Има живот со ХИВ

Блог што зборува за ХИВ и СИДА 20 години докажува многу работи

Слика од Стив Брендон од pixabay

Имајќи блог што зборува за ХИВ и СИДА повеќе од 20 години, на крајот на краиштата, јас сум веќе пред него скоро еден месец, го надминува секое друго лично искуство што сум можел да го забавувам, освен тоа на брак дваесет години. Претходно, ништо не траеше повеќе од три години и беа катастрофални три години од двете страни.

Дваесет години работа во кауза што не е само моја! Колку убава промена! Многумина би ме дефинирале како непрепознатлив и тоа е вистина.Но, овие дваесет години ме научија толку многу што, и покрај сиот напор многу пати без поддршка, без поддршка честопати сум постигнал повеќе отколку што можев да верувам, еден ден во исто време! Не ми се допаѓа тоа, што ќе ти кажам во овој пасус, но мојата непостојаност и личниот вакуум од кој страдав, ме ставија во вечна потрага по она што можев да го најдам само во себе! И, можев да се наоколум само кога се соочив со faceидот во Ворп 9. Трпеливоста, сепак, меѓу мртвите и ранетите бев најголемата жртва, со целата штета што ја направив!

Да тоа е:

Блог што зборува за ХИВ и СИДА 20 години докажува многу работи! И најважно е дека има живот ...

Не само со ХИВ, П.!

Има живот, да, каде и да го бараш. И не зборувам за пребарувањето за други животи. Зборувам за твојата потрага по твојот живот, за тие стотина метри повеќе, со крвави стапала, во сигурноста да најдеш подијатар како Моника на крајот од последните стотина метри.  Секогаш вреди. Дури и ако душата е мала, Лице, затоа што расте и ова е, Фабио, движење на сите нешта: напред и нагоре!

Откако ги утврдив овие две цели, повторно преобразив: има живот со ХИВ

 

И нека уште дваесет години Серопоситиво. Орга!

 

[сад_компјутер] [ширина на колона_колин = ”11 ″]

Блог за ХИВ кој заврши дваесет години постоење не е толку лесен. Не е ништо што гледам дека се случува секој ден. Без лажна скромност и без суети, она што го чувствувам е задоволството да се заврши добро завршена работа!

Посета, рангирање при пребарувања, сето ова за мене е уште поважно од приходот. Дури и затоа што блогот никогаш не остварил приход и, од друга страна, ...

Затоа, мои читатели, најважниот дел од добро завршената работа на овие дваесет години постои само заради „едноставна ситница“.

Вниманието што ми го посветуваш. Ова е подобро од се што можев да постигнам во овие 20 години работа. И, исто така, во овие 26 години борби! Не поради моето постоење. И за тоа, но за сè друго.

И веднаш она што треба да ти го кажам е?

Ви благодарам многу!

 Има живот со ХИВ! Тоа е она што докажува блог за ХИВ, кој постои веќе 20 години!

Livingивеев долго време со ХИВ кога ја запознав Мара. И, Мара ми даде идеја да правам веб-страници. Нејзината идеја беше да направам веб-страници на пазарот, да заработам пари, и, всушност, го направив тоа некое време, откако подлабоко разбрав како да направам динамични веб-страници, напојувани од бази на податоци!

Во 2000 година го започнав овој блог, всушност, веб-страница, уште пред да постои концептот „блог“. И, ако е вистина дека го правам тоа за loveубов, исто така е точно дека се борев напорно за одредена парична помош. Сепак, јас сум страшен продавач на себеси и секогаш кога ќе се обидам, ќе завршам со магарињата во вода.

Трпеливост. Важно е да се информира дека Мара верува дека таа е сопственик на целото трпение на областа Каза Верде

Кога открив дека имам ХИВ, Интернетот беше малку оддалечен од своето деби тука во Бразил, а Александар Мандиќ сè уште го немаше купено своето прво БМВ со заработени пари на Интернет. И кога пристигна Интернетот, јас се борев против сè и секого, и немаше далечна можност да се обидам да „имам Интернет“. Бог знае што прави.

Lивеење со ХИВ! Што е тоа"

 

Thoseивотот, остварувањето на своите права и должности како граѓанин, имањето ХИВ вирус беше прилично комплицирана задача во тие денови. И, знам, денес може да изгледа полесно; сепак, не е баш така. Луѓето како да го „толерираат“ нашето присуство. 

Во пракса, теоријата е сосема друга.

Медицинската рутина во тие мрачни денови на 90-тите години беше доста сложена! И, наспроти денес, тоа беше нешто што се чинеше дека е создадено од самиот Едвард Нигма. 

Во мојата реалност, во тие денови, долго време имаше неделно „шетање и запирање“ на пит-стопот ЦРТ-А, во време кога овој институт беше сè уште таму, кај Серкеира Цезар.

Да Да Токму таму на Руа Антонио Карлос и не сакам ни да размислувам колку гризнував секоја недела поради рутински тестови и контрола. И тоа секогаш ме тера да мислам на Марсија!

Рутината и контролата не требаше да знаат како се одвива вашиот третман! Немаше третман и пит-стоп беше подобро да се процени колку се влошив. И секој од нас, во тие денови, ретко „се влошуваше малку!

Ова беше сивиот, речиси оловен тон во тие денови, барем до средината на 1996 година, почетокот на 1997 година. Број на ЦД4 и вирусно оптоварување имале за цел да го набудуваат вашиот имунолошки ризик и големината на со theвездието на вирусни копии што циркулирале низ вашиот крвоток.  Не се сеќавам на причините зошто, но веќе во СИДА, ми го препишав тоа страшно суштество, кое дури ми предложи да ме лекува во Кампинас, отидов да поминам чака во Пирачикаба. 

[/ колона_комплум] [/ контејнер со моливче]

Повратител на секој ден!

Па, таа ми препиша хидроксиуреа и ја земав два-три месеци. И веќе страдав толку многу од ДДИ во тие денови што не можев да кажам дали ударот што го даваше стомакот на цервикалниот 'рбет е роден во бесот на хидроксиуреа или ДДИ.

АЗТ? За мене, тоа ќе биде означено нашиот дневен повтори! Амин

Знаете, беше толку многу плискавост што дури и не се потрудив да го знам потеклото и причината за ударите, плискањето беше исто секој ден и кој тепаше не оставаше нота.

Ivingивеење со ХИВ убивајќи два лава и мечка секој ден

Lивеењето со ХИВ во тие денови беше секојдневна борба, еден лав наутро, друг попладне. И ноќе, мечка. Имав впечаток дека ќе згазам и некои скорпии, но тоа е хипотетичко.

Livedивеев во куќата за поддршка Бренда Ли и се навикнав на рутината да се грижам за пациент во куќата за поддршка, Валдир, и тоа ми остави време да се грижам доброволно за другите. Не можам да ја поднесам идејата за остануваат во неупотреба. Треба да се работи. Работа, нели е Синха Гонсалвес?

Не работам Вработувањето е работа на Чик Луѓе.

И сакам да го кажам тоа многу јасно. Ако ме одведоа до денот на дијагностицирањето и требаше да го повторам патот, ќе го направев тоа. Секако дека ќе избегнеше одредени грешки, дури и ќе поминеше огромен трактор на проклети мршојадци што го користеа зборот добротворни цели за лично задоволство. Мојата радост е да знам дека за секој од нив беше изграден сосема нов павилјон во пеколот. 

Дали мислам?

Извинувањата не ме интересираат!

Времето што го поминав таму во ЦРТ-А, волонтирање, ме научи на многу работи. Но, тоа да се сака е да се покаже живеење ... добро, тоа беше животот. И, знам, во денешно време, колку луѓе покажаа, живеејќи, токму спротивното, афирмираното „сакај ме“!

Но, кога ќе видам лице како се извинува што нема негативни лични препораки во сопствениот живот во врска со ХИВ, се чувствувам непочитуван. 

И не е личен. Би било детско од мене да набудувам нешто овој костум на личен начин. Она што го гледам е непочитување на страдањата на група луѓе што, генерички изразено, опфаќа триесет милиони души. 

Триесет милиони човечки суштества.

Триесет милиони деца, жени и мажи, повеќето од овие триесет милиони луѓе кои умираат од болка и агонија, многу од нив скоро на јавен плоштад и, доколку немаат референци ... Секоја од овие препораки, триесет милиони, секако имаше татко и мајка. Можеби сопруг и можеби дете. Полагајќи тест од девет и пресметувајќи подолу, референцата има контингент од сто милиони луѓе. Дозволете ни да изразиме нумерички:

100.000.000 луѓе! Ставот усвоен од сто милиони луѓе се граничи со цинизам, лицемерие и, да ... тоа е неоправдано

Приказната е раскажана насекаде.

Само овде, во овој блог што зборува за ХИВ, има 754 објавени објави и скоро 3500 на датотека! Скоро 100 објавени страници. Изгубивме толпа од триесет лица од СИДА. Триесет милиони човечки суштества. И, поради недостаток на референци, гледам два многу јасни детали.

Имавме двајца млади идоли масакрирани од медиумите и СИДА-та на јавниот плоштад и, плус ултра, Каио Фернандо Абреу!

Овие податоци се доста интересни и експресивни.

30.000.000 XNUMX XNUMX Триесет милиони луѓе за кои изговорите не се од корист

Не станува збор за извинување. Случај е да се информирате. 

И, ако нема што да се каже, нека остане тивката почит. И не сакам, имам намера или се осмелувам да замолчам некого. Далеку од мене! Копнеж да замолчи глас! Тоа е појаснување, објаснување! Но, кој не разбира поглед ... Дали сум кашест. Јас не гледам на сето тоа.

Знаеш…

На моменти се чувствувам збунет од сето ова. Но, ако на мојот блог, блогот на лице со ХИВ, кое има впечаток дека живее со ХИВ за неразбирливи настани, имав впечаток дека ја чувам оваа работа содржана во мене како движење (…) на апатија.

И, ако ви служи # $?%! Овој текст го започнав слободно, без никаква цел. 

Секогаш е прашање на работа за мене. Myелбата да бидам корисна ќе ме задушеше без тоа.

Од техничка гледна точка, она што го правев беше точно пополнување на јазот што го забележав во системот. Кој систем?

(…) Пронаоѓањето на овие празнини е моја специјализација! Повеќе од дваесет години прозорец! Не Виндоус! Ова е вистината. Секогаш ми пречеше, бидејќи го видов тоа. Се најдов себеси помалку завршен и бесмислен. Заедно со уште триесет милиони луѓе. Дали зборувам (пишувам) во нивно име?

Немој.

Но, идејата да се биде пенкало и хартија е Добро вкусна!

Па, јас би сакал да го видам секој, користејќи го истото Брас Кубас, објавувајќи ги вашите лични размислувања за тоа. Значи, она што започна без цел пристигнува овде, на 23 година, околу 2020:00 часот, со изглед на намерна работа.

Мактуб? 

Не! Јас само го напишав тоа! Колку е кул да се чувствувате како пенкало и хартија! И ова ти го велам тебе, кој стигна овде. Да, има живот со ХИВ. Но, ве советувам да го избегнувате ова. Користете кондом. Добро го решава проблемот., И сметам дека предлогот е разумен во PrEP., Секундарен слој на заштита.

Но, ако пристигнавте тука свесни за вашата серологија, расположи се! 

Не се откажувај!

Упорни!

Инсистирајте!

Еластичноста, драги читатели, е секојдневна конструкција!

Ви благодариме за слушањето! И…

Патем: 

Да…

Извини ме. Така се вели, на добар португалски така се пишува и!

[ID на paypal_donation = 165599]

Um Blog que fala de HIV e AIDS por 20 anos prova muitas coisas, Blog Soropositivo.Org Слика од Стив Брендон од pixabay

[/ Легенда]

 

Добивајте ажурирања директно на вашиот уред бесплатно

Имаш нешто да кажеш? Кажи го!!! Овој блог, и светот, е многу подобар со пријателите!

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата
ЖивотПатуваатМодаубавина