сè додека секогаш земате предвид дека јас не Јас сум доктор, не сум медицинска сестра, не сум здравствен работник и сè што имам е средно училиште и семестар на факултет, по предметот Писма / Француски јазик, од кој се откажав затоа што моето здравје не може да се справи со моето возење. ден, но следниот ENEM ќе се запишам и ќе положам повторно.

Livingивеам со ХИВ 22 години. Мојата сопруга има 28 години и правиме планови за во иднина. Еден ден, сепак, ќе одиме во Патагонија, бидејќи тоа е место што сакаме да го знаеме, а очекуваното траење на животот, за лице кое е дијагностицирано и кое се подложува на третман на ригорозен и упорен начин, има животен век од 70 години.

Не ти кажувам дека живеењето со СИДА е прошетка до плоштадот, бидејќи не е така.

Другата работа што можам да ви ја понудам е моето пријателство. Но, видете дека да бидам мој пријател сакам да чујам вистини што луѓето обично не ги кажуваат на другите луѓе.

Јас сум пријател. А пријател кој е пријател, го повлекува увото на другиот на земја, доколку е потребно, за да разбере еден факт. Да се ​​биде мој пријател е лична скимонада сода. !!!!!! Тешко е да се земе !!! 😉

[] s

Клаудио Соуза

Откако ќе го прочитате овој текст, задолжително погледнете го видеото подолу, кликнете на ова линк, што доведува до текст кој е малку застарен, но кој носи интересни аспекти за болеста

Os Ефектите од СИДА-та се реверзибилни, тестирај се, почасти се и живеј!

           


Добивајте ажурирања директно на вашиот уред бесплатно

Имаш нешто да кажеш? Кажи го!!! Овој блог, и светот, е многу подобар со пријателите!

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата